Marinarea face ca rosiile sa devina mai aromate, iar preparatul poate fi un bun aperitiv sau o garnitura potrivita pentru carne.
Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:
-1,5-2 kg de rosii
-3 linguri de ulei
-3 cepe
-4-5 frunze de dafin
-8-10 boabe de piper negru
-cateva frunze de telina
-cateva crengute de marar(optional)
-cativa catei de usturoi(optional)
Pentru marinata
-1 litru de apa
-3 linguri de otet
-2 linguri de zahar
-1 lingura de sare
-5 foi de dafin
-5 boabe de piper negru
Mod de preparare:
Se pot folosi atat rosiile
Separat se face marinata. Intr-o cratita se pune apa cu sarea, zaharul, piperul si foile de dafin. Se pune totul la foc.
Pentru a se pastra foarte bine, borcanele se asaza in apa fierbinte pentru 20 de minute. Se scot si infasoara intr-o patura si se lasa sa se raceasca lent.
Cand s-au racit se pot depozita in camara.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro