Cum poti evita retentia de apa? Incearca aceste remedii naturale

Cum poti evita retentia de apa? Incearca aceste remedii naturale
Cum poti evita retentia de apa? Incearca aceste remedii naturale

In cazul in care retentia de apa nu se datoreaza unor probleme serioase de sanatate, incearca cateva dintre solutiile naturale.

1. Evita alimentele sarate
In perioada in care te astepti sa iti vina menstruatia, redu drastic consumul de alimente sarate. Sodiul sporeste retentia de fluide, deci pune jos solnita si uita ca exista pentru o perioada. Chiar si daca retetele mancarurilor tale iti cer sare, incearca sa adaugi mai mult piper sau alt condiment.
Esential este sa scoti din alimentatie alimentele procesate si cele de tip fast food, toate avand un continut de sare extrem de ridicat.



2. Mananca banane
Mananca banana inainte sau dupa antrenament sau poti adauga acest fruct in cereale, smoothie. Bananele contin potasiu, cel care te ajuta sa combati retentia de lichide.

5. Bea apa
In momentul in care simti ca suferi de retentie de apa, un pahar cu apa poate fi cam ultimul lucru la care te gandesti. Este posibil insa sa fie cel mai bun lucru pentru tine.
Apa dreneaza organismul mai bine decat orice altceva si poate reduce inclusiv balonarea din perioada premenstruala. Bea 8-10 pahare de apa pe zi, chiar mai multe in momentul in care faci sport.

8. Consuma ceaiuri cu efect diuretic si care combat balonarea
- papadie: are proprietati diuretice, dar contine si potasiu, element pe care majoritatea diureticelor il reduc.
- studenita (in general este continuta intr-un complex de suplimente): un diuretic slab, contine potasiu, calciu si fier.

- afin: stimulant tonic pentru functionarea adecvata a rinichilor si a tractului urinar.
- frunze de buchu (tot sub forma de suplimente): contine uleiuri volatile, compusi de sulf si flavonoizi.
- patrunjel: diuretic natural, poti bea pana la 3 cani de infuzie de patrunjel (2 lingurite la 250 ml de apa fiarta, infuzat timp de 10 minute).

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sursa, foto: sanatate.bzi.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies