Cum poți să gătești cei mai buni cartofi prăjiți. Trucul gospodinelor pricepute

Cum poți să gătești cei mai buni cartofi prăjiți
Cum poți să gătești cei mai buni cartofi prăjiți

Află secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți!

Cartofii prăjiți reprezintă una dintre cele mai cunoscute garnituri. Fie că îi servim calzi sau reci, moi sau crocanți, cu sau fără sos, acest fel de mâncare este pe placul multor persoane, de toate vârstele. Pe lângă faptul că sunt foarte buni, cartofii prăjiți sunt ușor de făcut și nu implică o rețetă sofisticată. Cu toate acestea, mulți sunt cei care nu știu cum pot obține cei mai buni cartofi prăjiți.

Ce se întâmplă cu cartofii dacă îi pui în apă înainte să-i gătești

Citeste si: Rețeta zilei cu Patrizia Paglieri la Dimineața cu noi, 1 august 2022. Iată pașii pentru cel mai gustos Falafel și pentru cea mai delicioasă prăjitură Brownie!

Cum poți să gătești cei mai buni cartofi prăjiți
Cum poți să gătești cei mai buni cartofi prăjiți[Sursa foto: freepik]

Deși este foarte ușor să gătești cartofi prăjiți, trebuie să ții cont de acest truc pentru a beneficia de un gust cât mai bun al acestora.

Marii bucătari au dezvăluit care este secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți.

Iată ce trebuie să faci:

După ce cureți cartofii de coajă și îi tai în mod normal, lasă-i la înmuiat într-un bol cu apă timp de o oră. În acest fel, aceștia își vor pierde din amidonul pe care îl conțin și vor fi mult mai crocanți.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Atenție! Nu lăsa cartofii în apă mai mult de câteva ore, pentru că își vor pierde toate proprietățile nutritive. Mai mult decât atât, pentru ca procesul de ieșire al amidonului și al substanțelor din ei să fie mai rapid, poți tăia cartofii cât mai subțire. Dacă procedați în acest fel aveți grijă să nu lăsați cartofii mult timp în apă pentru a nu-și pierde gustul.

Top 3 cele mai bune sosuri pentru cartofii prăjiți

Citeste si: Rețete de prăjituri fără coacere. Te bucuri de un desert delicios, dar și de răcoarea din casă

Cum poți să gătești cei mai buni cartofi prăjiți
Cum poți să gătești cei mai buni cartofi prăjiți[Sursa foto: freepik]

Deoarece cartofii prăjiți se potrivesc cel mai bine cu un sos bun, iată 3 rețete de sosuri pe care le poți încerca.

Sos Aioli

Ingrediente: o linguriță hrean ras, o linguriță jumătate de ardei iute tocat mărunt, sucul de la o lămâie, 2 linguri frișcă, 120 ml maioneză, 1-2 căței usturoi, o linguriță cimbru.

Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă sare și piper după gust. Ține-l la frigider cel puțin o oră, după care îl poți servi alături de cartofi.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tzatziki

Ingrediente: mărar, piper, sare, 2 linguri de ulei de măsline, un castravete, 2 linguriţe de suc de lămâie, 2 căţei de usturoi mărunţiţi, 2 ceşti de iaurt cu 10% grăsime.

Amestecă uleiul cu usturoiul şi condimentele, după care adaugă iaurtul. Curăță un castravete şi dă-l pe răzătoare, apoi îl stoarce-l bine de apă.Amestecă-l cu restul ingredientelor și adaugă puțin mărar tocat.

Sos de muștar cu miere

Ingrediente: 1/2 lingură zeamă de lămâie, 3 linguri miere, 1 lingură muştar, 2 linguri muştar galben, 8 linguri maioneză

Amestecă toate ingredientele într-un bol mic și bucură-te de gustul intens al sosului.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Raluca Bădulescu, apariție surprinzătoare pe Instagram. Cum s-a afișat vedeta?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies