Află din rândurile următoare cum trebuie să te vopsești acasă pentru a avea parte de un efect ca la salon.
Lipsa timpului sau costurile crescute din saloanele de înfrumusețare le fac pe multe doamne și domnișoare să se vopsească singure acasă. Acest lucru nu este de multe ori benefic pentru sănătatea părului lor și de multe ori în loc să aibă parte de rezultatul dorit, își deteriorează treptat părul, fiind nevoite să se ducă la salon pentru a repara greșeala pe care au făcut-o singure acasă.
În cadrul unei emisiuni, hairstylistul Cristi Pascu ne-a spus care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem atunci când ne vopsim singure acasă și de ce trebuie să ținem cont astfel
Cum ne alegem produsele potrivite
Potrivit specialistului în domeniu, vopseaua de păr trebuie să ne-o alegem în primul rând în funcție de părul alb.
„ Dacă nu avem părul alb, atunci putem să punem direct nuanța pe care ne-o dorim dacă avem o bază deschisă .”, spune specialistul în domeniu.
În cazul în care ne dorim o nuanță mai deschisă față de culoarea naturală a părului nostru sau vrem să-i schimbăm în întregime culoarea, trebuie să folosim și decolorant, iar acest trebuie să nu fie unul puternic dacă vrem să nu ne distrugem în întregime firul de păr.
„ Recomand ca atunci când te vopsești acasă, să nu folosești un oxidant puternic .”, spune specialistul în domeniu.
El ne recomandă să le folosim pe cele de 1.5, 3, 6, 9 sau 12 în funcție de gradul de decolorare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„ Merge și un blond foarte deschis cu 6, chiar dacă ești foarte brunetă. În acest caz, nu mai lași 30 de minute cum spune producătorul, mărești timpul la o oră. În acest caz, vopsești toată rădăcina, lași pufulețul, stai 30 de minute și în funcție de cât de brunetă ești, abia după 30-45 de minute vopsești pufulețul de care vorbeam și mai aștepți încă 10-15 minute .”, spune specialistul în domeniu.
De asemenea, în cazul vârfurilor, ne recomandă să folosim fie un nuanțator, fie un oxidant mult mai slab, de 1,5 pentru a nu ne arde vârfurile.
Cum ne vopsim rădăcinile acasă
Primul lucru de care trebuie să ținem cont în procesul de vopsire acasă este să nu vopsim tot părul din prima.
„ Când vorbim de blond, ideal ar fi ca în primul rând, să nu vopsim puful din prima. El are o textură mult mai subțire, mult mai fină și acționează imediat, atât la culori închise, cât și la cele deschise .”, spune specialistul în domeniu.
Pasul unu. Împărțim părul.
Se recomandă să împărțim părul în secțiuni și să-l prindem cu clame din plastic. Specialistul în domeniu ne recomandă să nu folosim niciodată clame din metal atunci când ne vopsim.
Pasul doi. Aplicăm vopseaua la rădăcini.
În acest caz, dacă vrem să obținem un efect de ombre, putem fie să tapăm părul, să aplicăm vopseaua și după să îl pieptănăm sau putem să dăm cu pensula în scări la nivelul rădăcinii, astfel încât să nu se vadă trecerea.
Specialistul în domeniu ne recomandă să nu folosim folie de aluminium atunci când ne vopsim singure acasă.
„ Folia de aluminium se pune doar dacă ne dorim ca blondul să acționeze mai repede și mai puternic. Folia de aluminium păstrează căldura scalpului. Mare atenție, dacă tu ai 30 de grade în casă și părul foarte fin, îți pui folia de aluminium și te trezești că părul se rupe în creștetul capului .”, a explicat specialistul în domeniu.
Pasul trei. Așteptăm ca vopseaua să-și facă efectul
Potrivit specialistului în domeniu, timpul optim de așteptare pentru blond sau culori normale este de 30 de minute.