Cum ne potolim poftele cât timp stăm acasă. Sfaturi de la nutriționistul Gianluca Mech!

Cum ne potolim poftele cât timp stăm acasă. Sfaturi de la nutriționistul Gianluca Mech!
Cum ne potolim poftele cât timp stăm acasă. Sfaturi de la nutriționistul Gianluca Mech!

Statul acasă și lipsa activităților obișnuite de zi cu zi pot duce la o senzație constantă de foame și la nevoia de a „ronțăi ceva” mai tot timpul.

Nutriționistul Italian, Gianluca Mech, dezvăluie ce este bine să mâncăm în această perioadă pentru a nu cădea pradă poftelor de alimente nesănătoase.

 

Deși stăm acasă în această perioadă și avem un program mai puțin încărcat decât înainte, silueta și sănătatea noastră pot avea de suferit din pricina faptului că suntem tentați să mâncăm mai tot timpul, apelând la rezervele alimentare din frigider. 

 

Acest obicei poate fi corectat dacă știm ce alimente să consumă zilnic. Nutriționistul italian Gianluca Mech ne spune însă din ce ar fi recomandat să fie compuse mesele noastre zilnice, astfel încât să scăpăm de această senzație de foame constantă.

 

“Mâncați multe legume pentru un aport optim de fibre. Acestea sunt substanțe nedigerabile, capabile să stimuleze creșterea și activitatea bacteriilor benefice prezente în flora noastră intestinală.

Mai mult, fibrele dietetice au capacitatea de a se umfla în prezența apei, crescând astfel masa din intestin, cu efectul dublu de a reduce senzația de foame și de a regla tranzitul intestinal.

Cum ne potolim poftele cât timp stăm acasă. Sfaturi de la nutriționistul Gianluca Mech!
Cum ne potolim poftele cât timp stăm acasă. Sfaturi de la nutriționistul Gianluca Mech!

Printre alimentele cu cel mai bogat conținut de fibre se numără:

 

- pere,

- căpșune,

- avocado,

- mere,

- zmeură,

- banane,

- morcovi,

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

- sfeclă,

- broccoli,

- linte,

- năut,

- quinoa,

- migdale,

- semințe de chia,

- cartofi dulci,

 

De asemenea, proteinele oferă senzația de sațietate, dar au și o putere termogenă mai mare decât carbohidrații și lipidele. Asta deoarece digestia lor necesită o cantitate mai mare de energie decât ceilalți doi macronutrienți.

Citeste si: Nutriţionistul lui Berlusconi: 12 reguli de aur pentru un sistem imunitar puternic

Dacă vorbim despre proteine, atunci acestea sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dieta zilnică:

 

- ouă,

- migdale,

- piept de pui,

- brânză cottage,

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

- iaurt grecesc,

- lapte,

- broccoli,

- ton,

- carne macră,

- semințe de dovleac,

- creveți,

- alune crude.

 

E totodată iportant să mestecăm încet mâncarea, să savurăm fiecare înghițitură. Asta ne ajută să ne simțim sătui înainte de a mânca mai mult decât avem în realitate nevoie.

Citeste si: Ce alimente din supermarket evităm în perioada pandemiei? Recomandările unui nutriţionist celebru!

Uneori, mesele zilnice pot fi înlocuite cu preparate cu conținut redus de calorii și carbohidrați, realizate cu proteină și fibre, cum ar fi preparatele din Dieta Tisanoreica. Acestea pot fi consumate în orice moment al zilei, ca masă principală sau ca gustare gustoasă și sănătoasă. Ele ne oferă senzația de sațietate fără riscul kilogramelor în plus”, recomandă Gianluca Mech( www.gianlucamech.ro).

 

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciati nutritionisti, la nivel international, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum  Anastasia Soare, Sarah Ferguson, Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

 

Gianluca a lansat in trecut doua campanii importante impotriva obezitatii, care trag un semnal de alarma in ceea ce priveste inmultirea cazurilor in randul copiilor si al adolescentilor. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansata alaturi de Ivana Trump, iar in Europa alaturi de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Vrei sa slabesti? Recomandam dieta indiana. Rezultatele sunt miraculoase

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies