Copiii sunt adesea destul de agitați. Dar ce ne facem în situația în care copilul este agitat din cauza oboselii și cum gestionăm crizele de furie?
Aflați din rândurile următoare cum puteți liniști un copil agitat atunci când este prea obosit. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya la „ Consilier de Vedete ”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.
Ce nu trebuie să facem atunci când un copil este agitat
De data aceasta, în emisiunea „Consilier de Vedete” de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o întrebare de interes general pentru părinți, chiar de la
Betty a mărturisit că sunt momente în care nu știe cum să se descurce cu copilul ei pentru că este foarte obosit și devine agitat. Astfel, psihologul Felicia Akkaya a oferit câteva soluții general valabile pe care părinții ar putea să le ia în calcul în momentul în care copilul lor este prea agitat din cauza oboselii.
Psihologul Felicia Akkaya a subliniat faptul că atunci când te confrunți cu un copil agitat din cauza oboselii nu trebuie să adopți o atitudine care i-ar putea hrăni agitația. Totodată, a specificat faptul că atunci când sunt obosiți, copiilor le scade considerabil puterea de reacție.
„ În niciun caz nu intri în jocul lui. Copiii când sunt obosiți nu mai reacționează la nimic. Nu trebuie să-i vorbești pe un ton ridicat. Trebuie să folosești un ton puțin mai jos. Astfel, el va trebui să lase din tonul lui în așa fel încât să te audă. ”, a dezvăluit Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește si: Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”
Ce trebuie să faci atunci când copilul nu se oprește din plâns
Odată cu instalarea oboselii, comportamentul copiilor poate lua o traiectorie dificilă. Astfel, adesea părinții se confruntă cu crize de plâns, urlete, țipete și poate chiar un comportament agresiv din partea copiilor.
„Trebuie să ai gesturi simple și să nu arăți că te supără. Este primul lucru pe care trebuie să-l faci.
Încearcă să-l scoți din ritm. Încearcă să faci o glumă să vezi dacă nu cumva se oprește din plâns și se uită ciudat la tine. Încearcă să-l provoci și să-l scoți din acea stare. Încearcă să faci un lucru neașteptat. Neașteptându-se la reacția ta, automat începe să se gândească ce se întâmplă și uită de unde a plecat.”, a explicat Felicia Akkaya la „Consilier de Vedete”.
Totodată, potrivit spuselor Feliciei, una dintre metodele care ar putea da roade în momentul în care comportamentul copilului scapă de sub control ar fi imitația. „ De asemenea, poți să te așezi lângă el și să îl imiți. Țipă el, țipi și tu. Dă el din mână, dai și tu, dar cu un ușor zâmbet pe buze .”, a adăugat Felicia Akkaya.
Treptat, dacă adopți această metodă, criza copilului de plâns și țipat s-ar putea transforma într-o joacă prietenească ce-l va convinge pe micuțul tău să renunțe la excesul de furie.
Totodată, nu uita că indiferent de situație nu trebuie să renunți. Dacă o metodă nu funcționează la copilul tău, încearcă alta. Trebuie să îți adaptezi comportamentul în funcție de temperamentul copilului și să adopți soluția care i se potrivește lui. De asemenea, dacă vei continua perseverezi în atitudinea pe care o ai față de el, episoadele de plâns și furie vor fi din ce în ce mai rare, iar în momentul în care va fi obosit va prefera să se odihnească în loc să facă un adevărat spectacol ce îi va consuma și mai multă energie.