De cele mai multe ori, multe gospodine dau greș atunci când fac cremele de prăjituri.
Uneori ies prea grețoase și nu sunt pe placul celor care degusta sau pur și simplu se taie foarte ușor, iar preparatul trebuie aruncat la coșul de gunoi.
Astăzi veți descoperi o cremă delicioasă de ciocolată, pe care o puteți folosi cu încredere în prăjituri, torturi sau brioșe. Totodată, puteți afla două trucuri pe care trebuie să le încercați atunci când gătiți o cremă pentru prăjituri! Unul dintre ele este legat de eliminarea bulelor de aer din cremă și altul despre importanța sării într-o prăjitură.
Ingredientele pentru crema de ciocolată pentru prăjituri
Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume. Cum pregătești empanadas?
Cea mai bună cremă de tort
Citeste si: Rețetă delicioasă de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie
- 340 de grame unt (nesărat)
- 50 de grame cacao
- o linguriță de sare (rasă)
- 400 de grame zahăr pudră (puteți pune o cantitate mai mare, dacă vă place foarte dulce)
- 100 ml smântână dulce
Această cantitate de cremă este perfectă pentru a umple o prăjitură cu trei straturi de foi sau un tort de ciocolată, cu același număr de straturi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Modul de preparare pentru crema de ciocolată specială pentru prăjituri
Pasul 1 - crema de ciocolată pentru prăjituri
Pentru început, untul trebuie să fie la temperatura camerei. Cum vă dați seama de acest lucru? Testul îl faceți cu degetul. Practic, în momentul în care degetul poate pătrunde în unt, înseamnă că este temperatura optimă pentru a-l putea mixa. Mixați cu robotul de bucătărie 340 de grame de unt până devine ca o cremă sau are aspectul unui norișor pufos.
Rezultatul este mult mai bun decât să folosiți un tel si să îl bateți de mână. Odată ce folosiți un mixer, acesta o să își dubleze volumul și crema o să fie perfectă! Un al doilea test bun pentru gospodine este atunci când crema este bătută bine! Puteți întoarce cu încredere castronul. Compoziția nu trebuie să cadă din bol și poate fi un indiciu bun că este bătută atât cât trebuie.Pasul 2 - crema de ciocolată pentru prăjituri
În următorul pas puteți adăuga și pudra de cacao peste untul bine bătut. Tot aici trebuie să adăugați și o linguriță rasă de sare. Puține persoane știu că odată ce adaugi sare într-o prăjitură, aceasta adaugă un echilibru perfect preparatului vostru. Nu evitați sa puneți puțina sare într-o prăjitură! Începeți să mixați până ce conținutul devine omogen.
Citeste si: Rețeta de plăcinte cu mere a mamei Geta: „Tigaia se lasă la foc mic”
Citeste si: Rețetă de caș cu must și nucă. “Vă învață mamaia, să faceți caș cu must!”
Pasul 3 - crema de ciocolată pentru prăjituri
A venit timpul să adăugați zahărul pudră. Cu cât veți adăuga mai mult zahăr, cu atât, crema de unt o să devină mai tare. Începeți să presărați zahărul pudră, puțin câte puțin, până se îmbină perfect în compoziție. Amestecați până ce crema devine mătăsoasă. Dacă în crema vor apărea cocoloașe, puteți remedia acest aspect cu smântâna de gătit (pentru prăjituri) sau lapte.
Pasul 4 - crema de ciocolată pentru prăjituri
Este momentul pentru a adăuga smântâna dulce pentru gătit. În această etapă se vor dizolva toate cocoloașele care se pot face pe parcursul mixării preparatului. Totuși, mare atenție atunci când adaugați smântână, pentru a nu se tăia crema. În urma folosirii smântânii, puteți observa cu ușurință, că o sa devină o cremă mai deschisă la culoare și mătăsoasă.
Încă un truc pentru gospodine, atunci când crema devine mult prea aerată.