Cum ne tratăm problemele de stomac și colon, după sărbatori?

cum tratezi problemele la stomac
Cum tratezi problemele la stomac

Sărbătorile reprezintă perioade în care majoritatea persoanelor fac excese alimentare și de cele mai multe ori acumulează kilograme în plus. Totuși, este important să știm cum tratăm această situație, după ce am mâncat mult.

În cadrul emisiunii „Teo Show”, doctorul în științe medicale, Ovidiu Peleș, a explicat cum tratăm problemele de stomac și de colon, suferite pe urma sărbătorilor, dar și ce alimente ar fi indicat să consumăm.

Ce se întâmplă în organism după ce mâncăm în exces

cum sa slabesti dupa sarbatori
Cum să slăbești după sărbători[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt alimentele pe care femeile de peste 45 de ani trebuie să le introducă în meniul zilnic

După mesele copioase, cu multe grăsimi, zahăr, chiar și alcool, organismul nostru trece prin schimbări drastice, suferind. Mâncatul alimentelor grase și în cantități mari oferă stări de disconfort, balonare și senzație de sațietate. Medicul a explicat cum ne poate afecta mâncarea în exces.

„Am dat multă grăsime pe ficat, pe pancreas, pe stomac. Toate sucurile digestive nu au mai funcționat cum trebuie, au fost date peste cap.

Vezica biliară a început să ne dea contracții puternice și să ne dea disconfort, am simțit ca și cum suntem plini, balonați.”, a povestit doctorul.

Ce schimbări trebuie să facem după excesele alimentare

dieta dupa sarbatori
Ce schimbări trebuie să faci[Sursa foto: Freepik]

Pentru a ne recăpăta kilogramele sau pur și simplu pentru a ne simți mai bine, este esențial să aducem în viața noastră, anumite schimbări.

Totuși, este important să nu facem modificări prea drastice, pentru ca organismul să nu sufere un șoc. Spre exemplu, putem schimba alimentele mai grase, cu unele mai slabe și mai puțin calorice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Trebuie să eliminăm lucrurile negative. Trebuie să treci treptat la un sistem nou de viață sau de alimentație.

Începem să schimbăm carnea grasă și slănina prăjită cu carne de pește, piept de pui, piept de curcan, chiar și porc mai slab, la cuptor sau pe grătar.”, a explicat medicul specialist.

Dulciurile reprezintă o mare problemă atunci când vorbim de sănătate și kilograme. Este recomandat să fie înlocuite cu fructe, însă trebuie să fim atenți la cantitate, chiar și în cazul acestora.

detox dupa sarbatori
Dietă după sărbători[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum se realizează detoxifierea organismului după sărbători

„Să începem să dăm fibre alimentare. Trebuie să dăm enzime care să ne ajute să digerăm mai ușor. Ananasul, papaya, fructe integrale, nicidecum stoarse. Încercăm să dăm, pe lângă carne, fibre alimentare de tipul salatelor. Nici pe acestea nu le mâncăm brusc, în cantitate foarte mare.”, a declarat Ovidiu Peleș.

Doctorul a precizat faptul că aceste schimbări trebuie făcute treptat, deoarece dacă șocăm organismul, balonarea nu dispare, ba chiar se accentuează.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Dați timp organismului să se adapteze noului tip de alimentație. O mică cantitate astăzi, mai dublăm cantitatea mâine, în două-trei săptămâni ajungem să avem o salată și legume verzi la fiecare masă, fără să avem probleme. Întâi le fierbem un pic, apoi din ce în ce mai puțin. Astfel îi dăm timp organismului să proceseze moleculele mai lungi.”, a declarat doctorul.

Există persoane care consumă alimente sănătoase, fără grăsimi, însă nu văd rezultate pe cântar. Se întâmplă acest fenomen deoarece este important să reglăm și cantitatea de mâncare.

„Merele dacă sunt cât mai acrișoare, pădurețe, sunt mai bune. Majoritatea fructelor au zaharuri și nu veți slăbi dacă mâncați excesiv. Alegeți un măr pădureț, niște afine, fructe de pădure, pentru că au și fibre și zaharuri de calitate, care ajung lent în organism. Asociați în masa pe care o aveți un orez sălbatic. Dimineața niște cereale integrale, fără zahăr.”, a precizat medicul.

Cum ne pot ajuta ceaiurile

Ceaiurile infuzate sunt extrem de benefice pentru organism, fie că alegem unul de mentă, ghimbir sau mușețel. Consumat dimineața sau chiar după mese, acesta are rolul de a relaxa musculatura. De asemenea, acest tip de băutură poate înlocui sucurile din comerț, pline de calorii și zahăr. Dacă ești foarte atent la siluetă, trebuie să ții cont chiar și de cantitatea de miere folosită în ceai.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Pericolul ascuns din lapte! Poate să provoace cancerul?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies