Cum ne machiem pentru a ne alungi trăsăturile. Care sunt trucurile pe care trebuie sa le incerci?

Cum ne machiem pentru a ne alungi trăsăturile. Care sunt trucurile pe care trebuie sa le incerci?
Cum ne machiem pentru a ne alungi trăsăturile. Care sunt trucurile pe care trebuie sa le incerci?

Așa cum o ținută superbă ne poate scoate din anonimat, un machiaj realizat corect ne poate înfrumuseța. Pentru ca fața noastră să arate impecabil, este nevoie ca machiajul să fie realizat în așa fel încât să scoatem trăsăturile frumoase în evidență.

În cadrul unei emisiuni, make-up artistul Cătălina Soare a explicat care sunt pașii pentru un machiaj corect, dar și ce trebuie să facem pentru a ne alungi trăsăturile.

Cum ne punem corect în evidență trăsăturile

pasii unui machiaj profesional
Cum să te machiezi precum un make-up artist![Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum aplici corect rujul. Care sunt cei 7 pași pentru un make-up reușit

În funcție de forma feței și de propriile caracteristici, vom alege machiajul pe care să îl purtăm.

Ochii ne pot scoate în evidență, mai ales dacă vom folosi farduri potrivite. Specialistul a declarat că întotdeauna, machiajul trebuie să ne alungească fața, nu să ne ducă trăsăturile în jos. De aceea, un machiaj corect realizat la nivelul ochilor, va oferi impresia unei priviri pătrunzătoare, cu ochi de tip cat-eye.

„În primul rând, trebuie să ținem cont de trăsăturile naturale pe care deja le avem și în special de pleoapa inferioară.

Urmărim partea inferioară a ochiului și venim, de exemplu cu o pensulă de tip creion și cu un fard închis. Cu o pensulă micuță, de detaliu, continuăm partea inferioară a ochiului, spre în sus întotdeauna. Folosim un fard închis pentru că umbrim partea din spate și o să punem culoare și lumină pe partea din interior.”, a povestit specialistul în machiaj.

Un stil de machiaj care ne va ajuta să ne alungim trăsăturile este cel în care folosim eyeliner.

Totuși, linia tușului trebuie să fie puțin ridicată în sus, pentru a oferi impresia de alungire a ochiului. În cazul pleoapelor căzute, se recomandă o atenție sporită la machiajul ochilor, pentru că uneori putem, din neatenție, să oferim un efect invers al armonizării.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Alegerea culorilor pentru fard

trucuri machiaj
Trucuri pentru machiaj[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum aplicăm corect fondul de ten

În funcție de îmbrăcăminte, momentul zilei dar și evenimentul la care mergem, ne vom alege culoarea pentru fardul folosit la ochi. Pentru un machiaj de zi, se recomandă culori mai simple, precum nuanțe de nude, sau o linie de tuș nu foarte exagerată.

„În general, nu ne alegem neapărat culoarea fardurilor în funcție de culoarea ochilor, dar trebuie să fie o armonie cu tenul, cu partea cromatică.

Cu maro, cu nuanțe de nude, nu dai niciodată greș. Alte culori sunt mai greu de asortat cu nuanța ochilor și cu îmbrăcămintea.”, a declarat make-up artistul.

Iluminarea corectă a trăsăturilor

machiaj evidentierea trasaturilor
Machiajul pentru evidențierea trăsăturilor[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În momentul în care ne dorim să ne punem anumite trăsături armonioase în evidență, putem folosi iluminator. Totuși, nu este recomandat să exagerăm cu acest produs, în special pentru un machiaj de zi cu zi.

„Dacă vrem să dăm efectul de fir cu fir pentru sprâncene, cu carioca vom face asta cel mai ușor. Aplicăm luminozitate pe cele mai înalte puncte ale feței, adică frunte, nas, bărbie, deasupra buzei.

Dacă ai un nas frumos, poți să pui iluminator, dar dacă ai un nas puțin căzut, mai bine nu folosești.”, a mărturisit Cătălina Soare.

O greșeală frecventă pe care doamnele o fac atunci când se exagerează este exagerarea machiajului buzelor. Deși majoritatea femeilor își doresc buze mai groase, rujul trebuie aplicat cu mare atenție, fără a se depăși prea mult conturul acestora. Specialistul în machiaj a precizat faptul că putem să ne folosim de trucul buzelor voluminoase cu ajutorul unui creion, însă putem depăși conturul doar în partea de sus a buzelor.

Încă un element important sunt buzele, pentru a da efectul de lifting pertotal. Nu mergem cu conturul buzelor sub buza naturală, mergem un pic mai sus sau fix pe linia naturală. Dacă ieșim cu conturul buzelor puțin mai jos, lăsăm trăsăturile mai jos. Să nu facem efectul de buze prea mari sau prea voluminoase.”, a declarat make-up artistul.

machiaj pentru alungirea ochilor
Cum să facem un machiaj pentru alungirea ochilor[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Greșeli de machiaj care ne schimbă fizionomia

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies