Cum păstrezi cât mai mult densitatea părului. „Este foarte importantă prevenția”

Cum păstrezi cât mai mult densitatea părului
Cum păstrezi cât mai mult densitatea părului. „Este foarte importantă prevenția”

Aflați din rândurile următoare ce poți să faci atunci când te confrunți cu problema căderii părului.

Căderea părului este o problemă des întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Acest proces care se produce la nivelul firului de păr poate avea urmări grave și asupra încrederii în sine, în funcție de cât de gravă este. Astfel, este foarte important să știm ce avem de făcut în cazul în care ne confruntăm cu această problemă, și mai important decât atât, să știm cum să prevenim acest proces.

În cadrul unei emisiuni, Diana Baicu, specialist în frumusețe a vorbit despre cum ne putem menține densitatea părului și ce trebuie să facem în condițiile în care ne confruntăm cu problema căderii părului.

Cum previi căderea părului

Citește și: Căderea părului: cauze potențiale și când să consultați un medic

Cum previi căderea părului

Cel mai important lucru este prevenția. Astfel, pentru a nu ne confrunta cu o astfel de problemă, este important să avem grijă de părul și de scalpul nostru.

Problema căderii părului trebuie abordată diferit în funcție de problemele pe care le avem exact. Trebuie să lucrăm foarte mult la partea de prevenție. Trebuie tot timpul să fim atenți ca scalpul nostru să fie sănătos.

Un scalp sănătos și echilibrat înseamnă și un păr sănătos, un păr care nu va cădea. ”, explică specialistul în domeniu.

Astfel, expertul în frumusețe ne recomandă să folosim produse care ne stimulează circulația la nivelul scalpului.

Printre acestea se numără produsele care au în compoziția lor ingrediente ca apa micelară și diverse extracte vegetale. Apa micelară contribuie la o curățare în profunzime a scalpului, iar produsele de tip ser care se bazează pe extracte vegetale, stimulează producția de colagen și ne calmează scalpul în caz că acesta este iritat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, specialistul în domeniu recomandă ocazional și folosirea unor măști sub formă de spumă, care să ne ajute să avem un scalp sănătos.

Pe lângă aceste produse, care contribuie la sănătatea părului nostru, există și unele tehnici de masaj și de spălare a scalpului, care la rândul lor, ne ajutăm să prevenim problema căderii părului.

Masajul este foarte important. Există perii care sunt special formulate în așa fel încât să facem un masaj la nivelul scalpului, care ne ajută să menținem scalpul și părul cât mai sănătos.Este foarte important să nu ne agresăm părul în special în condițiile în care el este ud. ”, explică specialistul în domeniu.

Procesul de spălare al scalpului și implicit al părului este, de asemenea, foarte important.

Specialistul în domeniu ne recomandă să fim blânzi cu părul nostru, să folosim șampoane special formulate pentru tipul nostru de păr, iar în cazul în care deja apar primele semne ale căderii părului, să folosim șampoane pentru încetinirea căderii părului. Mișcările pe care le folosim în procesul de spălare trebuie să fie mișcări ușoare, circulare.

Ce trebuie să facem de la primele semne ale căderii părului

Citește și: Testul de porozitate a părului. ”Puteți vedea densitatea în funcție de o coadă.”

Cum păstrezi cât mai mult densitatea părului

Studiile în domeniu susțin faptul că este normal să ne cadă până la 100 de fire de păr pe zi. Când observăm că ne cad mai multe fire de păr, iar această problemă persistă, este foarte important să acționăm din timp. În acest caz, există diverse tratamente pentru încetinirea acestui proces.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Există foarte mult tipuri de fiole care conțin diverse ingrediente. Sunt foarte mult ingrediente care și-au dovedit eficiența. Facem cure de 7-14 zile în care combinăm fiolele și șamponul special pentru căderea părului .”, spune specialistul în domeniu.

Tratamente dermatocosmetice pentru căderea părului

Citește și: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Tratamente dermatocosmetice pentru căderea părului

În cazul în care vedem că acestă problemă persistă trebuie să mergem la un medic dermatolog specializat în tratamente concepute pentru căderea părului.

Acesta ne va face un test pentru a afla care sunt cauzele căderii părului și va folosi diverse tratamente dermatocosmetice care să stopeze această afecțiune.

Făceți-vă analiza spectrometrică. Ea ne spune la nivelul țesuturilor care este nivelu de vitamine, de oligoelemente, dacă suntem sau nu intoxicați cu metale grele. Ne ajută foarte mult. Trichotestul este foarte important. Este un test genetic care arată medicului nostru dermatolog care este cauza pentru care ne cade părul. ”, explică specialistul în  frumusețe.

Printre tratamentele dermatocosmetice pe care le putem face în cabinetul doctorului dermatolog se numără tratamentul cu plasmă proprie, tratamentul de stimulare cu laser la nivelul scalpului și mezoterapia, toate aceste fiind extrem de eficiente în combaterea căderii părului.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Semne că părul tău este potențial nesănătos

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies