Atunci când vine vorba despre imunitatea copilului, fiecare părinte își dorește să o protejeze cât mai bine. Însă știați cum puteți face asta?
Aflați din rândurile următoare care sunt principalele cauze care duc la scăderea imunității copilului, dar și cum puteți crește, mai exact, imunitatea acestuia. În plus, descoperiți și alte aspecte la fel de interesante, chiar de la unul dintre cei mai buni pediatrii de la noi din țară, Irina Costache, invitată la emisiunea “Teo Show”, de la Kanal D.
Care sunt principalele cauze care duc la scăderea imunității copilului
Deși majoritatea părinților afirmă faptul că imunitatea copiilor este scăzută, acest aspect nu este în totalitate adevărat.
„ Copiii n-au imunitate scăzută, copiii își creează imunitatea prin trecerea prin boli repetate și sigur că atunci când sunt mai mici, au nevoie să treacă prin mai multe boli ca să se întâlnească cu mai multe virusuri și noi, cei din jurul lor, nu de fiecare dată ne îmbolnăvim, uneori și noi, dar nu întotdeauna, fiindcă suntem mai rezistenți.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Deci nu e propriu-zis o scădere a imunității, dar într-adevăr după viroze repetate, după virozele acelea arhi-cunoscute care erau dintotdeauna, varicela (boala cu imuno-depresie după), ei iau mai ușor altă boală, pentru că organismul e ocupat să se refacă, să lupte cu virusul inițial și iată că după aceea imediat, dacă se întâmplă să se ducă la grădiniță repede, iau altceva.
Dacă copilul respectiv nu este foarte bine alimentat. Copilul acela nefiind alimentat corect, neavând toți nutrienții, nemâncând ce trebuie, el este mai predispus la a se îmbolnăvi foarte repede. Comunitățile foarte mari sau copilul care se duce la creșă sau la grădiniță foarte devreme. Ducem copiii de la bun început, de la un an, gata la creșă.
Cum poți crește imunitatea copilului
Prin urmare, tot ceea ce trebuie să facem pentru a ne asigura cât de cât, de faptul că imunitatea copilului crește, constă exact în opusul factorilor care duc la scădere imunității acestuia.
Mai exact, pentru a trece prin anumite boli, mai ușor, trebuie să ne asigurăm că deține toate vaccinurile necesare, pentru ca alimentația să nu fie dezechilibrată, trebuie să ne asigurăm că acesta consumă atât fructe, cât și legume, iar pentru ca somnul să nu fie unul tulburat, copilul trebuie să aibă un program bine stabilit, de somn.„ Putem să prevenim complicații. Să răcească, nu putem în totalitate să prevenim, dar, dacă avem copiii vaccinați, una e să facă gripă vaccinat și alta e să facă gripă nevaccinat, și nu numai de gripă. Sunt vaccinurile obligatorii, care ne protejează de bolile acestea de care am povestit, varicela, rujeola, pneumonia dată de pneumococ etc.. Vaccinarea este un scut, ne ajută, chiar dacă trece prin boala respectivă, să facă o formă ușoară.
Să hrănim copilul cum trebuie, fructe și legume, să nu ne mai îndreptăm numai către proteină. Trebuie să mai mâncăm și legume și fructe și dacă se poate și în stare crudă. Copiii trebuie expuși la așa ceva.
Copiii să doarmă, să aibă un program de somn. Dacă noi suntem păsări de noapte și ne culcăm târziu, asta nu înseamnă că ai noștri copii trebuie să aibă tot programul nostru de viață. Trebuie să respectăm programul, să respectăm igiena aceasta, alimentația, somnul, ca să avem niște copii care cât de cât să fie mai puțini expuși, dacă au orele de somn corespunzătoare și imunitatea va fi cumva mai bună.”, a explicat Irina Costache, la emisiunea „Teo Show ”., a explicat Irina Costache, la emisiunea „ Teo Show ”.