Cum poți menține tradiția românească vie? Articolul vestimentar care va completa orice ținută

Cum poți menține tradiția românească vie? Articolul vestimentar care va completa orice ținută
Cum poți menține tradiția românească vie? Articolul vestimentar care va completa orice ținută

Portul popular românesc este unul dintre cele mai frumoase și complexe porturi.

În trecut, hainele erau create în zeci și zeci de zile, în funcție de articolul vestimentar ales și de dificultatea modelului. Fiecare articol era aproape unic, fiind marcat de stilul original al persoanei care îl făcea.

Din nefericire, nu multe astfel de articole vestimentare mai sunt create în prezent. Treptat, tradiția portului românesc a dispărut, fiind înlocuită de vestimentația modernă, stilul minimalist și hainele create pentru o plajă cât mai largă de preferințe.

Poți menține tradiția portului vie

Cu toate acestea, atunci când există voință există și o cale. Dacă îți dorești să menții vie această tradiție ai câteva opțiuni la dispoziție. De fapt, acest lucru înseamnă că te vei alătura unui curent care a pornit nu de foarte mult timp în România, anume readucerea tradițiilor și porturilor unice, care să sublinieze originalitatea și spiritul românilor. 

Poți susține noii producători de articole vestimentare tradiționale

Tradiția românească este foarte bine punctată cu ajutorul portului. De aceea, poți susține noii creatori de haine tradiționale care au apărut odată cu dorința românilor de a nu da uitării ceea ce suntem, în esență. Astfel, îți poți construi o întreagă garderobă care să te reprezinte și le poți adapta în funcție de stilul tău original. Din fericire, astfel de articole se potrivesc și împreună, dar și separat. 

Poți alege un singur articol de bază

Cu siguranță, poți alege un articol de bază pentru toată garderoba ta, care să se potrivească cu toate ținutele. De exemplu, pieptarul tradițional pentru femei poate fi un astfel de articol-amprentă, care să te reprezinte indiferent de ținuta pe care o vei alege. Pieptarul poate fi adaptat cămăsilor, rochiilor, bluzelor, fiind unul dintre cele mai versatile articole din portul tradițional românesc. Astfel, te vei face remarcată fără prea mult efort și vei menține vie tradiția românească cu ajutorul vestimentației de zi cu zi. Pe iiana.ro vei reuși să găsești un model potrivit pentru garderoba ta, care se va adapta stilului tău original și cromaticii deja existente. 

Poți vizita sate foarte vechi

Dacă ai noroc, anumite familii încă au articole vestimentare complet originale, cu o vechime de zeci de ani, iar multe dintre acestea sunt dispuse să le vândă. Acestea articole sunt cele mai de preț, întrucât sunt create întocmai urmând vechile tehnici de broderie și diferite cusături de decor, elemente care sunt reproduse cu dificultate în prezent. Cu atât mai mult, există femei care au preluat tradiția de a crea astfel de articole vestimentare și continuă să facă acest lucru și în prezent, ceea ce înseamnă că poți achiziționa astfel de articole originale, care păstrează vechile tradiții și tehnici. 

Tradiția românească este una dintre cele mai interesante și complexe. Fie că este vorba de sărbători, superstiții, obiceiuri sau portul pentru care suntem cunoscuți, tradiția românească poate avea de suferit din cauza modernizării tot mai accentuate. De aceea, dacă ești de părere că esența noastră trebuie păstrată peste ani, poți opta pentru anumite articole vestimentare care reușesc să cuprindă cât mai bine spiritul românesc și care vor ieși în evidență indiferent de ocazie. 

Sursa foto: unsplash.com



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum este viața Sânzianei Buruiană de când a devenit mămică pentru a doua oară și care sunt lucrurile pe care se axează acum. „Nu am mai pus așa accent pe mine. Nu prea mai e cazul.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies