Cum îți revii rapid din mahmureală? Alimente care te fac ca nou după petrecere!

cum iti revii rapid dupa mahmureala

Alimente care te fac ca nou după petrecere

Petrecerile sunt ocaziile în care te relaxezi în anumite momente, poate mai mult decât ar trebui. Însă știai cum poți scăpa mai ușor de mahmureală?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact remediile care te pot ajuta să scapi de mahmureală. În plus, descoperiți și care sunt cele care nu se recomandă să le consumi, într-o astfel de stare, chiar de la specialistul invitat in cadrul emisiunii „Teo Show”, de la Kanal D.

 

Care sunt remediile care te ajută să scapi de mahmureală

Din când în când, mai exista zile pe care le petrecem în compania prietenilor sau a celor dragi, zile în care pe lângă mâncarea degustată, se mai degustă și diverse băuturi. Astfel, în urma acestor zile, trebuie să știm care sunt remediile care ne pot ajuta să scăpăm de... mahmureală.

Apă

Pe lângă faptul că este recomandat să bem lichide zilnic, cu un aport minim de 1,5- 2 litri pe zi, important este să consumăm apă și când ne dorim să scăpăm de starea de mahmureală.

Deși poate reprezenta o surpriză, apa este primul și cel mai potrivit lichid care te poate ajuta într-o astfel de situație.

Astfel, din cauza faptului că a existat un consum excesiv de alcool, una dintre simptome ține de deshidratare, motiv pentru care, apa ne ajută în acest sens. De asemenea, ne ajută și soluțiile cu electroliți și săruri minerale, care îndeplinesc o funcție similară.

Specialistul invitat în cadrul emisiunii “Teo Show” a menționat faptul că într-o astfel de zi, se recomandă să consumăm cel puțin 500 de mililitri de apă, în momentul în care am ajuns acasă, iar odată ce ne-am trezit din somn, să mai consumăm încă 500 de mililitri de apă.

remedii pentru mamureala
Alimente care te fac ca nou după petrecere[Sursa foto: unsplash]

Supă și ciorbă

Atunci când vine vorba despre mâncare, este deja cunoscut faptul că se recomandă să consumăm supe și ciorbe.

Motivul este legat de faptul că   acestea sunt cele care ne rehidratează, în același timp în care ne și oferă nutrienți (proteine, sodiu și potasiu).

Borșul este foarte bogat în vitamine de tipul B, ceaiul Kombucha, un amestec de ceai fermentat, are anumite componente care ajută organismul să proceseze alcoolul.”, a menționat specialistul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Printre supele și ciorbele recomandate de consum în această perioadă se află și supa de legume, carne și pui, dar și cea de potroace.

 „Ciorba de potroace, acel colagen pansează tubul digestiv. Poate un pic de piftie, o astfel de supă, ciorbă, care să panseze tubul digestiv. Ea și hidratează în același timp, colagenul reduce și inflamația.”, a adăugat acesta.

cum scapi de mahmureala
Alimente care te fac ca nou după petrecere[Sursa foto: unsplash]

Citește și: 3 Mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat

Fructe și suc de fructe

Printre  fructele care sunt potrivite și recomandate de consum, în zilele în care simțim o astfel de stare de mahmureală, se află și bananele. Acestea sunt cele care sunt bogate în potasiu, multe fibre, fiind astfel ideale pentru combaterea simptomelor gastrointestinale.

În plus, putem consuma chiar și suc de lămâie, ghimbir sau alte fructe care dețin vitamine din grupul B.

Putem merge și către un suc de lămâie, un pic de ghimbir și se pare că și sucurile de fructe ar ajuta în această situație. Mare atenție la cantitate.(...)

Sigur că mai sunt și ceaiurile hepatice, mai sunt anumite vitamine din grupul B, care ajută în această situație.”, a subliniat specialistul.

Cu toate acestea, există totuși anumite fructe care nu se recomandă sub nicio formă să fie consumate în această perioadă, tocmai pentru că produc mai mult rău... decât bine.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Nu aș mânca mere, mi se par greu de tolerat în acest moment și la fel și portocalele. Putem pune puțin oțet la salată, în loc de lămâie, deci trebuie să avem grijă.(...)

Nu aș merge în această perioadă către smoothie-uri, shake-uri, avocado, pentru că sunt alimente dense nutritiv și cam grele. Deci totul să fie ușor de digerat, legumele sub formă de suc, sunt în regulă, dacă vrem neapărat să bem un suc sau legume făcute la cuptor, la abur, deci cât mai ușor, să lăsăm organismul să își revină după această perioadă.”, a declarat acesta.

bauturi pentru mahmureala
Alimente care te fac ca nou după petrecere[Sursa foto: unsplash]

Salate

O idee numai bună de meniu, pentru astfel de zile este reprezentată și de salate. Nu trebuie să uităm ca în salată să adăugăm fie ou,   în special fierte moi, pentru că sunt o sursă ușor digerabilă de cisteină (un aminoacid esențial pentru producerea glutanicului antioxidant), fie somon, deoarece alcoolul scade nivelul de vitamine B6 și B12 din corp, motiv pentru care somonul ajută la restabilirea echilibrului.

La salatele pe care le vom mânca, vom pune un pic de oțet și oțetul ajută la procesarea alcoolului, deci aduce un plus.(...) O cantitate rezonabilă, o linguriță de oțet chiar este utilă în această perioadă și în rest mâncare foarte, foarte ușoară. Deci fără grăsimi(...) să nu ne expunem la un exces mare de sare.”, a încheiat specialistul.

alimente pentru mahmureala
Alimente care te fac ca nou după petrecere[Sursa foto: unsplash]

Citește și: 4 Salate de crudități pentru slăbit. Le vei adora



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce poți mânca sănătos în fiecare zi cu bani puțini

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies