Cum poți negocia dulciurile cu copiii. Ce strategie trebuie să adopte mamele

Cum poți negocia dulciurile cu copiii. Ce strategie trebuie să adopte mamele
Cum poți negocia dulciurile cu copiii. Ce strategie trebuie să adopte mamele

De cele mai multe ori, copilăria este asociată cu dulciurile. Așadar, cei mici pot să ceară în exces, fără să se sature, tot felul de dulciuri care pot fi nocive dacă sunt oferite în cantități mari. Află din rândurile de mai jos cum poți negocia dulciurile!

Dan Cruceru, unul dintre cei mai cunoscuți tătici din țară, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum se pot negocia dulciurile.

Dulciurile trebuie consumate cu măsură

Majoritatea copiilor cer dulciuri în mod constant, deoarece acestea oferă o anumită satisfacție pe moment. Totodată, o dietă bogată în glucoză va duce la îngreunarea procesul de învățare, dar și la o memorie mult mai precară.

Părinții din zilele de astăzi cresc o generație foarte bună de negociatori. Astfel că, începând de la vârsta de 2 ani, copiii negociază aproape orice, mai ales consumul de dulciuri. Odată cu trecerea timpului, respectivele negocieri îi vor ajuta să capete încredere în sine și astfel nu vor simți nevoia să preseze părinții, să meargă peste regulile importante pe care aceștia le stabilesc. Pe măsură ce copiii cresc, pot fi introduse în alimentația lor  dulciuri sănătoase, precum prăjiturile de casă.
Însă, mereu trebuie să se aibă în vedere cantitatea potrivită. Dulciurile sănătoase satisfac îndeajuns dorința de dulce,  și au o valoare nutritivă, pentru că sunt făcute din ingrediente naturale, precum lapte, ouă, unt, fructe. Așadar, copilul nu trebuie privat de dulciuri, ci nu trebuie să se depășească măsura.

Citește și: Rețetă de brioșe de ciocolată și fructe de pădure. Au un gust incredibil, perfecte pentru micul dejun sau desert!

Cum poți negocia dulciurile cu copii. Ce strategie trebuie sa adopte mamele [Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Care sunt alimentele care topesc grăsimea din jurul taliei. ”Organismul ca să se protejeze, îmbracă organele interne în grăsime.”

Cum poți negocia dulciurile cu copii

Așadar, este o soluție să se ascundă dulciurile de cei mici, fără să știe locul în care sunt ascunse, fiindcă dacă sunt puse undeva la înălțime și la vedere, copilul se va frustra și va căuta

tot felul de modalități pentru a ajunge la ele, și s-ar putea foarte ușor accidenta. Totul ține, mai degrabă, de educație, și nu doar de educația copiilor, ci și a părinților, deoarece dacă aceștia nu mănâncă dulciuri, copiii nu vor consuma nici ei dulciuri. Totodată, nu poate exista o regulă în a-i lăsa celui mic toate dulciurile la îndemână. Mai degrabă, se stabilesc niște limite prin care copilul să știe că are voie un dulce pe zi, sau o pătrațică de ciocolată după masă.
Dacă dulciurile vor fi lăsate toate în prezența celor mici, dulcele poate crea foarte ușor dependență. Mai mult decât atât, se poate stabili o zi fără dulce, pentru copiii care sunt deja conștienți de corpul lor. Este foarte importantă o discuție despre acest aspect, pentru a exista echilibru și limitare, deoarece dulciurile nu pot fi eliminate permanent.

”Este o soluție să ascunzi dulciurile, dar mai bine este să nu le aibă, sau să nu știe locul în care le ascunzi, deoarece dacă le pui undeva la înălțime și

la vedere, copilul se va frustra și va căuta tot felul de metode să ajungă la ele, și s-ar putea să se accidenteze. Totul ține, mai degrabă, de educație, și nu doar că educam copiii, ci si pe noi. Dacă noi nu mâncăm dulciuri, copiii, evident, nu vor manca dulciuri. Nu cred, totuși, că poți face o regulă în a-i lăsa copilului tău toate dulciurile la îndemână. Mai degrabă, stabilești niște rații, niște limite în continuare.
Vorbesc de limite prin care el să știe că are voie un dulce pe zi, sau o pătrațică de ciocolată după masă. Dacă i le lași pe toate acolo, dulcele creează dependență. Aș stabili o zi fără dulce, pentru copiii care sunt deja conștienți de corpul lor. Așadar, e importantă o discuție, echilibru, și limitare, pentru că eliminarea dulciurilor nu o putem face”,
a explicat specialistul.

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Efectele mâncărurilor de tip fast-food asupra sănătății copiilor

Cum poți negocia dulciurile[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum să îi învățăm pe cei mici să fie generoși



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cele mai bune alimente antiinflamatorii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cum explică organizatorii SAGA decizia superstarului internațional, Nicki Minaj: "Ne depășește puterile"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies