Cum poți depăși complexele fizice. Ghidul complet pentru femei și drumul către acceptarea de sine!

Cum poți depăși complexele fizice
Cum poți depăși complexele fizice

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci dacă te confrunți cu complexe fizice și cum să le depășești.

Complexele sunt prezente în viața noastră de zi cu zi, mai ales în cea a femeilor, care sunt adesea preocupate de felul în care arată sau de cum sunt percepute de societate. De cele mai multe ori, aceste complexe sunt distructive pentru sănătatea noastră emoțională și de multe ori ne pot duce într-o zonă de anxietate, stimă de sine scăzută și poate chiar depresie.

De aceea, este foarte important să conștientizăm atunci când ele există și să facem în așa fel încât să le putem depăși pentru a nu ne afecta în viața noastră de

zi cu zi, atât cea socială, profesională, cât și sentimentală.

În cadrul unei emisiuni, psihologul Cristina Ionescu a vorbit despre cele mai întâlnite complexe ale societății noastre, care sunt cauzele ce duc la apariția acestora și cum putem să le depășim.

Potrivit spuselor sale, principalul factor care influențează apariția complexelor fizice la femei este societatea în care trăim și influențele culturale de la vremea respectivă.

Cele mai comune complexe ale femeilor vin, de fapt, din influențele culturale de la momentul respectiv. Dacă se pune accent foarte mare pe un corp care trebuie să arate într-un anumit fel și asta este imaginea care este foarte mult promovată de societate și de social media, atunci automat acestea vor fi automat cele mai întâlnite complexe ale femeilor din acea perioadă. Influențele culturale sunt foarte importante atunci când vorbim despre complexele fizice .”, a explicat specialistul în domeniu.

 

Pe lângă acestea, pot exista cauze multiple care să declanșeze aceste complexe, cum ar fi mediul social, schimbările corporale care se produc pe parcursul vieții, perioada copilăriei și persoanele care fac parte din viața noastră.

Descoperă în continuare articolului care sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi parcurgi în procesul de acceptare de sine.

Recunoașterea și acceptarea

Cum poți depăși complexele fizice
Cum poți depăși complexele fizice[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Indiferent de cauzele care stau la baza apariției complexelor fizice în rândul femeilor, acestea trebuie depistate și acceptate.

Ca să depășim aceste complexe, în primul rând, este important să conștientizăm cu ce ne confruntăm, adică să observăm ce părți din corpul nostru nu acceptăm .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Lucrul la stima de sine

Citește și: De ce își pun femeile filtre pe rețelele de socializare. „Orice exagerare ajunge să se întoarcă împotriva noastră”

Cum poți depăși complexele fizice
Cum poți depăși complexele fizice[Sursa foto: freepik]

Stima de sine este foarte mult influențată de complexele pe care le avem de-a lungul vieții. De aceea, pentru a avea o stimă de sine crescută trebuie să ne punem în valoare părțile pozitive, iar pe cele negative să le conștientizăm și să lucrăm la acestea.

Specialistul în domeniu ne-a oferit un exemplu de exercițiu care să ne ajute să ne creștem stima de sine. Tot ce trebuie să facem este să stăm câteva minute în fiecare dimineață în fața oglinzii și să ne descriem fiecare parte din corp așa cum este, fără să exagerăm și fără să îi oferim atribuite negative.

 „ Încep să îmi percep imaginea corporală cum este ea în realitate.

Imaginea corporală este de fapt o percepție distorsionată. Exagerăm în mintea noastră elemente din corpul nostru .”, a spus specialistul în domeniu.

Educație și perspectivă

Cum poți depăși complexele fizice
Cum poți depăși complexele fizice[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Fiecare dintre noi știm că frumusețea este relativă și depinde foarte mult de ochiul privitorului. Cu toate acestea, ne blocăm în anumite complexe de inferioritate față de cei din jur. Avem impresia că suntem mai puțin frumoși, mai puțin inteligenți și poate mai puțin capabili. De aceea, este foarte important să ne educăm și să ajungem în punctul în care să conștientizăm că totul ține de perspectivă, de modul în care privești lucrurile.

Evită comparațiile

A te compara cu cei din jur este un comportament toxic care accentuează stima de sine scăzută. De aceea, trebuie să înțelegi că singura persoană alături de care te afli într-o competiție ești tu însăți. Încearcă să îți evidențiezi calitățile și să nu te lași păcălită de imaginile distorsionate pe care le oferă social media.  

Adoptă un stil de viață sănătos

Citește și: Echilibrul emoțional e important. 5 sfaturi pentru menținerea stării de bine

Cum poți depăși complexele fizice
Cum poți depăși complexele fizice[Sursa foto: freepik]

În momentul în care ai complexe fizice, automat există anumite părți ale corpului tău care îți displac. Din fericire, corpul nostru poate fi modelat prin intermediul unor acțiuni care țin de stilul nostru de viață, de care noi înșine suntem răspunzători. De aceea, dacă ți se pare că ai câteva kilograme în plus, atunci poți cu ușurință să scapi de ele printr-un stil de viață sănătos, fără să exagerezi și fără să îți pui în pericol sănătatea.

Caută sprijin

Dacă ai parcurs toți acești pași, iar în continuare ai o stimă de sine scăzută sau te simți complexată de anumite lucruri, ei bine, poate că este momentul să apelezi la un specialist în domeniu, care te va ajuta să descoperi procesele psihologice care stau la baza unui astfel de comportament și să lucrezi la dezvoltarea ta din punct de vedere emoțional.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să-ți crești cercul de prieteni. 5 sfaturi care te vor ajuta sa ai mai mulți oameni în jurul tau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies