Cu siguranță ați avut evenimente în viața în care cadourile pe care ați ales să le oferiți persoanelor au fost ușor interpretabile, cu toate că intenția voastră a fost cu totul alta. Ei bine, dacă ați trecut prin așa ceva, trebuie să știți câteva secrete despre modul în care se oferă un cadou.
Cristina Turnagiu Dragna, specialist în protocol și ceremonial, a vorbit în cadrul emisiunii „Teo Show”, difuzată pe programul de televiziune Kanal D, despre cum oferi un cadou și despre câteva detalii care sunt foarte importante.
Citește și: Cum să te machiezi în funcție de culoarea ochilor. Învață ce tipuri de machiaj ți se potrivesc cel mai bine
Citește și: Ce cadou poți oferi de Secret Santa în 2022
Cum oferi un cadou
Cristina Turnagiu Dragna, specialist in protocol si ceremonial, a spus că unele cadouri pot fi lucruri care pot aduce tristețea oamenilor care le primesc sau pot transmite mesaje nepotrivite, cu toate că intenția noastră a fost cu totul alta.
Există anumite culturi în care numărul obiectelor reprezintă ghinion, de exemplu, în India, nu se oferă cadou agende de piele sau portofele, deoarece la ei vaca este un animal sfânt, iar în Italia, 17 este număr cu ghinion, iar 13 este norocos.
„Lucruri care ar putea aduce tristețe oamenilor care le primesc sau ar transmite mesaje nepotrivite, indecente sau care le amintesc de momente neplăcute sau jenante.
Este important să oferi oamenilor cadouri care te reprezintă pe tine, deoarece nici parfumul nu este o soluție bună, cu toate că este un element rafinat și superior gelului de duș, este intim și exista șansă să o dăm în bară cu ele.
„Oferi cadouri care te reprezintă pe tine, cadouri pe care ți-ar plăcea să le primești tu. Nici parfumul nu este o soluție bună, dacă ne-am gândit că este elementul rafinat, nivelul superior al unui gel de duș, nu, deoarece este un element intim și s-ar putea să dăm mare greș cu ele. Le putem oferi doar persoanelor foarte apropiate și celora cărora le cunoști exact marca de parfum”, a mai spus ea.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce cadouri poți oferi colegilor de Secret Santa în anul 2022
Citește și: Oferă-i copilului tău cea mai frumoasă amintire de Crăciun
Florile nu sunt considerate cadouri
Florile sunt doar o atenție, iar acestea nu sunt considerate cadouri, pentru că ele nu trebuie să înlocuiască momentul oferirii cadoului. Un buchet de flori poate fi oferit tot timpul, în orice fel de situație, nu doar dacă este ziua de naștere a unei persoane.
Florile sunt atenții care se oferă din iubire, dacă îți dorești să îmblânzești o relație, să deschizi o ușă sau să fii ținut minte drept un om educat sau generos.
„Florile nu sunt considerate cadouri, de aceea nici nu trebuie să înlocuiască momentul oferirii cadoului. Atunci un cadou este altceva decât momentul oferirii unui buchet de flori. Un buchet de flori îl poți oferi tot timpul, în orice fel de situație, nu trebuie să fie ziua cuiva, o faci de drag, o faci pentru că vrei să îmblânzești o relație, să deschizi uși, să fii ținut minte ca un om educat, să fii generos”, a mai adăugat specialistul.
Există anumite culturi în care numărul florilor este potrivit să fie oferit în număr par, iar alte culturi în care sunt oferite în număr impar. De exemplu, în America de Nord, 12 este numărul potrivit și se pot trimite 12 fire de trandafir.
„La fel cum am spus, florile nu sunt cadouri sunt atenții, dar și cu ele trebuie să avem atenție. Sunt culturi în care numărul florilor este potrivit să fie oferit în număr par și culturi în care sunt oferite în număr impar. În culturile protestante sau în America de Nord, 12 este numărul potrivit, poți trimite 12 fire de trandafiri”, a mai spus ea.
Sunt foarte mulți oameni care țin florile greșit, deoarece un acestea se oferă tot timpul cu corola în sus, iar aceștia greșesc, deoarece nu știu și este bine să afle. Un aspect foarte important, este ca florile să nu conțină foarte mult ambalaj.
„Florile se oferă întotdeauna cu corola în sus. Se mai întâmplă pentru că nu știu și atunci e bine să le spunem. Cu corolele în sus, ar fi bine să nu aibă foarte mult ambalaj”, a spus specialistul.
Ea a mai adăugat că este foarte indicat să oferim cărți, dar un aspect foarte important este să nu scriem niciodată pe una, deoarece în interiorul ei, singurele lucruri care pot fi scrise sunt autografele autorilor sau ale traducătorului.
„Cărțile sunt indicate să fie oferite. De regulă, nu scriem niciodată pe o carte. În interiorul ei, singurele lucruri care pot să fie scrise sunt autografele autorilor sau ale traducătorului. În rest, cărțile se oferă cu un carton frumos, cu o felicitare, cu orice altceva pe care scriem și o atașăm cărții. Dulciurile mai sunt cadouri cu care te simți în siguranță, pentru băieți, băuturile alcoolice și uneori băuturile alcoolice fine pentru fete”, a mai menționat ea.