Cum poti sa iti indeplinesti visul de a avea un copil?

Cum poti sa iti indeplinesti visul de a avea un copil?
Cum poti sa iti indeplinesti visul de a avea un copil?

Cel mai mare vis al unui cuplu, la un moment dat, este sa aiba un copil, insa de multe ori se poate intampla ca, din diferite motive, femeie sa nu poata ramane insarcinata. Din pacate, infertilitatea, indiferent ca vorbim de infertilitate masculina sau feminina, este incadrata la categoria boli, iar la nivel mondial afecteaza din ce in ce mai multe cupluri.

Metode prin care poti deveni parinte

In cazul in care un cuplu nu poate avea copii in mod natural, in conditiile in care se incearca pe parcursul unui an obtinerea sarcinii, se recomanda apelarea la alte metode de a deveni parinte. In aceasta categorie intra metodele de reproducere asistata: metoda de fertilizare in vitro, inseminarea intrauterina, injectia intracitoplasmica de sperma, metoda assisted hatching si preimplantarea de diagnostic genetic.

Insa, inainte de a se apela la aceste tehnici, se recomanda excluderea unor cauze generale. Astfel, se recomanda renuntarea din timp la anticonceptionale, contact sexual regulat, cu precadere inainte si in perioada fertila a lunii, abordarea unui stil de viata echilibrat care sa implice alimentatie sanatoasa si sport, renuntarea la vicii si eliminarea stresului. De o importanta majora sunt suplimentele alimentare naturale cu rol in cresterea fertilitatii si in sustinerea spermatogenezei.

Tratamente eficiente

Incapacitatea de a avea un copil, numita infertilitate, tine atat de femeie, cat si de barbat. In cazul femeilor, ciclul menstrual neregulat, ovulatia slaba si libidoul scazut pot afecta capacitatea de a ramane insarcinata. Astfel, se recomanda tratamentele de infertilitate cu rol in sustinerea functiei sexuale. Acestea au calitatea de a echilibra sistemul hormonal, de a favoriza ovulatia si apetitul sexual si de a  reduce nivelul de stres psihic.

In cazul barbatilor, cauzele pot avea legatura cu calitatea si cantitatea lichidului seminal, dar si cu potenta. Prin urmare, se recomanda tratamentele naturiste cu rol in sustinerea functiei erectile, in cresterea spermatogenezei si in ameliorarea unor posibile probleme legate de azoospermie, astenospermie, oligospermie si teratospermie.

Tips and tricks pentru rezultate optime

Exista o serie de trucuri care pot favoriza sarcina.

Astfel, calculeaza-ti intocmai perioada fertila si fa sex inainte cu 3-4 zile si in timpul ovulatiei. Tine cont ca ovulatia apare in a 14-a zi a ciclului menstrual de 28 de zile si in a 15-a zi pentru un ciclu menstrual de 29 de zile. De asemenea, masoara-ti temperatura bazala deoarece in zilele cand aceasta este crescuta, la ovulatie si imediat dupa, sansele de a ramane insarcinata sunt mult mai mari.
Fa sex des, de minim trei ori pe saptamana, si adopta o pozitie sexuala confortabila, de exemplu pozitia misionarului, astfel incat, dupa ejaculare, sperma sa ramana in vagin. Poti folosi o perna pe care sa o asezi sub partea dorsala si nu te ridica din pat in primele 5 minute dupa incheierea actului sexual. Pentru rezultate optime, un alt truc eficient este dieta. Consuma alimente pe baza de vitamine, in special vitamina A, E, C, D, B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina) si B9 (acid folic) si pe baza de minerale, o deosebita importanta avand-o zincul, potasiul si cuprul.
Pentru facilitarea procesului sunt recomandate suplimentele naturale concepute special pentru favorizarea sarcinii. Studiile au demonstrat ca obezitatea este o cauza importanta a infertilitatii, prin urmare redu numarul de kilograme in plus daca vrei sa ramai insarcinata rapid si usor.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să faci faţă cheltuielilor cu renovarea casei?

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies