Aflați din rândurile următoare cum trebuie să ne îngrijim pielea pe parcursul sarcinii.
Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase perioade în viața oricărei femei, dar în același timp, poate constitui și o perioadă dificilă în care corpul suferă o serie de modificări. Aceste modificări pentru unele persoane sunt vizibile și la mult timp după naștere, iar altele, în schimb se refac mult mai ușor. Potrivit specialiștilor în domeniu, capacitatea femeii de a reveni la forma inițială de dinainte de naștere depinde de genetica acesteia.
Unele femei, după ce nasc se aleg cu o serie de vergeturi și cu multă piele lăsată. Acest lucru este complet normal, diferă de la persoană la persoană și nu ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru viitoarele mămici.
Există unele lucruri pe care le putem face pe parcursul sarcinii astfel încât, corpul nostru să nu fie mult afectat de această perioadă.
În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Viviana Iordache, medic dermatolog, a explicat cum pot avea grijă de piele viitoarele mămici în timpul sarcinii.
De ce apar vergeturile pe parcursul sarcinii
Citește și: Ecografiile în timpul sarcinii: Când este bine să le faci
Trebuie să înțelegem că apariția vergeturilor este un fenomen normal pe parcursul sarcinii. Vergeturile sunt niște semne albe pe corp, care se formează de la fluctuațiile de greutate. Acestea pot apărea atât la femei, cât și la bărbați. Pe parcursul sarcinii, femeile sunt predispuse la apariția vergeturilor deoarece corpul lor suferă unele transformări drastice.
„ Îmi pare foarte rău să o spun, dar nu avem ce să facem pentru că vergeturile țin mai mult de hormoni decât de starea pielii. Ceea ce putem noi face în ultimul trimestru de sarcină este să încercăm să ținem o piele cât mai bună astfel încât vergeturile măcar să fie reduse în dimensiuni și în adâncime. Numărul lor și momentul de apariție, nu ține de ceea ce putem noi să facem. Dacă este să le faci, hormonii și moștenirea genetică joacă un rol important .”, a explicat specialistul în domeniu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum avem grijă de pielea noastră în sarcină
Citește și: Beneficiile kinetoterapiei în timpul sarcinii
Potrivit specialistului în domeniu, pentru a avea o piele cât mai bună pe parcursul sarcinii, dar și după aceasta, trebuie să avem în vedere mai multe lucruri.
În primul rând, este foarte important cât de mult luăm în greutate pe parcursul sarcinii.
Potrivit specialistului în domeniu, starea de hidratare are o importanță ridicată în îngrijirea pielii pe parcursul sarcinii.
„ Din păcate, gravidele consumă apă foarte multă cu care hidratează copilul și multe dintre noi, din păcate, reținem apă în timpul sarcinii .”, a explicat specialistul în domeniu.
Totodată, specialistul în domeniu ne recomandă să facem o suplimentare corectă de principii alimentare în timpul sarcinii.
„ Tânăra însărcinată trebuie să mănânce pește gras din categoria ton, somon, macrou sau trebuie să facă suplimentare cu Omega 3 sub formă de uleiuri naturale de pește. Trebuie să mănânce morcovi, citrice, dar și fructe obișnuite. ”, a spus specialistul în domeniu.
De asemenea, este foarte importantă hidratarea părții de jos a corpului, adică burtica și picioarele, folosind creme grase.
„ Nu trebuie să fie creme speciale pentru vergeturi ”, a precizat specialistul în domeniu.
Cum putem scăpa de vergeturile apărute pe parcursul sarcinii
Citește și: Remedii la domiciliu pentru vergeturi
Deși aceste măsuri pe care le luăm sunt de prevenție, ele nu au o eficiență de 100% din cauza factorului genetic, care are un rol foarte important. Totuși, dacă după naștere vă confruntați cu vergeturi, specialistul în domeniu vă recomandă să apelați cu încredere la tratamentele cu laser.
„ Vergeturile foarte groase, foarte roșii, pot fi mai puțin expuse dacă avem grijă de aceste lucruri. Dacă vergeturile deja au apărut, trebuie să ne prezentăm la medicul dermatolog cât de repede este omenește posibil. Tratamentele cu laser, acolo unde este cazul, privind vergeturile, se pot începe la trei săptămâni de la momentul nașterii .”, a spus specialistul în domeniu.