Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor

Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor
Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor

Află din rândurile următoare cum poți diminua ridurile din jurul ochilor și ce trebuie să faci ca să previi apariția lor.

Zona ochilor este o zonă a feței în care pielea este mai subțire și mai sensibilă. De aceea, reprezintă una dintre zonele în care pot apărea primele semne de îmbătrânire. Ridurile din jurul ochilor trebuie prevenite încă dinainte să își facă simțită prezența pe fața noastră, iar acest lucru se realizează printr-o rutină corectă de îngrijire.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iulia Panțuru, medic dermatolog, a vorbit despre apariția primelor riduri fine din jurul ochilor, cum se pot acestea diminua și ce trebuie să facem pentru a le preveni.

Care sunt factorii care influențează apariția ridurilor din jurul ochilor

Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor
Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există două categorii principale de factori care facilitează apariția ridurilor din jurul ochilor. În acest caz este vorba de contracțiile care se produc la nivelul ochilor în momentul în care zâmbim des sau ne strângem ochii din cauza unor defecte de vedere sau a soarelui.

Totodată, apariția ridurilor în jurul ochilor se află într-o strânsă legătură și cu calitatea alterată a pielii. 

Atunci când vorbim de riduri din jurul ochilor avem două mari categorii de factori. Prima categorie este hipertonia musculară, adică folosirea în exces a mușchilor din jurul ochilor. A doua categorie de factori este legată de calitatea pielii.Folosirea în exces a mușchilor duce la apariția de riduri pentru că pielea se îndoaie foarte tare acolo.

Dacă avem calitatea pielii alterată, cu siguranță ea se va leza mult mai repede și va duce la apariția ridurilor .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Există mai mulți factori care afectează calitatea pielii și printre aceștia se numără problemele la nivelul pleoapelor (inflamații, dermatite etc.), folosirea de produse nepotrivite, care poate duce la o piele deshidratată, expunerea excesivă la soare, care distruge colagenul și elastina și un stil de viață nesănătos, în cadrul căruia amintim fumatul, lipsa somnului, consumul excesiv de dulciuri, care toate acestea afectează calitatea pielii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor

Citește și: Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”

Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor
Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, ridurile din jurul ochilor se pot diminua prin intermediul unor proceduri chimice efectuate în cabinetul medicului estetician pentru a îmbunătății calitatea pielii. Acestea trebuie făcute încă de la apariția primelor semne.

Relaxarea musculară din zona ochilor se obține doar prin  injectarea de toxină botulinică. Aceste injectări se pot face odată pe an sau de trei ori pe an, în funcție de cât de puternic este mușchiul și această relaxare va permite practic pielii să se regenereze .”, spune specialistul în domeniu.

 

Cum putem preveni apariția ridurilor din jurul ochilor

Citește și: Reguli pentru îngrijirea tenului. „Este foarte important ca o dată pe lună să îți faci un tratament profesional”

Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor
Cum pot diminua femeile ridurile din jurul ochilor[Sursa foto: pexels]

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Principalul mod prin care putem preveni apariția ridurilor din jurul ochilor este să adoptăm o rutină de îngrijire corespunzătoare și să ne îngrijim de calitatea vieții noastre. Acest lucru presupune o perioadă de somn suficientă, hidratarea zonei ochilor, renunțarea la fumat, alcool și zahăr în exces.

Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important ca în zona ochilor să folosim produse speciale pentru ochi, testate oftalmologic și care sunt adecvate necesităților noastre.

Produsele pe care le folosim în zona ochilor sunt diferite față de cele pe care le folosim pe față. Texturile lor sunt diferite, concentrațiile lor sunt diferite și substanțele active sunt diferite. Când ne alegem o cremă pentru zona ochilor trebuie să fim atenți să fie destinată pentru această zonă și pot să conțină aproape cam toate ingredientele pe care le putem pune și pe față, însă în concentrații mult mai mici .”, a precizat specialistul în domeniu.  

De asemenea, este foarte important să folosim cremă cu factor de protecție, care să ne protejeze împotriva radiațiilor UV, acestea având un efect negativ asupra pielii noastre, indiferent de anotimp.

Soarele este responsabil de peste 90% din semnele de îmbătrânire cutanată .”, a precizat specialistul în domeniu.  



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cu ce probleme ale pielii te poti confrunta si cum sa le rezolvi

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies