Cum îți protejezi mașina de căldura insuportabilă. Mulți șoferi sunt străini de acest truc

Cum îți protejezi mașina de căldura insuportabilă. Mulți șoferi sunt străini de acest truc
Cum îți protejezi mașina de căldura insuportabilă. Mulți șoferi sunt străini de acest truc

În contextul verilor tot mai caniculare la nivel global, lumea se confruntă cu fenomene precum incendii, secetă și temperaturi extreme.

În aceste condiții, proprietarii de autovehicule se preocupă de protejarea mașinilor lor în fața căldurii intense. Dacă te regăsești în această situație, iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja mașina de efectele caniculei.

Citește și: Ce trebuie să folosească femeile pentru a curăța arsura de pe aragaz. Trucul simplu care te scapă de această problemă!

Îngrijirea mașinii pe timp de vară

Excesul de căldură din timpul verii poate avea un impact semnificativ asupra autovehiculelor și funcționării lor. Astfel, la fel de important ca pregătirea mașinii pentru lunile reci de iarnă, este să te asiguri că vehiculul tău este pregătit pentru zilele caniculare de vară.

Autovehiculele necesită o atenție specială pentru a fi protejate în timpul vremii călduroase, astfel încât să funcționeze în condiții optime și să evite deteriorarea tapițeriei din piele sau vinil.

Expunerea la lumina soarelui poate duce la decolorarea țesăturii și chiar a vopselei, mai ales dacă mașina rămâne expusă o perioadă îndelungată.

În momentul în care mașina este expusă razelor ultraviolete, caroseria absoarbe o cantitate semnificativă de căldură. Odată cu creșterea temperaturii în interiorul mașinii, materialele mai sensibile din tapițerie pot fi afectate. În plus, căldura intensă poate deteriora și cauciucurile mașinii.

Cum protejezi mașina de caniculă

Consecințele încălzirii globale devin tot mai pronunțate, iar luna iunie 2023 a înregistrat cele mai mari temperaturi de la începutul măsurătorilor meteorologice. Recordurile de căldură au fost depășite zi de zi în această perioadă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Deoarece temperaturile crescute pot deteriora diverse componente ale mașinii tale, precum tapițeria din piele, vinilul sau plasticul din interior, am pregătit câteva sfaturi despre cum să protejezi automobilul de caniculă.

Parchează la umbră  

Cu siguranță, găsirea unui loc de parcare poate fi dificilă, mai ales în orașele aglomerate cu mai multe mașini decât locuri disponibile (cum ar fi aproximativ 350.000 de locuri de parcare în București). Cu toate acestea, în măsura posibilităților, încearcă să parchezi în locuri umbrite, cum ar fi sub copaci, în parcări subterane sau în garaje.

Folosește parasolare 

Indiferent dacă cerul este acoperit de nori sau nu, razele ultraviolete pot pătrunde și reprezintă un pericol pentru oameni și pentru mașini. Pentru a proteja interiorul mașinii, poți folosi o folie fumurie sau parasolare simple, care ar trebui amplasate atât pe lunetă și parbriz, cât și pe geamurile laterale. Aceste măsuri simple pot ajuta la blocarea razelor nocive și la menținerea temperaturii interioare la un nivel mai scăzut.

Huse pentru scaune 

Oamenii tind să nu conștientizeze că tapițeria, tablourile de bord și volanul mașinii lor pot suferi deteriorări dacă sunt expuse constant la lumină puternică și căldură excesivă. De asemenea, scaunele încinse de soare pot deveni o sursă de disconfort reală pentru atât șofer, cât și pentru pasageri.

Lasă geamurile puțin crăpate

După ce ai parcat mașina, poți încerca să deschizi geamurile puțin, astfel încât să permiti o circulație adecvată a aerului și să menții o calitate mai bună a aerului din interior.

Însă, asigură-te că nu lași copiii sau animalele de companie în mașină în timpul lunilor fierbinți de vară, deoarece temperatura din interior poate deveni periculoasă într-un timp foarte scurt.

Protejează tapițeria și bordul 

Există o varietate de produse pe piață care pot adăuga un strat suplimentar de protecție, cum ar fi produsele de protecție pentru vinil sau piele. De asemenea, menținerea mașinii curată și strălucitoare în timpul lunilor de vară va ajuta să reflecte mai multe raze solare departe de vehicul, în timp ce un automobil murdar va absorbi mai multă căldură. Aplicarea unui strat de ceară pe mașină în timpul spălării va contribui la protejarea vopselei de căldura extremă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Verifică bateria mașinii

Excesul de evaporare a lichidului poate duce la o scurtă durată de viață a bateriei. Dacă vehiculul tău are o baterie care necesită reumplere cu lichid, asigură-te că adaugi apă distilată când este necesar.

Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!

 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce trebuie să folosească femeile pentru a curăța arsura de pe aragaz. Trucul simplu care te scapă de această problemă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies