Cum liniștim un copil agitat când este prea obosit. „Trebuie să ai gesturi simple și să nu arăți că te supără”

Cum liniștim un copil agitat când este prea obosit
Cum liniștim un copil agitat când este prea obosit. „Trebuie să ai gesturi simple și să nu arăți că te supără”

Copiii sunt adesea destul de agitați. Dar ce ne facem în situația în care copilul este agitat din cauza oboselii și cum gestionăm crizele de furie?

Aflați din rândurile următoare cum puteți liniști un copil agitat atunci când este prea obosit. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya la „ Consilier de Vedete ”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

Cum gestionăm crizele de furie?
Cum gestionăm crizele de furie?[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce nu trebuie să facem atunci când un copil este agitat

De data aceasta, în emisiunea „Consilier de Vedete” de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o întrebare de interes general pentru părinți, chiar de la

Betty Salam, mămica unui băiețel minunat de 3 ani.

Betty a mărturisit că sunt momente în care nu știe cum să se descurce cu copilul ei pentru că este foarte obosit și devine agitat. Astfel, psihologul Felicia Akkaya a oferit câteva soluții general valabile pe care părinții ar putea să le ia în calcul în momentul în care copilul lor este prea agitat din cauza oboselii.

 

Psihologul Felicia Akkaya a subliniat faptul că atunci când te confrunți cu un copil agitat din cauza oboselii nu trebuie să adopți o atitudine care i-ar putea hrăni agitația. Totodată, a specificat faptul că atunci când sunt obosiți, copiilor le scade considerabil puterea de reacție.

În niciun caz nu intri în jocul lui. Copiii când sunt obosiți nu mai reacționează la nimic.

Nu trebuie să-i vorbești pe un ton ridicat. Trebuie să folosești un ton puțin mai jos. Astfel, el va trebui să lase din tonul lui în așa fel încât să te audă. ”, a dezvăluit Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește si: Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”

Ce nu trebuie să facem atunci când un copil este agitat?
Ce nu trebuie să facem atunci când un copil este agitat?[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce trebuie să faci atunci când copilul nu se oprește din plâns

Citește si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

Odată cu instalarea oboselii, comportamentul copiilor poate lua o traiectorie dificilă. Astfel, adesea părinții se confruntă cu crize de plâns, urlete, țipete și poate chiar un comportament agresiv din partea copiilor.

Indiferent de cât de liniștit și calm este copilul în viața de zi cu zi, în momentul în care este obosit poate să-și schimbe total comportamentul. Astfel, părinții trebuie să fie în permanență pregătiți și să știe cum să procedeze în momentul în care copilul nu se mai oprește din plâns.

„Trebuie să ai gesturi simple și să nu arăți că te supără. Este primul lucru pe care trebuie să-l faci.

Nu trebuie să-i demonstrezi că ești afectată.

Încearcă să-l scoți din ritm. Încearcă să faci o glumă să vezi dacă nu cumva se oprește din plâns și se uită ciudat la tine. Încearcă să-l provoci și să-l scoți din acea stare. Încearcă să faci un lucru neașteptat. Neașteptându-se la reacția ta, automat începe să se gândească ce se întâmplă și uită de unde a plecat.”,

a explicat Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Totodată, potrivit spuselor Feliciei, una dintre metodele care ar putea da roade în momentul în care comportamentul copilului scapă de sub control ar fi imitația. „ De asemenea, poți să te așezi lângă el și să îl imiți. Țipă el, țipi și tu. Dă el din mână, dai și tu, dar cu un ușor zâmbet pe buze .”, a adăugat Felicia Akkaya.

Treptat, dacă adopți această metodă, criza copilului de plâns și țipat s-ar putea transforma într-o joacă prietenească ce-l va convinge pe micuțul tău să renunțe la excesul de furie.

Totodată, nu uita că indiferent de situație nu trebuie să renunți. Dacă o metodă nu funcționează la copilul tău, încearcă alta. Trebuie să îți adaptezi comportamentul în funcție de temperamentul copilului și să adopți soluția care i se potrivește lui. De asemenea, dacă vei continua perseverezi în atitudinea pe care o ai față de el, episoadele de plâns și furie vor fi din ce în ce mai rare, iar în momentul în care va fi obosit va prefera să se odihnească în loc să facă un adevărat spectacol ce îi va consuma și mai multă energie.

Cum liniștim un copil agitat când este prea obosit[Sursa foto: Freepik]

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ingredientul secret pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cum să iasă delicioși fără să pui ulei!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies