Cum poti preveni si trata ulcerele bucale! Incearca acest remediu naturist!

Cum poti preveni si trata ulcerele bucale! Incearca acest remediu naturist!
Cum poti preveni si trata ulcerele bucale! Incearca acest remediu naturist!

Ulcerele sunt pete de dimensiuni mici dar foarte dureroase (ulcere aftoase sau ulcere), care apar la nivelul mucoasei bucale.

 

Ciclul aparitiei aftelor bucale
Ulcerele prezinta un abces cu forma circulara si avand diferite dimensiuni, care catre extremitati prezinta o zona inflamata de coloratie rosie. Ulcere bucale sunt foarte dureroase, iar durerea se intensifica pe durata meselor, in timpul vorbirii sau la producerea de expresii faciale.
Ele apar in mod neasteptat, tiparul simptomatic instalandu-se in aceasta ordine: disconfort, senzatie de arsura, roseata, durere si umflare.
Aceste leziuni se extind treptat, procesul de crestere in dimensiuni fiind cuprins intre 3 si 30 zile. Principalul simptom este durerea, care persista timp de mai multe zile.
Preventie
Cele mai bune masuri de prevenire a aparitiei ulcerelor bucale sunt: intarirea sistemului imunitar, alimentatia adecvata bogata in vitamine, minerale si flavonoizi, odihna si cat mai multa miscare.
Remedii naturiste si alimentatia adecvata
Terapia ulcerelor bucale se axeaza in special pe intarirea functiei imunitare, reducerea simptomelor de durere
si sprijinirea procesului de vindecare.
Terapiile naturiste promoveaza folosirea de alimente sanatoase precum ceapa si usturoiul. In scopul reducerii simptomelor de durere si accelerarii procesului de vindecare, poti aplica pliculete de ceai pe zonele afectate, iar in urma sa clatesti gura cu apa cu sare.
Medicii recomanda uleiul de geranium, sucul de lamaie, uleiul de lavanda, uleiul de Melaleuca sau ceaiul de salvie.
Acestea se aplica direct pe aftele bucale folosind degetele.
Ulcerele bucale nu trebuie iritate cu alimente picante, fierbinti sau extrem de reci. Nu folosi pasta de dinti cu continut de sulfat de sodiu.
Sursa: Secretele.com, autor Calin Petru Barbulescu

Ciclul aparitiei aftelor bucale 

Ulcerele prezinta un abces cu forma circulara si avand diferite dimensiuni, care catre extremitati prezinta o zona inflamata de coloratie rosie.

Ulcere bucale sunt foarte dureroase, iar durerea se intensifica pe durata meselor, in timpul vorbirii sau la producerea de expresii faciale. 

Ele apar in mod neasteptat, tiparul simptomatic instalandu-se in aceasta ordine: disconfort, senzatie de arsura, roseata, durere si umflare. Aceste leziuni se extind treptat, procesul de crestere in dimensiuni fiind cuprins intre 3 si 30 zile. Principalul simptom este durerea, care persista timp de mai multe zile. 


Preventie

Cele mai bune masuri de prevenire a aparitiei ulcerelor bucale sunt: intarirea sistemului imunitar, alimentatia adecvata bogata in vitamine, minerale si flavonoizi, odihna si cat mai multa miscare. 

Remedii naturiste si alimentatia adecvata 

Terapia ulcerelor bucale se axeaza in special pe intarirea functiei imunitare, reducerea simptomelor de durere si sprijinirea procesului de vindecare. 

Terapiile naturiste promoveaza folosirea de alimente sanatoase precum ceapa si usturoiul.
In scopul reducerii simptomelor de durere si accelerarii procesului de vindecare, poti aplica pliculete de ceai pe zonele afectate, iar in urma sa clatesti gura cu apa cu sare. 

Medicii recomanda uleiul de geranium, sucul de lamaie, uleiul de lavanda, uleiul de Melaleuca sau ceaiul de salvie. Acestea se aplica direct pe aftele bucale folosind degetele. 

Ulcerele bucale nu trebuie iritate cu alimente picante, fierbinti sau extrem de reci.
Nu folosi pasta de dinti cu continut de sulfat de sodiu. 

Sursa: Secretele.com, autor Calin Petru Barbulescu

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies