În momentul în care oamenii pleacă în vacanță, sunt entuziasmați sau se ocupă de pregătirile legate de destinație. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi uităm să ne gândim la aspectul locuinței, în momentul în care decidem să călătorim.
Din nefericire, există riscul ca hoții să intre în casă și să avem parte de un eveniment nefericit, din cauza neatenției.
În cadrul emisiunii „Dimineața cu noi”, din cadrul postului Kanal D, polițistul local Niculae Gabriela a explicat cum putem să reducem riscurile ca cineva să intre în casă pentru un furt.
Cât de important este să luăm legătura cu cei apropiați
Citește și: Totul despre meningită, afecțiunea care te poate distruge în 24 de ore
Fie că vorbim de o vacanță în țară sau peste hotare, sau de o escapadă de câteva zile, este foarte important să ne gândim și la aspectul locuinței, pe care o lăsăm fără supraveghere, cât noi suntem plecați. Polițistul a precizat că primul pas este comunicarea cu un vecin, care să fie atent la micile detalii care pot da de gol un posibil hoț.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Să se ia legătura cu un vecin foarte apropiat, să aibă locuința în atenție, să vadă momentul în care cineva dă târcoale sau staționează fără motiv, să se anunțe poliția pentru a lua măsurile care se impun. După care, să ia legătura cu persoanele foarte apropiate, membri de familie, să mai treacă din când în când pe la locuință, să ridice corespondența și să vadă dacă totul este în regulă. Să se mai dea încă o cheie familiei, de rezervă. ”, a precizat Niculae Gabriela.
Ce măsuri trebuie să luăm pentru a ne feri de hoți
Citește și: Totul despre leziunile de menisc. „Depinde ce grad este și cât de mare este”
Chiar dacă nu ne-am gândi, există câteva aspecte la care trebuie să fim extrem de atenți, înainte de a pleca în vacanță. Așadar, hoții nu trebuie să primească indicii cum că în locuință nu se află nimeni. De aceea, este recomandat să lăsăm o lumină aprinsă.
„Să nu uite, în primul rând, să asigure ușile, să le închidă, ușile de la balcon, geamurile, ferestrele, geamul de la baie. Să se pună o cameră video, un sistem de alarmă, o încuietoare de mai mare siguranță la ușa de acces. Să lase o lumină aprinsă, un bec cu senzor de mișcare la intrarea principală.”, a declarat polițistul.
Hoții și rețelele de socializare
Citește și: 5 obiceiuri care cresc nivelul de estrogen din organism
În ziua de astăzi, majoritatea persoanelor tind să posteze în mediul online, imagini și videoclipuri din vacanță. Cu toate că este tentant să împărtășim cu urmăritorii noștri, momentele frumoase din călătorie, specialiștii recomandă să publicăm aceste fotografii, după ce am ajuns acasă. În aces mod, ne asigurăm că nu știu prea multe persoane că noi nu ne aflăm acasă. De asemenea, este de evitat precizarea exactă a locației în care ne aflăm, în special dacă suntem la mare depărtare de casă.
„Să nu spună oricui locația unde pleacă în vacanță și câte zile, daor persoanelor foarte apropiate. Să nu postăm pe rețelele de socializare, locația exactă unde sunteți. Când reveniți, puteți să luați legătura cu prietenii virtuali și să arătați pozele.”, a precizat polițistul.