Bomboanele Raffaello au devenit din ce în ce mai populare printre deserturile preferate de români. Laptele praf reprezintă ingredientul care le dă gustul unic și care, de ce să nu recunoaștem, ne duce cu gândul la copilărie. Cine nu a mâncat măcar o dată din punga cu lapte praf, ascunsă cu grijă de mama în cămară?
Această rețetă de bomboane Raffaello copiază destul de bine gustul celebrelor bomboane de pe piață, care au același nume. Pentru cei care nu adoră în mod special dulciurile cu ciocolată, dacă există cineva, bomboanele Raffaello vor fi cu siguranță pe placul lor.
Bomboanele Raffaello, un desert rafinat
Citeste si: 3 meniuri de Crăciun pentru toate gusturile
Citeste si: Tort Raffaello în doar 40 de minute! Rețeta fabuloasă cu care îți vei surprinde toți apropiații
Acest desert se prepară imediat, nu are nevoie de coacere și este și extrem de delicios. Bomboanele Raffaello sunt fine și efectiv se topesc în gură, iar gustul de lapte praf amestecat cu cocos nu are cum să nu vă încânte simțurile. Nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente, așa că putem spune, fără să greșim, că este un desert ieftin.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Singurul dezavantaj al acestui desert este că se termină prea repede. Dacă v-am convins să încercați această rețetă, iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti delicioasele bomboane Raffaello.
- 50 de bucăți de migdale întregi
- 200 g de lapte praf
- 60 ml de apă
- 100 g de unt cu 80% grăsime
- 80 g de zahăr pudră
- 100 g de fulgi de cocos
- un praf de sare
- vanilie
- încă 100 g de fulgi de cocos, pentru decor
Din aceste ingrediente o să vă iasă aproximativ 40
Modul de preparare pentru bomboanele Raffaello
Puneți într-o oală apa și zahărul pudră și lăsați să fiarbă la foc mic. Nu uitați să amestecați din când în când. În aproximativ 5 minute, compoziția se va îngroșa. După aceea, adăugați vanilia, praful de sare și untul. Lăsați pe foc și amestecați, până se va topi untul în totalitate. Când este gata, dați oala la o parte de pe aragaz și adăugați fulgii de cocos, pe care i-ați amestecat înainte cu laptele praf.
Nu puneți separat fulgii de cocos și separat laptele praf, pentru că veți avea cocoloașe în compoziție. Trebuie să amestecați foarte bine, ca să se încorporeze totul. Nu mai puneți oala pe foc! După ce ați amestecat foarte bine compoziția, lăsați-o să se răcească, cel puțin o oră. Ca să evitați formarea unei cruste, puneți o folie alimentară direct pe suprafața compoziției.
În momentul în care vă apucați să modelați bomboanele, compoziția de cocos și lapte praf trebuie să fie călduță. Luați cu o linguriță din compoziție și faceți biluțe potrivite ca mărime. În mijlocul acestora, puneți câte o migdală. Aveți grijă ca migdalele să fie curățate înainte. După ce ați format toate bomboanele, treceți-le prin fulgi de cocos.