Detoxifierea reprezintă procesul de eliminare a toxinelor și a altor substanțe nocive din organism. Află din rândurile de mai jos cum ne detoxifiem organismul după vacanță!
Dr. Virgiliu Stroescu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre detoxifierea organismului.
Cum ne detoxifiem organismul după vacanță
O dietă sănătoasă și echilibrată alături de un stil de viață sănătos ajută la detoxifierea organismului. Deși majoritatea persoanelor consideră că produsele animale sunt un lucru fără de care nu se poate trăi, este doar o eroare deoarece, din spusele specialistului, hrana animală nu este sănătoasă pentru că oamenii recurg la metode mai puțin pașnice pentru a beneficia de aceste resurse.
“Noi am fost educați că nu există o hrană sănătoasă fără produse animale, ceea ce este o mare eroare. Toată hrana animală nu este sănătoasă. Dumnezeu când ne-a creat, ne-a dat fructe, legume, verdeață ca să fim sănătoși, asta este hrană sănătoasă.”, a specificat doctorul.
Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat
În schimb, alimentele ideale pentru detoxifiere pot fi fructele, legumele și verdețurile în stare proaspătă, consumate în nenumărate feluri. Printre cele mai consumate alimente sunt ghimbirul, sfecla roșie și avocado. Ghimbirul este folosit drept ajutor gastro-intestinal, sfecla roșie pentru a accentua efectul pozitiv pe care enzimele specifice îl au în funcționarea ficatului și în eliminarea reziduurilor, iar avocado deoarece este bogat în acizi grași, care reușesc să protejeze ficatul de o toxină puternică numită galactozamina.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Există numeroase semne prin care organismul avertizează că are nevoie de o detoxifiere, precum senzația de oboseală, nervozitatea, greața sau problemele de digestie. Așadar, detoxifierea este ideală pentru fiecare persoană care își dorește să își întărească sistemul imunitar, să scape de obiceiuri nesănătoase, să își recapete calitatea somnului și să reducă senzația de stres.
Care sunt avantajele și dezavantajele cărnii
Carnea este foarte frecvent consumată, deoarece are un gust delicios și este foarte ușor de preparat. Mai mult decât atât, carnea este ușor de introdus în alte feluri de mâncare, și este bogată atât în proteine, cât și în vitamina B12. Deși are numeroase avantaje, carnea nu are fibre vegetale, grăsimi saturate, substanțe fitochimice, hormoni vegetali sau vitamine hidrosolubile.
“Substanțele fitochimice sunt substanțe care întineresc și care regenerează, iar hormonii vegetali sunt de natură estrogenică, iar aceștia fac concurenta cu hormonii estradiolul, care sunt de douăzeci de ori mai puternici.”, a spus specialistul.
Citește și: Forma corpului dictează alimentația! Ce alimente trebuie să mâncăm?
De asemenea, carnea poate fi dăunătoare deoarece creează dependență, iar ea este bogată în grăsimi saturate care se lipesc de artere.
Carnea are și grăsimi artificiale trans care apar, de cele mai multe ori, prin procesul de prăjire. Aceasta este bogată și în colesterol care este o substanță necesară atât oamenilor cât și animalelor, însă uneori poate dăuna.“Carnea dă dependență, să nu credeți că vă place carnea, sunteți dependenți și foarte greu scapi de ea. Toată hrana animală are grăsimi saturate și se lipesc pe artere. Grăsimile artificiale trans sunt nenorocire pentru că se fac prin procesul de prăjire, în special. Colesterolul în sine este o substanța strict necesară omului și animalelor, fără el nu trăim.”, a mai precizat el.
Cum arată un mic dejun ideal
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, fără de care oamenii nu pot da randament la activitățile de zi cu zi. Astfel, un mic dejun potrivit poate consta într-un bol cu cereale musli, cu puțină miere și diverse fructe. Mai mult decât atât, acestea pot fi date și printr-un blender, pentru a obține un smoothie delicios și sănătos.
“Dimineața trebuie să mâncăm bine. Putem mânca cereale, pentru că au polizaharide și astea țin 4-5 ore. Musli acesta este formidabil, și acolo poți pune și miere, fructe, dai prin blender și faci și un suc. Dar avem nevoie de jumătate de energie dimineața, iar cine sare dimineața peste micul dejun nu mai dă randament pe timpul zilei. Cine mănâncă bine dimineața își prelungește viața, cine nu mănâncă dimineața își curtează viața.”, a încheiat doctorul.