Cum machiezi ochii în sezonul cald

Cum machiezi ochii în sezonul cald
Cum machiezi ochii în sezonul cald

Află din rândurile următoare cum trebuie să realizezi un machiaj al ochilor astfel încât să reziste la temperaturile ridicate.

Odată cu venirea vremii, machiajul nostru este expus unor temperaturi ridicate, iar astfel există posibilitatea să își piardă din rezistență. Pentru a avea parte de un machiaj rezistent chiar și în zilele toride de vară, trebuie să folosim anumite produse speciale care să sporească rezistența machiajului.

În cadrul unei emisiuni, makeup artistul Raluca Paraschiv a oferit câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont pentru a avea parte de un machiaj rezistent în sezonul cald.

Ce trebuie să faci pentru ca machiajul să-ți reziste la temperaturile ridicate

Citește și: Cum trebuie să facă o femeie machiajul de primăvară. Culori și tendințe pentru un aspect fresh în 2023

Ce trebuie să faci pentru ca machiajul să-ți reziste la temperaturile ridicate
Ce trebuie să faci pentru ca machiajul să-ți reziste la temperaturile ridicate[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există mai multe lucruri de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de un machiaj rezistent chiar și pe parcursul verii.

Primul lucru și cel mai important este folosirea unui primer care are rol de fixare al fardului și îi sporește rezistența.

Este foarte important ca machiajul să ne reziste. Degeaba realizăm un machiaj frumos dacă într-o jumătate de oră începe să se strângă în pliul pleoapei. Primerul este o bază care intensifică și fixează culoarea, este o bază grasă și se aplică înaintea fardului.

Orice bază grasă se fixează cu fard uscat pentru rezistență. Cu cât este mai fluid, cu atât o să ne reziste fardul mai mult .”, spune specialistul în domeniu.

Dacă însă nu avem la dispoziție un primer, putem să folosim și un ruj, un concealer sau orice bază cremoasă și atunci fardul nostru o să reziste pe întreaga zi sau concealer.

De asemenea, și pensulele pe care le folosim în realizarea machiajului ochilor joacă un rol foarte important.

Este indicat ca pensula să fie din păr natural. Cu cât părul este natural și pensula este mai bună, cu atât o să adere mai bine, culorile se vor intensifica și se vor fixa mai bine. Cu cât avem o pleoapă mai mare, putem alege o pensulă mai plată, mai lată .”, a explicat specialistul în domeniu.

Atunci când vorbim despre machiajul feței, specialistul în domeniu ne recomandă ca vara să folosim produse mai lejere care au și rol hidratant.

Pe parcursul verii recomand să folosim fonduri de ten cât mai ușoare, mai fluide sau dacă avem un fond de ten care are o consistență mai grasă, să îl amestecăm cu o cremă hidratantă .”, a spus makeup artistul. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum realizezi un machiaj de zi pentru sezonul cald

Citește și: Cum se poate realiza un machiaj de seară din machiajul de zi

Cum realizezi un machiaj de zi pentru sezonul cald
Cum realizezi un machiaj de zi pentru sezonul cald[Sursa foto: pexels]

Pasul unu. Primer.

Primul pas și cel mai important este aplicarea unui primer care să faciliteze fixarea machiajului și să sporească rezistența acestuia.

Pasul doi. Aplicăm fardul

Cu ajutorul unei pensule rotunde circulară, aplicăm în pliul pleoapei o nuanță de nude, iar pentru a crea un efect de umbră putem să folosim o nuanță cu două tonuri mai închisă pe restul pleoapei.

Este foarte important să nu apăsați pentru că veți păta culoarea și să luați foarte puțină culoare. Mai bine aplic de două-trei ori decât să aplic mult dintr-o dată și să îmi curgă fardul .”, spune specialistul în domeniu.

Pasul trei. Iluminator.

Pentru un plus de luminozitate, putem să aplicăm puțin iluminator în colțul intern al ochiului, iar ulterior să revenim în partea de jos cu puțin fard mai închis pentru a contura ochiul.

Cum realizezi un machiaj de seară pentru sezonul cald

Cum realizezi un machiaj de seară pentru sezonul cald
Cum realizezi un machiaj de seară pentru sezonul cald[Sursa foto: pexels]

Seara putem să accentuăm mai mult machiajul ochilor, iar pentru acest lucru,  pe lângă culorile aplicate la machiajul de zi, în cadrul machiajului de seară putem să conturăm colțul extern al ochiului cu o nuanță mai închisă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  Pasul unu. Primer.

Aplicăm un primer care să faciliteze fixarea machiajului și să sporească rezistența acestuia.

Pasul doi. Aplicăm fardul

Cu ajutorul unei pensule rotunde circulară, aplicăm în pliul pleoapei o nuanță de nude.

Pasul trei. Intensificăm machiajul.

Folosim o nuanță mai închisă cu ajutorul căreia conturăm colțul extern al ochiului, urcând treptat către sprânceană pentru un efect de alungire.

Pasul patru. Glitter.

Aplicăm puțin glitter pe pleoapa mobilă dacă evenimentul la care participăm ne permite acest lucru.

Pasul cinci. Tuș.

În sezonul cald specialistul în domeniu ne recomandă să folosim un tuș waterproof pentru o mai bună rezistență a machiajului. După ce am aplicat tuș, venim cu o pensulă și blenduim puțin în zona genelor.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Greșeli de machiaj care ne schimbă fizionomia

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies