Cum poți reinventa relația de cuplu. Descoperă 5 strategii eficiente pentru a readuce pasiunea și conectarea în viața voastră!

Cum poți reinventa relația de cuplu. Descoperă 5 strategii eficiente pentru a readuce pasiunea și conectarea în viața voastră!
Cum poți reinventa relația de cuplu

În multe cupluri se întâmplă ca cei doi parteneri să se înstrăineze, să piardă conexiunea și să realizeze că nu mai au nimic în comun, iar de cele mai multe ori mulți aleg să plece fără să se gândească dacă există o posibilă rezolvare, sau dacă problema este la ei, nu la partener.

Foarte multe cupluri, mai ales la începutul relației, se ceartă foarte des, dar nu sunt conflicte grave, ci minore, care ar putea fi evitate foarte ușor. Este foarte important să știți să comunicați, deoarece puteți rezolva foarte multe lucruri și să vă creați o relație sănătoasă.

Comunicare deschisă și sinceră

Citeste si: 5 zodii care vor toată atenția bărbaților din încăpere

Cum poți reinventa relația de cuplu[Sursa foto: Freepik]

Cum poți reinventa relația de cuplu

Psihologul Gabriela Maluf, a explicat, pentru Kanal D, despre cum poți revigora o relație.

Ea a declarat că certurile și conflictele sunt normale și că nu există cuplu care să nu se certe. Psihologul are o zicală care îi place foarte mult, ci anume:, ,Acolo unde este conflict minim unul gândește”.

,,Conflictele și certurile sunt normale până la urma urmei, nu cred că există un om, cuplu să nu se certe. Eu am o zicală care îmi place foarte mult ,,Acolo unde este conflict minim unul gândește”, pentru că dacă toți s-ar comporta la fel, ar însemna că unul este doar cel care urmează, în relație”, a declarat psihologul.

Descoperiți activități noi împreună

Cum poți reinventa relația de cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Surprize și gesturi mici de afecțiune

Gabriela Maluf a mai spus despre conflicte că sunt constructive, mai ales când sunt relații în care sunt prezenți copii, deoarece este bine ca ei să vadă că părinții lor le rezolvă fără țipete, urlete și ceartă.

,,Conflictele sunt constructive, mai ales când sunt relații unde sunt copii, e bine ca ei să vadă că părinții lor le rezolvă fără ceartă, țipete, urlete. Nu vorbim despre cuplurile și situațiile în care există abuz, violență fizică sau emoțională, deoarece acolo lucrurile trebuie reparate în alt mod ”, a declarat psihologul.

Din punctul ei de vedere, cel mai important pas este comunicarea și sinceritatea.

Este important ca într-o relație ambii parteneri să își împărtășească dorințele, așteptările și nevoile, deoarece mulți își doresc aceste lucruri, dar puțini le spun.

Investiți timp de calitate în relație

Cum poți reinventa relația de cuplu[Sursa foto: Freepik]

Lucrați împreună la creșterea personală și a relației

,,Cred că cel mai important pas este să învățăm să comunicăm, să spunem ce vrem, care sunt așteptările, care sunt nevoile noastre.

E importantă, deoarece de foarte multe ori ne dorim, dar de cele mai multe ori nu spunem”, a mai spus Gabriela Maluf.

Psihologul consideră că nu este deloc indicat ca cei doi parteneri să intre într-o discuție în momentul în care unul dintre ei este nervos, deoarece nu se va rezolva nimic, iar conflictul va fi din ce în ce mai puternic.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

,,S-ar putea atunci când îți pui așteptările tale, celălalt să realizeze că nu poate. Contează foarte mult să îi spui ce ai de spus partenerului pe un ton potrivit, iar atunci când ești nervos să nu ai genul acesta de conversație, mai bine te duci și dai două ture în jurul blocului, te plimbi, îți soții nervii pe care îi ai, deoarece știința ne arată că energia aceasta durează 90 de secunde, iar după acele 90 de secunde, este doar o decizie personală.”, a mai spus psihologul.

Reinventarea unei relații de cuplu implică un efort comun și o deschidere reciprocă

Cum poți reinventa relația de cuplu[Sursa foto: Freepik]

În relațiile de cuplu este foarte important să analizezi situațiile și să nu iei o decizie doar pentru că ai tras concluzii greșite. Este bine să discuți cu partenerul și să puneți în balanță lucrurile pozitive și pe cele negative, iar abia atunci să luați o decizie, împreună.

Psihologul, Gabriela Mauf, a spus că un alt pas atunci când simți că ai o problemă în cuplu este să te așezi în sufragerie și să analizezi ceea ce a mers bine și ceea ce nu a mers bine.

,,Un alt pas, atunci când simți că ai o problemă în cuplu, este să te așezi frumos în sufragerie și să analizezi ce a mers bine și ce nu a mers bine. O să realizați că vor fi mai multe lucruri care vor merge bine decât prost”, a mai declarat psihologul.

 


Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

5 Semne care îți arată că iubitul tău este loial

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies