Apreciată pentru capacitatea ei de a împrospăra respiraţia şi de a elimina temporar mirosurile neplăcute de la nivelul cavităţii bucale, apa de gură câştigă teren în rutina tot mai multor persoane. Se găseşte în orice farmacie, dar şi în magazinele care vând produse de igienă orală. La fel de eficientă este şi cea preparată şi acasă.
Utilizarea apei de gură nu este o practică tocmai recentă.
Astăzi, reţetele hand made pentru obţinere apei de gură folosesc, în linii mari, cam aceleaşi plante.
Iată o soluţie recomandată de specialistul în fitoterapie Elena Badea:
- 250 ml de rom sau vodcă (pentru tinctură);- o linguriţă cuişoare uscate sau pulbere de cuişoare( cuişoarele au proprietăţi antiseptice, antibacteriene şi antivirale);
- două linguri frunze uscate de mentă (conferă aroma tradiţională, dar are şi efect antibacterian);
- două linguri de frunze uscate de pătlagină (folosită pentru capacitatea să de a grăbi vindecarea rănilor);
- o lingură de frunze de rozmarin (rol antibacterian şi capacitatea de calmare a gingiilor);
- opţional, 15 de picături de ulei esenţial de scoríşoară sau mentă.
Citeste continuarea pe Adevarul.