În Sectorul 2 al Capitalei s-au deschis înscrierile pentru proiectul de acordare a voucherelor de 250 de lei pe lună pentru sport elevilor din învățământul preuniversitar de stat.
Primăria Sectorului 2 a lansat un proiect care vizează stimularea practicării sportului de performanţă în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, prin acordarea de vouchere în valoare de 250 de lei pe lună.
Citește și: Se dau 3000 de lei pentru mai multe femei din România! Se întâmplă până pe 28 aprilie
Cum pot mamele să beneficieze cu bani în plus, pentru copii
Elevii care au atins vârsta majoratului sau părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori pot depune documentele necesare la unitatea de învățământ preuniversitar de stat la care este înscris elevul până la data de 2 mai.
Pentru a implementa proiectul, autoritatea locală va aloca 2 milioane de lei lunar, pe toată perioada de desfășurare a acestuia, ceea ce înseamnă că aproximativ 8.000 de elevi vor beneficia lunar de voucherele pentru sport în cadrul programului.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pentru a beneficia de voucherele pentru sport în valoare de 250 de lei pe lună, elevii din învățământul preuniversitar de stat din Sectorul 2 trebuie să se înscrie în ordinea înregistrării solicitărilor și să respecte
Elevii care vor primi vouchere pentru sport trebuie să se angajeze în scris să folosească tichetele valorice primite doar în scopul pentru care au fost emise, într-un interval de maximum 30 de zile de la primirea lor, fie prin elevii majori, fie prin părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.
Anunț de ultim moment despre voucherele pentru sport
Înscrierea pentru acordarea voucherelor pentru sport se face prin depunerea mai multor documente la unitatea de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2 la care este înscris copilul.
Acestea sunt: cerere pentru acordarea voucherelor pentru sport; dovada că elevul s-a înscris/legitimat la una dintre structurile sportive eligibile; documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naştere al elevului, în cazul părinţilor naturali sau hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, în cazul elevului adoptat; acte care să ateste calitatea de părinte/reprezentant legal, după caz: certificat de naştere, hotărâre judecătorească, etc; declaraţia pe propria răspundere a elevului major sau părinţilor/reprezentantului legal al elevului minor, după caz; alte documente solicitate de unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza sectorului 2, după caz, potrivit regulamentului intern; copie după actul de identitate al elevului major.
Citește și: Ajutor de stat pentru femeile din România care își doresc să devină mame! Cine poate beneficia