Interpreta de muzică populară a făcut provizii în ultima vreme, atât pentru leurdă, cât și pentru urzici.
Irina Loghin este una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară, de la noi din țară. Pe lângă cariera sa de succes, aceasta obișnuiește să își facă și poftele culinare din când în când, iar dat fiind faptul că a cules chiar ea urzici, în urmă cu câteva zile, aceasta a dorit să spună în meidul online și cum le păstrează.
Cum păstrează Irina Loghin, urzicile, pentru a le savura din plin și în sezonul rece de iarnă

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Recent, aceasta a postat un filmuleț pe pagina sa de Facebook, acolo unde a împărtășit cu persoanele care îi urmăresc activitatea de zi cu zi, pe rețelele de socializare, cum obișnuiește să își păstreze urzicile, pentru sezonul de iarnă. Astfel, Irina Loghin a explicat faptul că le-a cules chiar ea, așa cum a procedat și în cazul leurdei, și urma să se ocupe și de urzici, pe care le spală foarte bine, înainte de toate, apoi le opărește, le fierbe și le pune cu tot cu apa în care au fiert,
în pungi speciale de congelator și le pune bine la păstrat.“Uitați urzicile cum arată, păi pe tarabă dacă te duci în piață, sunt supărate, au toate frunzulițele în jos. Uitați câte urzici am, pentru toată iarna, știu că nu sunt stropite.
Rețeta e simplă, le spăl în vreo 10 ape acum, le opăresc, bineînțeles că arunc și opăritura, le fierb pe urmă pe ele cam 10-15 minute, le pun în pungi cu fermoar, cu toată apa lor și le bag în lada frigorifică.
Deci apa aia, să nu o aruncați, să nu le umpleți cu apă simplă, lăsați apa unde au fiert ele. Cam asta e.
Și ce mai puneți dvs. ceapa, repet, puneți ceapa în tigaie, puneți puțină apă peste ea, amestecați bine, puneți capacul, ea se aburește acolo, se cristalizează și pe urmă puneți uleiul rece și aceea este prăjeala de ceapă, deci nu o prăjiți în ulei.
