Cum ne demachiem corect! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam!

Cum ne demachiem corect! Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam!

Tenul nostru are nevoie sa fie curatat atat seara, inainte de culcare, pentru a indeparta machiajul si impuritatile acumulate pe parcursul zilei, dar si dimineata dupa ce ne-am trezit, pentru a indeparta sebumul pe care pielea noastra il secreta in timpul noptii.

Demachierea este totodata obligatorie inaintea oricarei hidratari, dar si inaintea fiecarui machiaj pe care urmeaza sa il aplicam pe tenul nostru. Pentru a putea realiza o demachiere corecta avem nevoie in primul rand de produsele corespunzatoare tipului nostru de ten.  Daca alegeti un demachiant crema, este bine sa avem unul pentru zona sensibila a ochilor si altul pentru restul fetei. Zona perioculara este cea mai subtire si sensibila de pe fata, avand grosimea unei coli de hartie, iar ea este prima predispusa la riduri, de aceea necesita o ingrijie si o atentie corespunzatoare.

Daca folosim un demachiant crema, putem degresa apoi tenul cu o lotiune tonica, de preferat fara alcool, care ne inchide porii, indeparteaza ultimele resturi de machiaj si regleaza totodata PH-ul pielii. Totodata, puteti alege si demachiantele spuma, care curata foarte delicat urmele de machiaj si impuritatile depuse pe fata de-a lungul zilei.  Un alt produs potrivit pentru demachiere este lotiunea micelara, pe care o gasim cu usurinta in farmacii.

Micelele sunt  particule tensioactive care aduna impuritatile de pe fata, iar lotiunea micelara functioneaza pe principiul "o picatura de ulei in apa".  

Gamele pentru ten sensibil sunt produse foarte delicate, dar si eficiente in acelasi timp.  Nu sunt recomandate servetelele demachiante, deoarece uneori pot fi iritante pentru ten. Acestea pot fi folosite doar in cazuri extreme in care chiar nu exista o alta varianta. Dischetele din bumbac  pot fi umezite inainte de aplicarea demachiantului crema, pentru a evita ca acesta sa fie absorbit in interior. Apa va pastra demachiantul la suprafata dischetei si va face ca demachierea sa fie mult mai fina la nivelul tenului si mai putin agresiva. Daca vom folosi o lotiune micelara, nu va mai fi nevoie sa umezim discheta in prealabil. Ochii se demachiaza cu miscari fine antirid, circulare, intotdeauna inspre nas, pe zona cearcanelor inspre coltul intern al ochilor, exact invers decat am avea tendinta sa o facem de obicei.

Sprancenele se demachiaza in sensul cresterii firelor de par.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Pentru restul tenului, miscarile trebuie sa fie ascendente si antirid si sa vizeze un efect de lifting al fetei. Fruntea se demachiaza in sus, dar fara sa impingem machiajul in linia parului, pometii si obrajii la fel, iar buzele intordeauna inspre interior pentru a evita extinderea rujului sau gloss-ului pe toata fata. Cel mai important lucru este sa adoptam miscari non agresive cu tenul nostru care sa evite iritarea acestuia. Pentru produsele de make-up waterproof folosite in machiajul de peste zi (eyeliner, mascara, fardul-crema de sprancene sau ruj) avem nevoie de un demachiant special, de regula putin uleios, care dizolva mult mai repede genul acesta de produse si fara sa ne agreseze tenul.

Sa nu uitam insa ca o demachiere corecta presupune nu numai zona ochilor sau a intregii fete, dar si zona gatului si a decolteului!  Imediat dupa demachiere tenul trebuie hidratat corepsunzator. Cea mai simpla si ieftina metoda de hidratare este aplicarea vitaminelor atat de necasare pielii noastre, pe care le gasim in farmacie: vitamina A, vitamina E si vitamina C. Vitamina C stabila o putem gasi in anumite serumuri hidratante.  O piele frumoasa inseamna atentia si grija noastra pentru ea!

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Articol oferit de Antonia Rondelli- Trainer/Make-Up Artist- Professional Make-Up Academy



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere