Cum pot să înlocuiască gospodinele zahărul și grăsimile din preparate! Trucul pentru o mâncare gustoasă și sănătoasă

Cum pot să înlocuiască gospodinele zahărul și grăsimile din preparate! Trucul pentru o mâncare gustoasă și sănătoasă
Cum pot să înlocuiască gospodinele zahărul și grăsimile din preparate! Trucul pentru o mâncare gustoasă și sănătoasă

Află din rândurile următoare ce trebuie să folosești pentru a prepara o mâncare gustoasă și sănătoasă.

Fiecare dintre noi își dorește să adopte un stil de viață sănătos, iar acest lucru are o foarte mare legătură cu mâncarea pe care noi o consumăm. Multe persoane trăiesc cu impresia că o mâncare sănătoasă este adesea o mâncare ternă și lipsită de gust. Acest lucru este complet neadevărat, iar dacă știi ce ingrediente să folosești poți obține o mâncare gustoasă și sănătoasă foarte ușor.

Cu ce poți înlocui zahărul din preparate

Citește și: Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul

Cu ce poți înlocui zahărul din preparate
Cu ce poți înlocui zahărul din preparate[Sursa foto: freepik]

Unul dintre cei mai mari dușmani ai organismului nostru este zahărul. Acest ingredient are numeroase efecte nocive asupra organismului nostru, iar de aceea ar trebui consumat în cantități foarte mici sau chiar deloc.

De multe ori, consumul limitat de zahăr devine aproape imposibil, mai ales că este prezent în numeroase alimente și de multe ori intervine și pofta de dulce. Din fericire, există o serie de trucuri pe care gospodinele ar trebui să le știe pentru a prepara deserturi delicioase și sănătoase.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Astfel, pentru a ne îndulci deserturile într-un mod sănătos trebuie să folosim în prepararea acestora fructe proaspete, coapte sau uscate sau legume dulci. De aceea, mărul, banana, smochinele și perele, alături de dovleac, morcov și sfeclă roșie sunt foarte utilizate în prepararea deserturilor sănătoase. Există o gamă largă de rețete în cadrul cărora le putem folosi pentru a prepara deserturi delicioase.

Pe lângă acestea, gospodinele pot să folosească diferite tipuri de nuci, cum ar fi migdalele, alunele, fisticul sau castanele, acestea având rolul de a îndulci preparatele.

Totodată, condimentele dulci, cum ar fi scorțișoara, vanilia, nucșoara sau ghimbirul, sunt recomandate în prepararea deserturilor.

Condimente care înlocuiesc sarea în preparate

Citește și: Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare

Condimente care înlocuiesc sarea în preparate
Condimente care înlocuiesc sarea în preparate[Sursa foto: freepik]

Sarea, la rândul său, este un alt ingredient care poate avea efecte nocive asupra organismului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare.

Din fericire, există și pentru aceasta o serie de înlocuitori care oferă mâncării un gust aparte.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Printre acestea se numără ierburile aromatice sau condimentele iuți, cum ar fi busuioc, pătrunjel, mărar, cimbri sau rozmarin, folosite în special în cadrul salatelor sau a preparatelor din carne și pește. Astfel, pe lângă gustul delicios pe care îl oferă preparatului, aceste condimente au și numeroase proprietăți medicinale.

De asemenea, în cazul în care vrem să reglăm apetitul putem să folosim condimente picante, precum ardei roșu, cayenne, chili sau curry, care sunt perfecte pentru prepararea cărnurilor marinate, a orezului sau a peștelui.

 

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cu ce înlocuim orezul din sarmale

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies