Află secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți!
Cartofii prăjiți reprezintă una dintre cele mai cunoscute garnituri. Fie că îi servim calzi sau reci, moi sau crocanți, cu sau fără sos, acest fel de mâncare este pe placul multor persoane, de toate vârstele. Pe lângă faptul că sunt foarte buni, cartofii prăjiți sunt ușor de făcut și nu implică o rețetă sofisticată. Cu toate acestea, mulți sunt cei care nu știu cum pot obține cei mai buni cartofi prăjiți.
Ce se întâmplă cu cartofii dacă îi pui în apă înainte să-i gătești
Deși este foarte ușor să gătești cartofi prăjiți, trebuie să ții cont de acest truc pentru a beneficia de un gust cât mai bun al acestora.
Marii bucătari au dezvăluit care este secretul celor mai gustoși cartofi prăjiți.
Iată ce trebuie să faci:
După ce cureți cartofii de coajă și îi tai în mod normal, lasă-i la înmuiat într-un bol cu apă timp de o oră. În acest fel, aceștia își vor pierde din amidonul pe care îl conțin și vor fi mult mai crocanți.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Atenție! Nu lăsa cartofii în apă mai mult de câteva ore, pentru că își vor pierde toate proprietățile nutritive. Mai mult decât atât, pentru ca procesul de ieșire al amidonului și al substanțelor din ei să fie mai rapid, poți tăia cartofii cât mai subțire. Dacă procedați în acest fel aveți grijă să nu lăsați cartofii mult timp în apă pentru a nu-și pierde gustul.
Top 3 cele mai bune sosuri pentru cartofii prăjiți
Citeste si: Rețete de prăjituri fără coacere. Te bucuri de un desert delicios, dar și de răcoarea din casă
Deoarece cartofii prăjiți se potrivesc cel mai bine cu un sos bun, iată 3 rețete de sosuri pe care le poți încerca.
Sos Aioli
Ingrediente: o linguriță hrean ras, o linguriță jumătate de ardei iute tocat mărunt, sucul de la o lămâie, 2 linguri frișcă, 120 ml maioneză, 1-2 căței usturoi, o linguriță cimbru.
Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă sare și piper după gust. Ține-l la frigider cel puțin o oră, după care îl poți servi alături de cartofi.
Tzatziki
Ingrediente: mărar, piper, sare, 2 linguri de ulei de măsline, un castravete, 2 linguriţe de suc de lămâie, 2 căţei de usturoi mărunţiţi, 2 ceşti de iaurt cu 10% grăsime.
Amestecă uleiul cu usturoiul şi condimentele, după care adaugă iaurtul. Curăță un castravete şi dă-l pe răzătoare, apoi îl stoarce-l bine de apă.Amestecă-l cu restul ingredientelor și adaugă puțin mărar tocat.
Sos de muștar cu miere
Ingrediente: 1/2 lingură zeamă de lămâie, 3 linguri miere, 1 lingură muştar, 2 linguri muştar galben, 8 linguri maioneză
Amestecă toate ingredientele într-un bol mic și bucură-te de gustul intens al sosului.