Află din rândurile următoare ce trebuie să folosești pentru a prepara o mâncare gustoasă și sănătoasă.
Fiecare dintre noi își dorește să adopte un stil de viață sănătos, iar acest lucru are o foarte mare legătură cu mâncarea pe care noi o consumăm. Multe persoane trăiesc cu impresia că o mâncare sănătoasă este adesea o mâncare ternă și lipsită de gust. Acest lucru este complet neadevărat, iar dacă știi ce ingrediente să folosești poți obține o mâncare gustoasă și sănătoasă foarte ușor.
Cu ce poți înlocui zahărul din preparate
Citește și: Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul
Unul dintre cei mai mari dușmani ai organismului nostru este zahărul. Acest ingredient are numeroase efecte nocive asupra organismului nostru, iar de aceea ar trebui consumat în cantități foarte mici sau chiar deloc.
De multe ori, consumul limitat de zahăr devine aproape imposibil, mai ales că este prezent în numeroase alimente și de multe ori intervine și pofta de dulce. Din fericire, există o serie de trucuri pe care gospodinele ar trebui să le știe pentru a prepara deserturi delicioase și sănătoase.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Astfel, pentru a ne îndulci deserturile într-un mod sănătos trebuie să folosim în prepararea acestora fructe proaspete, coapte sau uscate sau legume dulci. De aceea, mărul, banana, smochinele și perele, alături de dovleac, morcov și sfeclă roșie sunt foarte utilizate în prepararea deserturilor sănătoase. Există o gamă largă de rețete în cadrul cărora le putem folosi pentru a prepara deserturi delicioase.
Pe lângă acestea, gospodinele pot să folosească diferite tipuri de nuci, cum ar fi migdalele, alunele, fisticul sau castanele, acestea având rolul de a îndulci preparatele.
Totodată, condimentele dulci, cum ar fi scorțișoara, vanilia, nucșoara sau ghimbirul, sunt recomandate în prepararea deserturilor.Condimente care înlocuiesc sarea în preparate
Citește și: Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare
Sarea, la rândul său, este un alt ingredient care poate avea efecte nocive asupra organismului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare.
Printre acestea se numără ierburile aromatice sau condimentele iuți, cum ar fi busuioc, pătrunjel, mărar, cimbri sau rozmarin, folosite în special în cadrul salatelor sau a preparatelor din carne și pește. Astfel, pe lângă gustul delicios pe care îl oferă preparatului, aceste condimente au și numeroase proprietăți medicinale.
De asemenea, în cazul în care vrem să reglăm apetitul putem să folosim condimente picante, precum ardei roșu, cayenne, chili sau curry, care sunt perfecte pentru prepararea cărnurilor marinate, a orezului sau a peștelui.