Medicul stomatolog Anca Vereanu a fost prezent in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D.
Periajul dentar se face altfel decat se facea acum cativa ani. Se folosesc alte periute.
"Periajul nu se mai face cu orice fel de periuta si nu este important doar sa ne spalam pe dinti. Este foarte important sa avem o perie adaptata problemelor dentare pe care le avem sau problemelor gingivale. Este important sa stim ca periajul cu peria de dinti este insuficient pentru curatarea dintilor.
Trebuie sa folosim si periutele interdentare.", spune medicul.
##VIDEO19351##
"Este o zona de discutie intre periuta electrica si periuta manuala. Foarte multi pacienti au o igiena buna cu periute manuale. Cred ca este o problema de gust si de preferinta. Periutele electrice nu mai sunt ca cele dinainte care aveau la baza miscarea de rotatie a periutei. Aceasta curata zone in care tu nu ajungi.",
mentioneaza Anca Vereanu.
"Orice periuta de dinti pe care o folosesti se spala de la gingie spre varful dintelui. Se sta 30 de minute pe fiecare hemiarcada. Doua minute ar trebui sa dureze periajul dentar. Daca ai gingia inflamata sau paradontoza, nu folosi periuta de dinti cu peri tari. Mazga alba pe care o zagarii de pe dinti este o pelicula de bacterii. Este mai buna o periuta de dinti cu peri moi si multi, decat una cu peri tari si rari.
Trebuie sa curatam foarte bine spatiul dintre dinti si exista periute special pentru acest lucru.", continua medicul.
Periajul dentar se face altfel decat se facea acum cativa ani. Se folosesc alte periute.
"Periajul nu se mai face cu orice fel de periuta si nu este important doar sa ne spalam pe dinti. Este foarte important sa avem o perie adaptata problemelor dentare pe care le avem sau problemelor gingivale.
Este important sa stim ca periajul cu peria de dinti este insuficient pentru curatarea dintilor. Trebuie sa folosim si periutele interdentare.", spune medicul.
##VIDEO19351##
" Este o zona de discutie intre periuta electrica si periuta manuala. Foarte multi pacienti au o igiena buna cu periute manuale. Cred ca este o problema de gust si de preferinta. Periutele electrice nu mai sunt ca cele dinainte care aveau la baza miscarea de rotatie a periutei. Aceasta curata zone in care tu nu ajungi.", mentioneaza Anca Vereanu.
" Orice periuta de dinti pe care o folosesti se spala de la gingie spre varful dintelui. Se sta 30 de minute pe fiecare hemiarcada. Doua minute ar trebui sa dureze periajul dentar. Daca ai gingia inflamata sau paradontoza, nu folosi periuta de dinti cu peri tari. Mazga alba pe care o zagarii de pe dinti este o pelicula de bacterii. Este mai buna o periuta de dinti cu peri moi si multi, decat una cu peri tari si rari. Trebuie sa curatam foarte bine spatiul dintre dinti si exista periute special pentru acest lucru.", continua medicul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro