Cum mărești buzele din machiaj. Secretele unui machiaj impecabil pentru buze mai pline și senzuale!

Cum mărești buzele din machiaj. Secretele unui machiaj impecabil pentru buze mai pline și senzuale!
Cum mărești buzele din machiaj. Secretele unui machiaj impecabil pentru buze mai pline și senzuale!

Buzele voluminoase sunt foarte populare în ultima vreme, multă lume având ca inspirație vedete precum Kim Kardashian. Însă, multe dintre ele sunt speriate de injectarea buzelor, așa că preferă să ofere un efect de buze mărite cu ajutorul machiajului. Așadar, Alex Abagiu a prezentat pașii despre cum se face mărirea buzelor prin machiaj.

În cadrul emisiunii Kanal D "Teo Show", make up artistul Alex Abagiu, a oferit sfaturi despre cum se poate obține un efect de mărire a buzelor, doar cu ajutorul unui creion de buze și un ruj potrivit. Primul lucru pe care fiecare fată trebuie să îl facă înainte de a aplica creionul de buze, este să își hidrateze foarte bine buzele, cu ajutorul unei măști sau balsam de buze.

Totodată, specialistul a dezvăluit un truc pentru persoanele care nu au la îndemână produse de hidratare, mai exact, amestecarea zațului de cafea cu puțină miere.

“Cu siguranță ne trebuie o pregătire prealabilă. Există măști pentru buze, există patch-uri ca cele pe care le pui sub ochi, care sunt sub formă de buze și pe care le poți pune seara 20 de minute. Nu trebuie să apelați neapărat la produse scumpe, dacă aveți zaț de cafea sau zahăr acasă, îl amestecați cu puțină miere și masați buza cu degetul sau cu periuță de dinți pe care

nu o mai folosiți în momentul acela. În momentul respectiv eliminați orice piele moartă de pe suprafața buzelor și obțineți exact suprafața perfectă pentru a începe machiajul.”  a spus Alex Abagiu.

Este bine sau nu să păstrăm fondul de ten pe buze după aplicare

Cum mărești buzele din machiaj[Sursa foto: Freepik]

Totodată, multe persoane au tendința de a-și lăsa fondul de ten pe buze după ce îl folosesc.

Această tehnică nu este recomandată, deoarece va destabiliza rezistența rujului după aplicare.

“Din păcate trebuie să știți că fondul de ten conține în compoziția lui foarte multe uleiuri, foarte multe grăsimi care riscă doar să-ți destabilizeze rezistența rujului.”  a explicat el.

Primul pas care trebuie făcut după hidratarea obligatorie, este eliminarea fondul de ten de pe buze, folosind puțină apă micelară.


“În momentul în care vii cu apa micelară pe conturul buzelor, decupezi de fapt în baza ta, în fondul de ten formă pe care urmează s-o creezi la nivelul buzelor. (...) Multă lume când își aplică creionul merge cu o senzație de jenă, dar nu este cazul, deoarece trebuie să apăsăm pentru că în felul ăsta formula creionului se va lipi cu adevărat de piele. Și atunci vom avea acest “gard”, care nu va lăsa deloc rujul să migreze.”, 
a continuat make up artistul.

Pasul următor constă în a desena buza efectiv. Pentru desenarea buzelor, se folosesc creioanele mate, foarte bine ascuțite.

“Obligatoriu creioane mate, și foarte bine ascuțite. Primul loc pentru buza superioară vom începe din arcul lui cupid, din zona centrala, pe care o marchez ușor depășit, îmi creez V-ul. De asta am nevoie de un creion ascuțit, si de asta am nevoie de un creion mat.” 

a menționat el.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De ce să folosim creionul mat

Creionul mat este recomandat de către specialist, deoarece are puterea de a absorbi lumina, pe când, orice textură lucioasă o va reflecta.

“Deoarece noi lucrăm peste muchia naturală a buzei care are un volum.

Poți să mergi 2mm, poți să mergi 3mm. Sunt multe persoane care preferă să își omoare acest arc. Orice culoare mată are capacitatea de a absorbi lumina, pe când orice textura lucioasă are capacitatea de a o reflecta.(...) Este foarte important să lucrez cu creionul perpendicular pe buză, pentru oprești migrația rujului.” a spus Alex Abagiu.

Cum mărești buzele din machiaj[Sursa foto: Freepik]

Pentru pasul al treilea, se folosește un rujul mat, un ruj care trebuie să fie rezistent pe suprafața buzei. Totodată, nuanța potrivită se va alege în funcție de tipul fondului de ten, fie galben în compoziție, sau roz.

“E foarte important să te uiți la subtonul pielii tale. Dacă în mod normal folosești fonduri de ten care conțin galben în compoziție, du-te către am gamă gălbuie a creioanelor dermatografe sau a rujurilor, orice conține portocaliu, orice conține galben, maroniu, arămiu. Dacă pielea ta conține roz în compoziție, atunci este momentul să te duci clar către gama cromatică mai rece, adică către rujurile care conțin în compoziția lor vișiniu, rozaliu, orice culoare care are puțin mai multă tentă rece.” a explicat el, în cadrul emisiunii.

Pentru pasul următor,  specialistul a arătat un truc, unde a folosit puțin anticearcăn pe conturul buzelor, pentru a estompa ușor în piele. Această tehnică ajută la definirea liniei buzelor.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

“Folosim puțin anticearcăn, pe care l-am folosit la corecturi, pe conturul buzelor special pe partea inferioară, la exterior.” a spus acesta.

Tehnica spectaculoasă, folosind un șervețel și o pudră

Cum mărești buzele din machiaj[Sursa foto: freepik]

Un alt truc pe care l-a dezvăluit, a fost un șervețel, plasat între buze, pe care se tapotează pudră, pentru a prelua uleiurile din produs, și nu culoarea propriu zisă a produsului.

“Un alt truc pe care multă lume îl aplică este să te folosești de un șervețel, dar niciodată nu folosiți tot șervețelul. Desfaceți șervețelele în două, în trei, și folosești o singură zona de șervețel, pe care o plasezi pe buze, și cu ajutorul unei pensule tapotezi cu putina pudra. E un truc pe care chiar oricine poate sa îl facă acasă, dar este important sa tapotezi pudra prin acest șervețel pentru ca în modul acesta vei prelua uleiurile, și nu culoarea produsului.”,  a spus el, în timp ce arăta tehnica pe model. 

Specialistul Alex Abagiu, a oferit un sfat fetelor care își doresc buze mai voluminoase.

“Să încerce mai întâi să le deseneze, să vadă dacă le stă bine cu un astfel de accesoriu, și după aceea să ia decizia dacă vor cu adevărat să meargă in pasul următor, adică să ajungă la un doctor estetician care să facă chestia asta permanentă.”,  a spus make up artistul.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

3 Idei de machiaj pentru rochie neagră

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies