Cum poți face bradul de Crăciun să reziste mai mult timp. Iată greșeala pe care foarte mulți o comit fără să-și dea seama

Iată greșeala pe care foarte mulți o comit fără să-și dea seama

Bradul împodobit nu lipsește din nicio casă în luna decembrie. Iată cum să facem ca acesta să reziste mai mult și acele să nu-i cadă atât de repede.

Foarte mulți români optează pentru un brad de Crăciun artificial. Avantajul acestuia este că poate rezista mai mulți ani și nu lasă atât de multă mizerie ca cel natural.

Citește și: Friptură fragedă pentru masa de Crăciun

Cum să alegi un brad de Crăciun perfect

Există și persoane care aleg să opteze pentru un brad natural pentru că, deși prețurile au crescut în ultimul timp, mirosul proaspăt al acestuia nu se compară cu nimic altceva.

Să nu mai vorbim și de atmosfera de Crăciun pe care un brad natural o creează într-o casă.

Cum să facem totuși bradul să reziste mai mult? Există câteva detalii care fac diferența. Astfel, putem sta liniștiți cu un brad sănătos în casă până la o lună de zile.

Hidratarea și îngrijirea adecvată sunt cele mai importante. Deși foarte mulți nu știu dar un brad proaspăt tăiat poate să reziste în interior cel puțin o lună de zile.

Ar trebui să te asiguri întâi că ai cumpărat un brad proaspăt. Cel mai recomandat ar fi să vă achiziționați bradul din anumite spații în care administratorul îl poate tăia în fața ta.

Șansele să te bucuri de brad o perioadă mai lungă de timp cresc cu cât bradul este mai proaspăt.

Dacă nu te poți deplasa într-un loc în care bradul să fie tăiat în fața ta, atunci ar trebui să fii foarte atent la detalii.

Trunchiul bradului, crenguțele și acele spun mai multe decât ai fi crezut.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Trucul care face un brad de Crăciun să reziste mai mult

Dacă observi că acele sunt mari și se desprind după ce ai atins o crenguță, atunci ar trebui să știi că bradul nu este unul proaspăt. Acele nu trebuie să se rupă atât de ușor și să fie verzi.

Contează foarte mult și unde depozitezi bradul după ce l-ai achiziționat. Cele mai recomandate locuri ar fi garajul sau balconul deoarece bradul nu trebuie să stea într-o camera foarte călduroasă, dar nici într-un loc unde să fie 0 grade.

Bradul de Crăciun trebuie să fie udat pentru a evita deshidratarea și pentru ca viața acestuia să fie mai lungă.  Tot ce trebuie să faci este să tai o felie din trunchiul acestuia și să o pui în apă.

Iată greșeala pe care foarte mulți o comit fără să-și dea seama [Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine. Un desert simplu și gustos

Bradul poate rezista mai bine de o lună de zile

Locația bradului trebuie să fie bine aleasă, astfel încât acesta să nu fie agățat sau să se răstoarne, iar apa acestuia trebuie schimbată.

Un lucru foarte important de care ar trebui să ții cont este că un brad tipic are nevoie de un litru de apă pentru fiecare doi centimetri și jumătate din diametrul său. Așa că fă bine calculele dacă vrei ca bradul tău să reziste cât mai mult.

Există studii care au demonstrat că un brad hidratat poate rezista chiar mai bine de o lună.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Un alt truc pe care îl poți folosi este să arunci o lingură de zahăr sau una de amidon de porumb în recipientul cu apă. Și aspirina mai poate fi folosită deoarece are același efect.

Care este sfatul lui Chris Bonnet

Fondatorul magazinului online de grădinărit Gardening Express, Chris Bonnet, are câteva sfaturi care te pot ajuta să faci cea mai bună alegere.

De exemplu, dacă nu ai suficient loc în casă pentru un brad înalt, poți opta pentru unul în ghiveci, modul de îngrijire fiind asemănător, scrie The Mirror.

„Molidul albastru este un copac în ghiveci și este puțin neobișnuit, cu un aspect albastru argintiu, ca mulți dintre copacii din ghiveci. În cazul arborilor în ghiveci este important să îi țineți udați și să îi țineți departe de sursele de căldură. Este posibil să fie nevoie să le dați peste un litru de apă în fiecare zi pentru a-i menține proaspeți”,  a spus acesta.

Iată greșeala pe care foarte mulți o comit fără să-și dea seama [Sursa foto: pexels]

Citește și: Care este procesul de albire al părului

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum poate fi tratat diabetul cu celule stem

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină