Orice mama stie ca atunci cand ai gripa sau ai racit, cea mai mare problema nu e cat de rau te simti, ci cum sa faci sa nu se molipseasca si copilul.
Vestea proasta este ca nu avem vreo reteta magica, vestea buna este ca exista totusi solutii pe care le poti incerca.
Orice pediatru iti va spune ca majoritatea virusurilor se transmit de la mama la copil si ca pur si simplu nu ai ce face. Crudul adevar e ca probabil i l-ai transmis dinainte de a avea tu vreun simptom. Dar ce e de facut odata ce boala incepe sa-si faca de cap?
Citeste si: STUDIU: S-a aflat motivul pentru care mamele sunt atat de obosite dimineata
Un lucru e sigur: nu poti lua o pauza de la a-ti ingriji copilul. Asa ca ai de urmat cateva reguli simple:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Spala-te des pe maini!
Evita sa stranuti sau sa tusesti langa copil! (E mai usor de spus decat de facut)
Dezinfecteaza suprafetele cu care bebelusul vine in contact.
Daca alaptezi, fa-o in continuare! Laptele matern contine anticorpi care vor reduce riscul ca si micutul tau sa se imbolnaveasca. Racelile serioase si infectiile ORL sunt cu 63% mai rare la copiii hraniti exclusiv la san in primele sase luni de viata, potrivit studiilor.
De asemenea, copiii alaptati sunt mai putin vulnerabili la infectiile tractului respirator si cele ale stomacului.Daca mergi la medic pentru propria raceala, gaseste o solutie sa nu iei copilul cu tine. Nu vrei sa il expui la virusurile care se gasesc in sala de asteptare a unui cabinet medical.
Daca, totusi, copilul tau a luat un virus, ar trebui sa isi revina dupa cel mult o saptamana si cu ajutorul tratamentelor specific, recomandate de pediatru.
Citeste continuarea pe copilul.ro