Cum organizezi bagajul de vacanță. Sfaturi pentru o organizare eficientă a bagajului de vacanță!

cum organizezi bagajul de vacanta
Cum organizezi bagajul de vacanță

Atunci când pleci în vacanță, bagajul reprezintă cel mai mare stres pentru multe persoane. În special dacă vei călători cu avionul, este foarte important să organizezi cât mai eficient valiza.

Indiferent de durata vacanței, este esențial ca bagajul tău să aibă doar lucrurile de care ai nevoie, să fie potrivite pentru locația în care mergi și să nu ocupe prea mult spațiu. În cadrul unei emisiuni, Monica Tatoiu, o persoană care iubește călătoriile, a oferit câteva sfaturi pentru atunci când ne facem bagajul.

Planifică în avans

ce sa nu uiti cand pleci in vacanta
Ce să nu uiți când pleci în vacanță[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să îți menții casa în siguranță atunci când pleci în vacanță. Așa vei scăpa de hoți

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care unii o fac este să își facă bagajul pe ultima sută de metri. Atunci când ești în criză de timp, cu siguranță vei lua lucruri aleatoriu, ajungând să ai în bagaj diverse obiecte nefolositoare, sau chiar haine nepotrivite. Asigură-te că ai planificat din timp tot ce trebuie să iei.

Verifică vremea și restricțiile de călătorie      

Este esențial să cunoști vremea din locația în care vei merge, pentru a îți lua în bagaj hainele potrivite.

De asemenea, este recomandat să verifici restricțiile de călătorie pe care le poate impune compania cu care zbori, fiindcă altfel poți să constați că obiectele pe care le ai nu sunt conforme.

„Hainele trebuie să fie ușoare, lejere și să nu se șifoneze, ca să nu arăți urât. Trebuie să îți iei haine cât să ai mai multe straturi. Nu luați multe, dar să vă simțiți comod în haine, nu trebuie să arătați ca ieșite din cutie.”

, a explicat Monica Tatoiu.

Alege bagajul potrivit

Nu doar ce este în interior este important, ci și bagajul în sine. Optează pentru un bagaj încăpător, ușor de transportat și cu mai multe compartimente. De asemenea, alege o geantă potrivită pentru atunci când călătorești, care să nu fie prea mare, dar să fie destul de încăpătoare, putând să o agăți și de umăr.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Prioritizează lucrurile

haine in bagajul de mana
Cum organizezi eficient bagajul![Sursa foto: Freepik]

Citește și: 5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului

În special doamnele, tind să care după ele în vacanță o mulțime de lucruri de care s-ar putea lipsi.

Evită să iei cu tine lucruri de care nu ai nevoie. Spre exemplu, este bine să verifici dacă hotelul la care te vei caza dispune de uscător de păr, pentru a nu lua și tu unul în bagaj.

Folosește tehnici de ambalare eficiente

Poți lua mai multe haine și obiecte, dacă știi cum să le organizezi eficient. Dacă materialele hainelor pe care le vei lua nu se șifonează foarte rău, poți opta pentru tehnica de rulare a hainelor, pentru a avea mai mult loc în bagaj.

Organizează bagajul pe categorii

Haosul nu va face decât să te încurce. Încearcă să organizezi bagajul pe categorii. Așadar, pune hainele într-un compartiment, iar încălțămintea în altul. Dacă bagajul tău are și un buzunar mai mic, adaugă acolo cosmeticele și medicamentele.

 

 Păstrează obiectele valoroase și documentele importante în bagajul de mână

 

Orașele aglomerate sunt locațiile perfecte pentru furturi. Așadar, evită să iei cu tine obiecte foarte valoroase. De asemenea, în cazul în care ai și bagaj la cală, pune toate obiectele de valoare, fie că vorbim de bijuterii, laptop sau portofel, în bagajul de mână.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Nu pleci cu ceas de aur după tine, pentru că nu trebuie să le arăți celorlalți că ești bogat. Bijuteriile nu trebuie să fie de valoare. Luați una argintie și una aurie și le combinați.”, a declarat vedeta.

Asigură-te că ai suficiente produse de igienă și medicamente necesare

impachetare bagaj vacanta
Împachetarea bagajului de vacanță[Sursa foto: Freepik]

 Este foarte important să ai cu tine o trusă cu medicamentele necesare, indiferent unde și pentru cât timp pleci. În acest mod, poți evita situațiile neplăcute.

Nu uita de spațiul pentru suveniruri

Este recomandat să nu umpli tot bagajul, deoarece este foarte probabil să găsești ceva ce vrei să îți cumperi sau îți dorești să achiziționezi suveniruri. De aceea, păstrează un loc și pentru aceste obiecte.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Destinații de vis pentru concediul de vară în 2023

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies