Ce beneficii are carnea de porc. O sursă surprinzătoare de nutrienți și beneficii pentru sănătate!

Ce beneficii are carnea de porc. O sursă surprinzătoare de nutrienți și beneficii pentru sănătate!
Ce beneficii are carnea de porc

Carnea de porc este foarte des întâlnită pe mesele românilor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. În acele momente ea este gătită în mai multe feluri, iar mulți se întreabă dacă în urma ei există beneficii. Mai jos vei găsi la ce este bună și cum se poate pregăti.

Ruxandra Pleșa, nutriționist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre care sunt beneficiile cărnii de porc și cum poate fi pregătită aceasta. Iată mai jos cum poți consuma carnea de porc, dar și cu ce alte produse  merge cel mai bine!

Care sunt beneficiile cărnii de porc

1. Sursă bogată de proteine

Ce beneficii are carnea de porc[Sursa foto: Freepik]

2. Carnea de porc conține o varietate de nutrienți esențiali, inclusiv fier, zinc, fosfor, seleniu și vitaminele B6 și B12 

Nutriționistul a vorbit despre cum trebuie să ne bucurăm de preparatele tradiționale, dar și despre faptul că după perioada postului, porcul este chiar un aliment benefic. Dacă alegem să consumăm porc la toate mesele zilei, atunci poate deveni o problemă, ca orice exces de proteină animală.

Este foarte important să avem grijă la modul în care preparăm carnea de porc, deoarece au un potențial foarte mare dacă sunt preparate corect. Cârnații prăjiți sunt negri, iar grăsimea prăjită supusă la temperatură dezvoltă amine heterociclice.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ananasul se asociază foarte bine cu carnea de porc.

Dacă mănânci multă carne roșie s-ar putea să ai o digestie îngreunată și fie că mănânci ananasul după masa, fie că alegi o rețetă de friptură cu ananas, poate să fie o ușurare.

3. Sursă de energie 

Ce beneficii are carnea de porc[Sursa foto: Freepik]

4. Carnea de porc poate fi preparată într-o varietate de moduri, inclusiv la grătar, friptură, prăjită sau în diverse rețete 

„Porcul este un aliment benefic, mai ales după post.

Trebuie să ne bucurăm și de preparatele tradiționale cu care noi ne-am dezvoltat, am trăit, nu s-a întâmplat nimic, însă problema a fost când am abuzat de ele și nu s-au mai ținut acele perioade de post. Când mănânci de dimineață, la prânz și seara, carne de porc poate să fie o problemă, ca orice exces de proteină animală, însă trebuie să discutăm și despre beneficiile cărnii de porc, pentru că ele există, să o repunem în drepturi și în niciun caz de sărbători ne se interzic aceste bunătăți.
Este important modul în care sunt preparate, deoarece au potențial extraordinar dacă sunt preparate corect sau au un potențial nociv preparatele de porc. Cârnații gata prăjiți sunt negri, grăsimea prăjită și supusă la temperatură dezvoltă amine heterociclice, care au un potențial nociv, dar un cârnat roz, care nu este negru este un deliciu, dacă este asociat cu o salată și cu tradiționala mămăligă, este o masă minunată. Dacă mă gândesc la friptură, marinarea cărnii de porc înainte de a o prepara este o metodă să scadă aceste amine heterociclice cu 96%, ele sunt compuși cu potențial cancerigen, de aceea preparatele din
carnea roșie, în studii, s-au dovedit că au legătură cu cancerul de colon și atunci dacă eu marinez în uleiuri de măsline de susan, în produse mai acide, cum este oțetul, dacă las carnea la marinat între 2 și 12 ore, am șansa să obțin un produs și mai fraged și mai gustos, dar și cu proprietăți mai bune nutriționale. Ananasul se asociază foarte bine cu carnea de porc, nu degeaba în bucătăria franceză se știe despre porcul cu ananas.
Dacă mănânci multă carne roșie s-ar putea să ai o digestie îngreunată și fie că mănânci ananasul după masa, fie că alegi o rețetă de friptură cu ananas, poate să fie o ușurare”
, a spus nutriționistul.

Cum poate pregăti o gospodină carnea de porc
Cum poate pregăti o gospodină carnea de porc[Sursa foto: Pexels]

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Carnea de porc este o excelentă sursă de proteine de înaltă calitate

Ruxandra Pleșa este de părere că muștarul în combinație cu acest tip de carne, atenuează producția de compuși a acestora. Este foarte important să nu se facă exces de carnea de porc, iar seara, să se mănânce o porție de legume. Trebuie să fim atenți la pâine și la cartofi, deoarece au foarte mulți carbohidrați.

„S-a dovedit că muștarul în combinație cu aceste cărnuri grele, atenuează producția de compuși a acestora. Nu mâncăm totul la aceeași masa și este indicat ca seara să se mănânce legume. La masa nu exagerăm cu pâine sau cu mulți cartofi, deoarece au mulți carbohidrați”, a mai mărturisit specialistul.

Cum poate pregăti o gospodină carnea de porc
Cum poate pregăti o gospodină carnea de porc[Sursa foto: Pexels]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețetă de supă de sfeclă ucraineană. Este aromată, gustoasă și sățioasă!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies