Cum ne sabotăm dragostea în relații. 7 motive pentru care majoritatea relațiilor eșuează

Cum ne sabotăm dragostea în relații. 7 motive pentru care majoritatea relațiilor eșuează
Cum ne sabotăm dragostea în relații

Află din rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care marea majoritate a relațiilor nu funcționează!

În zilele noastre, multe cupluri își sabotează fericirea și dragostea fără să își dea seama, din cauza comportamentelor pe care le au din pricina experiențelor dureroase din trecut. De multe ori, oamenii acționează sub o formă de autoapărare în relații. Află din rândurile următoare cum reușesc cuplurile să își saboteze dragostea în relații!

7 motive pentru care majoritatea relațiilor eșuează

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Rușinea

Din nefericire, mulți oameni se simt nevrednici de conexiune și de iubire. Astfel, ideile bazate pe rușine, precum sentimentul că aceștia nu merită lucruri bune, fericire și dragoste, pot bloca dorințele lor și pot împinge dragostea departe de ei.

Stima de stimă scăzută și autocritica

De asemenea, rușinea provoacă și apariția unui critic interior sever în cuplu, iar partenerul nu doar că se judecă pe el înșiși, ci și pe celălalt.

Această anxietate subliniază convingerea că sunt mereu evaluați și criticați de cei din jur. Aceștia se tem atât de mult că nu sunt iubiți încât fac presupuneri greșite, filtrează feedback-ul pozitiv și interpretează greșit situațiile pentru a întări autocritica și frica de respingere

Sentimentul de vinovăție

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Sentimentul de vinovăție apărut în relația de cuplu este, de fapt, furia îndreptată împotriva propriei persoane. Vinovăția poate face partenerul de viață să se simtă neîndreptățit să aibă succes, să fie fericit și iubit. De altfel, în relații, vinovăția poate bloca intimitatea. Mulți parteneri ajung să evite apropierea și anumite subiecte pentru a ascunde ceea ce le este teamă sau rușine să dezvăluie, din frică de respingere și abandon.

Perfecționismul

Atunci când un partener se simte inutil, acesta încearcă să compenseze prin perfecționism, adică prin încercarea compulsivă de a atinge standarde nerealiste și așteptări. Perfecționismul este imposibil și duce la anxietate, teama de eșec, iritabilitate și nefericire. Obsesia de a fi perfect le distorsionează valoarea și îi face să se concentreze asupra lucrurilor negative. Căutând mereu defecte, ei nu sunt în stare să se bucure și să aprecieze propriile calități și realizări.

Compararea

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, rușinea determină unii parteneri să se compare mereu cu alții. În loc să își recunoască propria valoare, verifică dacă o duc mai bine sau mai rău decât ceilalți. Sentimentul de superioritate este o apărare împotriva rușinii, iar invidia provine din sentimentul că nu sunt destul de buni. Astfel, dacă aceștia compară într-un mod negativ partenerul și relația lor cu altele, ajung să fie nemulțumiți.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

Lipsa de încredere

De cele mai multe ori, persoanele dependente emoțional au o relație disfuncțională cu încrederea.

Unele sunt prea încrezătoare, lucru care duce la dezamăgire și trădare, în timp ce altele construiesc ziduri de neîncredere pentru a împiedica dragostea să intre. Unii parteneri spun că au încredere în cineva până când li se dă un motiv să nu o mai facă, în timp ce alții care au fost răniți se așteaptă să fie răniți din nou. Aceștia se tem de respingere și abandon și se așteaptă la ce este mai rău, sunt suspicioși și își imaginează lucruri care nu sunt adevărate despre partenerul lor, iar acest lucru poate fi greu de demontat.

Lipsa de integritate

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Atunci când unul dintre parteneri își sacrifică propriile valori pentru a ne adapta persoanei iubite, o fac pentru a menține relația din frica de abandon. Astfel, atunci când comportamentul lor nu este în concordanță cu standardele celuilalt, simt vinovăție sau rușine, ceea ce erodează stima de sine și autoîncrederea. Cu toate astea, din păcate, renunțând la propria persoană de dragul celuilalt, partenerii își pun în pericol relația pe care încearcă să o protejeze.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Încredere și angajament: de ce are nevoie fiecare relație fericită?

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies