Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant

Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant
Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant

Află din rândurile următoare cum poți face alegeri sănătoase atunci când mergi la restaurant.

Ieșirile în oraș cu prietenii, mai ales cele la restaurant constituie pentru noi de multe ori un moment de încercare pentru că ajunși acolo aproape că uităm de comportamentele alimentare sănătoase pe care ni le-am creat de-a lungul timpului. Astfel, ajungem să ne ridicăm de la masă cu un sentiment de vinovăție și cu stomacul plin peste măsură. Deși pe moment acest lucru ne face să ne simțim deranjați de atitudinea noastră, când avem încă odată ocazia, apelăm la același comportament greșit.

Acest lucru constituie un întreg proces psihologic care este pus pe seama instinctului de supraviețuire ce ne împinge să consumăm mai mult decât avem nevoie.

În cadrul unei emisiuni, Anca Alungulesei, specialist în nutriție, a vorbit despre cum putem face alegeri sănătoase când mâncăm la restaurant și cum rezistăm tentațiilor culinare.

De ce nu putem să rezistăm tentațiilor culinare atunci când mergem la restaurant

Citește și: Află ce alimente trebuie neapărat să eviți pentru a avea un abdomen plat. „Numai o linguriță de maioneză are peste 100 de calorii.”

Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant
Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, restaurantul constituie un loc care ne influențează foarte mult din punct de vedere alimentar. Astfel, în cadrul unei ieșiri cu prietenii la restaurant, se declanșează o serie de procese psihologice care au ca urmare un comportament alimentar greșit pe care de multe ori îl regretăm.

Restaurantul în general sau ieșirile sociale fac parte din categoria declanșatorilor atunci când vine vorba despre alegerile alimentare. Adică, îmi influențează comportamentul meu alimentar. Tendința naturală este de a mă recompensa. Limita este foarte subțire ca atunci când merg la restaurant să mai păstrez alegerile sănătoase sau deciziile pe care le-am luat înainte de a ajunge acolo .”, spune specialistul în domeniu.  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Astfel, are loc un mixt între simțurile noastre care se activează în momentul în care mirosim și vedem mâncarea și instinctul de supraviețuire, care și el la rândul lui este foarte dezvoltat și ajungem fie să mâncăm mai mult decât avem nevoie, fie să facem alegeri alimentare nesănătoase.

Studiile științifice arată că în momentul în care noi avem mâncare în raza vizuală, predispoziția este să mâncăm ca să supraviețuim.

În momentul în care mergi la restaurant, mâncarea este la vedere, simți mirosuri, simțurile tale sunt activate și nu prea mai ai șanse să reziști. În momentul în care papilele noastre gustative simt alt gust, altă textură, apetitul se redeschide .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Cum putem face față tentațiilor atunci când mergem la restaurant

Citește și: Cum pot pregăti femeile o shaorma dietetică

Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant
Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant[Sursa foto: pexels]

Deși după cele menționate mai sus, tendința fiecăruia este să evite mesele în oraș pentru că nu se pot abține, acesta este un comportament greșit. Trebuie să ne înfrânăm oarecum acel instinct de supraviețuire și să găsim alternative sănătoase atunci când alegem o masă la restaurant.

Astfel, principalul lucru de care trebuie să ținem cont este că nu ne aflăm acolo pentru a ne comanda 10 feluri de mâncare.

Ne aflăm pentru a socializa și pentru a mânca atât cât este nevoie pentru a nu ne ridica de la masă flămânzi.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În cazul în care știi că ți-ai dori să mănânci și desert, poți să optezi pentru un singur fel de mâncare, iar acesta să nu fie la rândul său bogat în carbohidrați și calorii.

De asemenea, să împarți o porție de mâncare cu partenerul sau cu prietenii este un alt truc pe care îl poți folosi atunci când mergi la restaurant.

Totodată, contează foarte mult și persoanele care te însoțesc în cadrul acestei ieșiri. Dacă ești înconjurat de persoane care își păstrează un comportament alimentar sănătos chiar și atunci când mănâncă la restaurant, acest lucru te va motiva și pe tine.

Chiar dacă suntem la dietă, chiar dacă avem anumite angajamente alimentare față de noi înșine, asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă. Putem să ieșim să socializăm, doar să facem niște alegeri mai înțelepte. Este o negociere personală .”, a concluzionat specialistul în domeniu.  

Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant
Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Alimente care îți dau energie și slăbești. Pe cele mai multe le ai chiar în bucătăria ta

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies