Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu. ”Dacă nu existau semne de intimitate în familia noastră, atunci nici noi nu avem acest model și suntem poate mai reci.”

Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu. ”Dacă nu existau semne de intimitate în familia noastră, atunci nici noi nu avem acest model și suntem poate mai reci.”
Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu

Șansele ca o relație de cuplu să reziste cu trecerea timpului cresc odată cu nivelul lui de intimitate. Fiecare persoană știe ce funcționează în propria relație dacă există comunicare, dar uneori e bine să ascultăm și alte sugestii.

Pentru ca o relație de cuplu să fie de lungă durată și armonioasă este foarte importantă intimitatea emoțională. Ea se naște între parteneri în momentul în care sunt ei înșiși și nu mai simt nevoia să se ascundă sau să se scuze. Alina Iliescu, psihoterapeut, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre intimitatea în relația de cuplu, fiind de părere că femeile simt nevoia să vorbească mai mult despre anumite lucruri intime, creând astfel intimitatea, pe când bărbații simt nevoia să o facă, și asta creând, de altfel, intimitate.

Bărbații vor mai multă intimitate sexuală, iar femeile vor mai multă intimitate emoțională. 

Citeste si: Când e bine să apelați la terapie de cuplu. 5 momente în care trebuie să acționați

Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: „Nu cred că fericirea stă într-o hârtie.” Motivul pentru care Lili Sandu nu se căsătorește cu Silviu Țolu

“Noi femeile simțim nevoia mai mult să vorbim despre anumite lucruri intime și asta creează intimitate, pe când bărbații simt nevoia să le facă și asta creând intimitate. Bărbații vor mai multă intimitate sexuală, femeile vor mai multă intimitate emoțională”, a menționat ea.

Cum să construim intimitatea de cuplu

Pentru a cultiva intimitatea emoțională, trebuie să împărtășim partenerului de viață trăirile noastre în fiecare zi, și să îl ascultăm.

Îmbrățișările, ținutul de mână, săruturile fac parte din intimitatea fizică. Deși aceste manifestări fizice de afecțiune pot părea poate destul de banale, ele îi ajută pe unii parteneri să cultive un sentiment de apropiere, care duce la o conexiune puternică odată cu trecerea timpului. Însă, de cele mai multe ori trebuie să ne cunoaștem foarte bine pe noi înșine înainte de toate. Multe persoane au dezvoltat și se confruntă cu sentimentul de abandon sau de separare, poate din cauza despărțirii părinților, sau din cauza relației părinților noștri din care nu am văzut această intimitate precum îmbrățișările, sărutările.
În acest fel, multe persoane, neavând acest model, sunt poate mai reci și nu ne simt confortabil în relația intimă de cuplu. Dacă partenerul de viață este mai cald, mai tandru, felul de iubire fiind mai sufocant, atunci va exista o problemă, deoarece persoanele chinestezice vor întotdeauna să ofere îmbrățișări și săruturi, iar persoanele vizuale vor vrea întotdeauna să îi împingă puțin.

Citeste si: Capcana cuplurilor cu probleme: Cum fac ca relatia mea sa fie ca inainte?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

“Ține foarte mult de cum suntem noi în intimitatea cu noi. Pentru că dacă avem sentimentul de abandon, sau separare, sau dacă ni s-au despărțit părinții, sau în relația părinților noștri nu am văzut această intimitate: părinții noștri nu se îmbrățișau, nu se sărutau, nu existau semne de intimitate în familia noastră de origine, atunci nici noi nu avem acest model și suntem poate mai reci și nu ne simțit confortabil.

Dacă avem o persoană care are un model mult mai cald, mai tandru, și felul ei de a arăta că ne iubește e mai sufocant, atunci avem o problema pentru că persoanele chinestezice vor întotdeauna să te ia în brațe și să te sărute, iar persoanele vizuale vor vrea întotdeauna să te împingă puțin”,  a spus psihoterapeutul.

În momentul în care ambii parteneri de viața vor reuși să își împărtășească cele mai intime detalii si să își ofere încredere reciprocă, nivelul intimității emoționale al celor doi va unul foarte ridicat.

Lipsa intimității emoționale conduce la implicații grave pentru viața de cuplu. Intimitatea unui cuplu îi va face pe parteneri să se simtă mai apreciați, sprijiniți și respectați, pe când lipsa ei înseamnă reacoperirea nevoilor. O puternică intimitate emoțională va conduce la o puternică intimitate sexuala. Așadar, o relație funcțională și sănătoasă necesita ca acest nivel să fie acoperit corespunzător.

Citeste si: Cum prevenim răcirea relației de cuplu. „Nu știm să gestionăm o relație pe termen lung”

Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu[Sursa foto: pexels]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum să te ferești de o relație pansament. „Durerea poate fi și mai mare”

Cum reglăm intimitatea de cuplu în urma apariției unui copil

După apariția unui copil, multe cupluri ce au devenit părinți  se plâng de scăderea nivelului intimității. Specialistul este de părere că este extrem de important ca partenerii să țină cont de faptul că pe lângă rolul de părinți, sunt și un cuplu. Aceasta recomanda o ieșire de acasă, la o întâlnire romantică, pentru mai multă reconectare unul cu celălalt.

“Ar fi bine să nu o lăsăm să meargă de la sine pentru că nu suntem doar în rolul de părinți acasă, suntem și cuplu. Și atunci, ca să reușim să reinvestim în această intimitate și comunicare, ideal ar fi să plecăm de acasă, să ieșim la un date, să ieșim în afara casei pentru a ne putea reconecta noi cu ceilalți, să reușim să îl vedem pe celălalt și în rolul de partener”,  a mai zis ea.

Citeste si: Cum îi explicăm adolescentului că părinții divorțați au o altă relație? "Copilul trebuie să înțeleagă situația și să fie conștient că părintele este fericit și în siguranță.'

Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu[Sursa foto: freepik]

Citeste si: De ce sunt fetele atrase de ,,băieții răi"?



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Capcana cuplurilor cu probleme: Cum fac ca relatia mea sa fie ca inainte?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies