Usturoiul este un ingredient regăsit deseori în preparatele gătite, însă știai cum îl poți curăța mai ușor?
În momentul în care gătim nenumărate rețete gustoase, unul dintre ingredientele care dau cel mai mult gust este chiar usturoiul. Cu toate acestea, deseori nu reușim să îl curățăm atât de ușor și rapid, ci ceva mai greu, asta dacă alegem să o facem în mod tradițional și așa cum suntem obișnuiți. Pe de altă parte, există nenumărate trucuri care ne pot salva timp și ne pot ajuta să avem usturoiul gata de tocat și pus în mâncare, mult mai repede.
Trucul care te va ajuta să cureți mai ușor usturoiul
Citește și: Cum să depozitezi corect fructele și legumele, pentru a-și păstra cât mai mult timp culoarea și textura
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce poți să faci cu resturile de la dovleac? Alege să pregătești câteva gustări delicioase!
Deși poate există persoane care cred că acest truc ține de folosirea cuțitului într-un anumit mod, de fapt tot ce veți avea nevoie este de timp și căldură, mai exact, se va utiliza cuptorul cu microunde. Cu alte cuvinte, tot ce trebuie să faceți este să introduceți fie câțiva căței de usturoi, fie întreaga căpățână de usturoi, timp de aproximativ 20 de secunde. După acest interval de timp, coaja se va desprinde mult mai repede.
În plus, mai puteți utiliza și alt truc, la fel de rapid, însă de această dată fără să folosiți cuptorul cu microunde. Primul pas este să separați cățeii de usturoi de bulb, iar pentru a face acest lucru mai ușor, trebuie să rulați și să apăsați bulbul cu palma sau puteți folosi și vârful unui cuțit. Următorul pas constă în punerea părții plate a cuțitului, pe un cățel de usturoi, rând pe rând.
Este nevoie să loviți cuțitul cu palma, suficient de tare pentru ca pielița să se desprindă de usturoi și să fie mai ușor de îndepărtat. Nu în ultimul rând, va mai rămâne doar să decojiți usturoiul și să aruncați pielița. Acum usturoiul este gata pentru a fi tăiat, presat sau adăugat întreg la o rețetă, după propria preferință. Acestea sunt doar două modalități care vă pot ajuta să decojiți mai repede usturoiul și să fie pregătit pentru a se adăuga la mâncare.