Cum iți planifici vacanța. Sfaturi și trucuri pentru a-ți organiza timpul liber cu succes

Cum iți planifici vacanța. Sfaturi și trucuri pentru a-ți organiza timpul liber cu succes
Cum iți planifici vacanța

Majoritatea persoanelor își doresc un concediu fără stres și griji, dar de cele mai multe ori acestea nu dispar și ne urmăresc chiar și în momentele în care avem nevoie de un moment de respiro. Lucrurile făcute pe fugă nu vor fi niciodată perfecte, iar din acest motiv este mult mai benefic să îți planifici o vacanță pentru a ieși ața cum îți dorești.

O vacanță trebuie planificată din timp, deoarece dacă veți face totul pe fugă veți sta foarte stresați și poate nu veți primi ceea ce v-ați dorit. Este foarte important să fiți calculați și să vă gestionați timpul foarte bine, în așa fel încât totul să meargă bine.

Citeste si: Ce faci dacă ai probleme dentare în concediu. „Durerea este principalul simptom”

Când îți planifici timpul liber ești mai relaxat

Cum iți planifici vacanța[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care sunt cele mai frumoase plaje din Italia. Topul plajelor italiene care te vor încânta cu frumusețea lor naturală și atmosfera relaxantă

Câteva sfaturi pentru a-ți planifica vacanța:

1. Începe prin a stabili un buget pentru vacanță

Yolanda Crețescu, psiholog, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV despre oamenii care își planifică vacanțele, iar aceasta este de părere că ei sunt mult mai fericiți.

,,Oamenii care isi planifica vacanta din timp sunt mai fericiți, pentru ca, pe lângă percepția a celor sase simțuri, exista si o neuro percepție, ca sa fim deștepți cu privire la acest subiect. Neuro percepția este cea care se ocupa cu sentimentu de siguranța sau de pericol si atunci noi nu prea suntem conștienți si ne luam concediu, dar nu suntem conștienți ca suntem si in vacanta, iar atunci este important sa sincronizam motivația”,

a spus Yolanda Crețescu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

2. Gândește-te la ceea ce îți dorești să experimentezi în vacanță

Cum iți planifici vacanța[Sursa foto: freepik]

3. Stabilește-ți perioada de călătorie

Creierul este conștient că este pe relaxare, dar tot trebuie să facă tot felul de activități, iar atunci nu se poate simți ca într-o vacanță, din cauza stresului pe care îl acumulează, deoarece creierul are nevoie de pauză de la sarcinile responsabile și atunci trebuie să facă din curiozitate

o vacanță.

,,In mod normal creierul meu știe ca este vorba despre relaxare, dar tot trebuie sa fac foarte multe lucruri, iar atunci nu este vacanta, deoarece creierul nostru are si el nevoie de o pauza de la sarcinile astea responsabile si atunci trebuie sa facem din curiozitate o vacantă, si o sa spunem cui ii arde de vacanta, mai putina pandemie, mai puțin criza financiara.

E foarte simplu doar sa ne luam pauza de la seriozitate si sa radem, surprinzător, rasul este responsabil cu imunitatea”, a mai spus psihologul. 

4. Caută și rezervă cazarea

Cum iți planifici vacanța[Sursa foto: freepik]

5. Planifică itinerariul și activitățile

Vacanța se pregătește, așa cum oamenii se pregătesc de muncă, așa trebuie să se pregătească și de vacanță, iar dacă se poate, să fie luată și o pauză pentru cuplu, dar din păcate, nu toată lumea are o familie.

Cel mai greu în perioada vacanțelor le este celor care sunt singuri.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

,,Vacanta se pregătește, așa cum ne pregătim de munca așa trebuie sa ne pregătim si de vacanta, iar daca se poate sa ne luam si o pauza pentru cuplu, pentru noi, însa, nu toată lumea este in cuplu, nu toată lumea are o familie, iar cel mai greu in aceasta perioada sunt persoanele care sunt singure, pentru ca cei singuri se păcălesc in timpul serviciului, in perioada activa si o duc cum o mai duc, ca te duci, vii acasă, mănânci ceva, te culci."

Oamenii singuri ar trebui să elimine stresul și să stabilească concret ceea ce își doresc să facă și să viziteze.

6. Asigură-te și verifică documentele de călătorie

Cum iți planifici vacanța[Sursa foto: freepik]

,,Ei bine, in vacante este foarte greu pentru ei si atunci este cumva recomandabil, ca nu întotdeauna reușim sa facem asta, sa ne stabilim concret, ce vreau, vreau sa vizitez, vreau sa fac o baie de mulțime fără sa fiu cu cineva, dar sa ne uitam la ce putem sa facem si la ce nu putem sa facem, deoarece atunci când spunem ,,nu pot sa ma duc pentru ca sunt singura”, ,,nu îmi face bine sa vad oameni împreună”, nu facem decât sa stimulam stresul, iar atunci eficienta vacantei scade”, a mai spus psihologul.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa: „Paris este un oraș destul de scump”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies