Cum mărim și conturăm buzele din machiaj

Cum mărim și conturăm buzele din machiaj
Cum mărim și conturăm buzele din machiaj

Descoperiți câteva trucuri utile pentru un efect de mărire al buzelor.

Toată lumea își dorește să aibă parte de buze frumoase și voluminoase. Din păcate mama natură nu a fost atât de darnică cu noi toate, iar dacă unele persoane au ales să corecteze această mică imperfecțiuni cu intervenții în cabinetul medicului estetician, ei bine, putem să corectăm, pe termen scurt ce-i drept, și prin intermediul machiajului.

În cadrul unei emisiuni, makeup artistul Ana Cucuta ne-a oferit câteva sfaturi despre cum putem să ne machiem astfel încât să pară că avem buze mari și voluminoase.

Trucuri pentru mărirea buzelor

Citește și: Analiza cromatică, secretul unui chip perfect armonios. Ce înseamnă, de fapt, această procedură?

Trucuri pentru mărirea buzelor
Trucuri pentru mărirea buzelor[Sursa foto: pexels]

Aflați din rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgem pentru a avea parte de buze frumoase și voluminoase.

Pasul unu. Hidratarea.

Hidratarea buzelor este la fel de important ca cea a tenului, mai ales atunci când vrem să avem parte de buze frumoase și voluminoase.

În primul rând, buzele trebuie să fie foarte hidratate. Aplic pe buze pur și simplu o cremă hidratantă, un tratament, un balsam. Trebuie neapărat să fie hidratate .”, spune specialistul în domeniu.

Pasul doi.

Obținem un efect de umbră.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cu ajutorul unei pensule subțiri, aplicăm o umbră de conturing, același pe care îl folosim pentru față, pe partea inferioară a buzei, astfel încât să creăm o umbră care să le ofere buzelor un efect de mărire.  

Pasul trei.

Conturăm buzele.

Cu ajutorul creionului depășim foarte puțin conturul buzelor astfel încât acestea să pară mai mare. Este foarte important să nu exagerăm cu conturul deoarece acest efect trebuie să fie aproape insesizabil.

Cum mărim și conturăm buzele din machiaj
Cum mărim și conturăm buzele din machiaj[Sursa foto: pexels]

Pasul patru. Trasăm câteva linii subțiri pe suprafața buzelor astfel încât să delimităm mușchii acestora.

Prin intermediul unor linii subțiri delimităm mijlocul buzei de jos, iar pe buza de sus trasăm la fel două linii subțiri spre colțurile superioare ale buzei pentru a crea un efect de iluzie optică prin intermediul căruia

buzele noastre vor părea pline.

Pasul cinci. Sigilăm conturul buzelor.

Prin intermediul unui concealer sigilăm conturul buzelor pentru a le evidenția mai bine.

Pasul șase. Aplicăm rujul.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

După ce am parcurs toți pașii menționați anterior este foarte important să alegem un ruj care să se potrivească cu tenul nostru și să ne confere un efect de mărire.

Cum alegem rujul potrivit care să creeze un efect de mărire

Citește și: Ce presupune un machiaj metalic. „Dacă vrem să obținem un machiaj care să ne scoată din anonimat, culorile metalice sunt o soluție.”

Cum alegem rujul potrivit care să creeze un efect de mărire
Cum alegem rujul potrivit care să creeze un efect de mărire[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, dacă vrem să obținem un efect de mărire al buzelor este foarte important să alegem un ruj în nuanțe de nude.

 „ Eu recomand să alegem ceva mai natural pentru că practic efectul de mărire înseamnă un volum, adică ceva mai deschis pe centrul buzei și ceva mai închis spre exterior. Trebuie obligatoriu să avem un contur mai închis la culoare și un ruj mai deschis. Indiferent de ce culoare de ruj alegem, creionul de contur trebuie să fie mai închis măcar un ton.Rujul roșu este potrivit în general pentru buzele mai mari și mai voluminoase pentru că este o culoare mai tare, puternică ce scoate în evidență zona pe care este aplicat. Dacă noi nu avem niște buze voluminoase ar fi bine să evităm rujul roșu pentru că ne va scoate în evidență faptul că noi nu avem buze mari și frumoase .”, spune makeup artistul.

De asemenea, în cazul în care vrem să optăm pentru un  ruj mat trebuie să știm că acesta are tendința de a ne subția buzele. De aceea, dacă vrem să obținem buze mari și voluminoase putem să folosim fie un ruj lucios deschis la culoare sau un gloss de buze.

Când vrem efect de mărire în general luciosul ne ajută să obținem acest efect. Matul nu ne ajută neapărat pentru că tot ce este mat usucă buzele și uscându-le, automat le face să se strângă puțin și să devină mai mici .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cum mărim și conturăm buzele din machiaj
Cum mărim și conturăm buzele din machiaj[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce trebuie să ai în geanta de machiaj în fiecare zi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies