Cum ne detoxifiem organismul după vacanță. Este important să revenim la un stil de viață sănătos și echilibrat

Cum ne detoxifiem organismul după vacanță. Este important să revenim la un stil de viață sănătos și echilibrat
Cum ne detoxifiem organismul după vacanță

Detoxifierea reprezintă procesul de eliminare a toxinelor și a altor substanțe nocive din organism. Află din rândurile de mai jos cum ne detoxifiem organismul după vacanță!

Dr. Virgiliu Stroescu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre detoxifierea organismului.

Cum ne detoxifiem organismul după vacanță

O dietă sănătoasă și echilibrată alături de un stil de viață sănătos ajută la detoxifierea organismului. Deși majoritatea persoanelor consideră că produsele animale sunt un lucru fără de care nu se poate trăi, este doar o eroare deoarece, din spusele specialistului, hrana animală nu este sănătoasă pentru că oamenii recurg la metode mai puțin pașnice pentru a beneficia de aceste resurse.

“Noi am fost educați că nu există o hrană sănătoasă fără produse animale, ceea ce este o mare eroare. Toată hrana animală nu este sănătoasă. Dumnezeu când ne-a creat, ne-a dat fructe, legume, verdeață ca să fim sănătoși, asta este hrană sănătoasă.”, a specificat doctorul.

Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat

Cum ne detoxifiem organismul după vacanță[Sursa foto: freepik]

În schimb, alimentele ideale pentru detoxifiere pot fi fructele, legumele și verdețurile în stare proaspătă, consumate în nenumărate feluri. Printre cele mai consumate alimente sunt ghimbirul, sfecla roșie și avocado. Ghimbirul este folosit drept ajutor gastro-intestinal, sfecla roșie pentru a accentua efectul pozitiv pe care enzimele specifice îl au în funcționarea ficatului și în eliminarea reziduurilor, iar avocado deoarece este bogat în acizi grași, care reușesc să protejeze ficatul de o toxină puternică numită galactozamina. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Există numeroase semne prin care organismul avertizează că are nevoie de o detoxifiere, precum senzația de oboseală, nervozitatea, greața sau problemele de digestie. Așadar, detoxifierea este ideală pentru fiecare persoană care își dorește să își întărească sistemul imunitar, să scape de obiceiuri nesănătoase, să își recapete calitatea somnului și să reducă senzația de stres.

Care sunt avantajele și dezavantajele cărnii

Carnea este foarte frecvent consumată, deoarece are un gust delicios și este foarte ușor de preparat. Mai mult decât atât, carnea este ușor de introdus în alte feluri de mâncare, și este bogată atât în proteine, cât și în vitamina B12. Deși are numeroase avantaje, carnea nu are fibre vegetale, grăsimi saturate, substanțe fitochimice, hormoni vegetali sau vitamine hidrosolubile.

Substanțele fitochimice reprezintă o substanță care ajută la întinerirea și regenerarea organismului.

“Substanțele fitochimice sunt substanțe care întineresc și care regenerează, iar hormonii vegetali sunt de natură estrogenică, iar aceștia fac concurenta cu hormonii estradiolul, care sunt de douăzeci de ori mai puternici.”, a spus specialistul.

Citește și: Forma corpului dictează alimentația! Ce alimente trebuie să mâncăm?

Cum ne detoxifiem organismul după vacanță[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, carnea poate fi dăunătoare deoarece creează dependență, iar ea este bogată în grăsimi saturate care se lipesc de artere. Carnea are și grăsimi artificiale trans care apar, de cele mai multe ori, prin procesul de prăjire. Aceasta este bogată și în colesterol care este o substanță necesară atât oamenilor cât și animalelor, însă uneori poate dăuna.

“Carnea dă dependență, să nu credeți că vă place carnea, sunteți dependenți și foarte greu scapi de ea. Toată hrana animală are grăsimi saturate și se lipesc pe artere. Grăsimile artificiale trans sunt nenorocire pentru că se fac prin procesul de prăjire, în special. Colesterolul în sine este o substanța strict necesară omului și animalelor, fără el nu trăim.”,  a mai precizat el.

Cum arată un mic dejun ideal

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, fără de care oamenii nu pot da randament la activitățile de zi cu zi. Astfel, un mic dejun potrivit poate consta într-un bol cu cereale musli, cu puțină miere și diverse fructe. Mai mult decât atât, acestea pot fi date și printr-un blender, pentru a obține un smoothie delicios și sănătos.

“Dimineața trebuie să mâncăm bine. Putem mânca cereale, pentru că au polizaharide și astea țin 4-5 ore. Musli acesta este formidabil, și acolo poți pune și miere, fructe, dai prin blender și faci și un suc. Dar avem nevoie de jumătate de energie dimineața, iar cine sare dimineața peste micul dejun nu mai dă randament pe timpul zilei. Cine mănâncă bine dimineața își prelungește viața, cine nu mănâncă dimineața își curtează viața.”, a încheiat doctorul.

Cum ne detoxifiem organismul după vacanță[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies