Mulți părinți nu știu cum să își aboredeze copiii în perioada adolescenței, iar din acest motiv tinerii se închid în ei și preferă să discute despre probleme lor cu alți adolescenți de vârsta lor. Ei bine, dacă îți dorești să înveți cum să vorbești cu copilul tău despre problemele vieții, dar și despre viața sexuală, mai jos vei vedea cum.
Psihologul Cristian Andrei a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cum să îți pregătești copilul pentru viața sexuală. Iată mai jos cum trebuie să abordezi discuțiile cu un adolescent!
Citește și: Totul despre prietenia cu fosta iubită sau fostul iubit
Citește și: Poți iubi două persoane în același timp?
Cum îți pregătești copilul adolescent pentru viața sexuală
Psihologul a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cum îți pregătești copilul adolescent pentru viața sexuală. Specialistul a menționat că există un principiu de care trebuie să ținem cont și în zilele noastre, și anume, în momentul în care copilul este preocupat, părintele să fie acolo pentru el și să îi ofere răspunsuri la întrebări.
„Există un principiu pe care îl aplicăm astăzi și merită să îl reținem, când se coace fructul, se culege, adică atunci când îl vezi că are preocuparea. Nu fixăm o vârstă la care să îi spunem, ne uităm puțin la el și vedem dacă face glumă cu tentă sexuală, dacă întreabă insistent niște lucruri. Dacă tu nu îi dai răspuns când întreabă, o să întrebe în altă parte, la un coleg mai mare sau la cine știe ce prieten de pe stradă. Este foarte important ca părinte să fii pe fază, iar atunci când s-a copt fructul preocupării copilului tău, atunci îl culegi, atunci vorbești”, a menționat specialistul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Este foarte important ca părintele să își îndrepte toată atenția asupra întrebărilor adolescentului, deoarece este perioada vieții în care învață cele mai multe lucruri.
Trebuie să fiți atenți la preocupările acestora, la glumele pe care le fac și la ce urmăresc pe rețelele de socializare. „Noi bărbații trebuie să începem să observăm, și soțiile și copiii. Noi trecem așa cu telefonul în față sau la ureche pe lângă niște mesaje clare pe care le transmit și soțiile și copiii de foarte multe ori, iar faptul că vrea să vorbească cu tine și te trage de mânecă, ca părinte trebuie să înveți să te oprești din ce făceai ca să îi acorzi prioritate acestei ființe pentru care tu pretinzi și muncești.
Citește și: Cum ne influențează stilurile de atașament relația de cuplu
Citește și: Care sunt drepturile angajaților în caz de concediere
Ce a mai declarat specialistul despre discuțiile cu adolescenții
Specialistul este de părere că una dintre cele mai simple metode, atunci când vorbești cu copilul tău, este ca tu, ca părinte, să povestești despre tine, deoarece adolescenții adoră glumele și întâmplările de care ați avut
parte în copilărie. Dacă veți face acest lucru, tinerii se vor apropia mai mult de voi și se vor simți mai deschiși.„Cea mai simplă metodă este să vorbești despre tine, copiii și adolescenții adoră anecdotica, să povestești lucruri haioase, caraghioase. Nu despre sexul propriu-zis trebuie să vorbești cu copiii și cu adolescenții, pentru că ei nu sunt interesați de sex cum sunt interesați părinții lor. Părinții cred că ăștia când se adună pe unde se adună sigur se împerechează ca iepurii, dar nu este așa, ei stau împreună, râd, se țin în brațe, rar se pupă, sexul este în capul părintelui. Părinții cred că sunt foarte dezinhibați adolescenții din ziua de astăzi, dar nu este așa. Vorbește cu adolescentul tău despre relațiile lui, adică, ce fel de prieteni are, ce fată îi place, ce îi place acelei ființe, cum își propune să o facă să fie atrasă de el. Nu este ok să începi de la boli, deoarece sănătatea nu este o valoare la vârsta adolescenței, valoarea este gașca de prieteni, să fie haioși toți, distracția, este activitatea esențială și nu este de neglijat. Vorbești tu ca părinte de gașca ta, iar apoi vei vedea că începe să se deschidă și începi să îl cunoști, îți va spune singur”, a mai adăugat acesta.
Citește și: Cum gestionăm presiunea de a fi un părinte bun
Citește și: 5 metode prin care poți atrage bărbatul care nu te mai vrea!