Află din rândurile următoare care sunt sfaturile esențiale de care trebuie să ții cont pentru a-ți decolora părul fără să-l arzi.
Procesul
Totodată, există și anumite sfaturi utile de care trebuie să ții cont dacă vrei să îți decolorezi părul fără să-l arzi. Descoperă în continuarea articolului care sunt acestea.
Cele mai bune metode pentru a decolora părul acasă, fără să-l arzi
Citește și: Cum să-ți decolorezi părul acasă. Nu se recomandă să aplicați decolorant pe părul umed!
Există o serie de metode naturale prin care poți să-ți decolorezi părul acasă, fără să-l arzi. Prin intermediul acestora vei obține câteva tonuri mai deschise fără să folosești decolorant.
Folosește o vopsea mai deschisă
Dacă vrei ca părul tău să capete un ton mai deschis, atunci poți să folosești o vopsea mai deschisă la culoare față de cea pe care o folosești în mod normal. Această metodă este una de lungă durată, iar rezultatele încep să se observe după câteva vopsiri.
Ceaiuri din plante
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În cazul în care nu vrei să folosești vopsea, poți apela cu încredere la ajutorul ceaiurilor din plante. Acestea sunt puternic pigmentate și îți decolorează părul într-un mod delicat, fără să îl afecteze. În cazul în care vrei să obții o tentă de auriu, ceaiul de mușețel este cel mai recomandat produs natural pe care îl poți utiliza. Trebuie să fierbi o cantitate mai mare de ceai, iar ulterior să îl lași să se răcească, să îl strecori și să te clătești cu el de câteva ori. Repetând acest proces vei observa că părul tău capătă un ton auriu într-un mod natural.
Decolorare cu henna
Henna este o vopsea naturală care te poate ajuta să-ți decolorezi părul acasă. Trebuie doar să o aplici frecvent pe părul tău și să folosești nuanțe mai deschise decât culoarea actuală a părului. Astfel, treptat, vei realiza că părul tău a căpătat tonuri ceva mai luminoase.
Zeama de lămâie
Zeama de lămâie este un ingredient natural care conține acid citric, ce poate fi folosit la decolorarea în mod natural a părului. Pentru a obține compoziția necesară trebuie să amesteci sucul de la o lămâie cu un litru de apă și să te clătești la fiecare spălare cu aceasta. Bineînțeles că și în acest caz vorbim despre un proces care se realizează treptat, dar care în timp va avea efectul dorit asupra părului, acesta devenind din ce în ce mai deschis la culoare.
Decolorarea părului cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un produs cu numeroase întrebuințări. Acesta poate fi folosit în scop alimentar, pentru a curăța locuința, dar și pentru decolorarea părului. Trebuie doar să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă până când se obține o pastă. Aplică pasta cu ajutorul unei pensule pe suprafața părului, înfășoară șuvițele cu folie de aluminiu și lasă bicarbonatul să acționeze timp de 10 minute. Clătește părul cu o lingură de oțet de mere, amestecată cu apă și cinci picături de ulei esențial.
Cum să-ți pregătești părul pentru decolorare
Decolorarea, indiferent dacă este făcută cu substanțe chimice sau ingrediente naturale, la salon sau acasă, poate afecta părul într-o oarecare măsură dacă acesta nu este îngrijit. De aceea, este foarte important să îți pregătești părul pentru decolorare prin aplicarea unor tratamente menite să îi ofere firului de păr un aspect sănătos. Folosește balsam sau mască de păr pentru a hidrata podoaba capilară în profunzime.
Îngrijirea părului după decolorare: sfaturi și trucuri
Asemenea îngrijirii de dinaintea procesului de decolorare a părului, este esențial să avem grijă de podoaba capilară și după acest proces. De aceea, este foarte important să îi oferi părului tău hidratarea necesară. Folosește balsam și mască de păr după fiecare spălare. Aplică din când în când ulei pentru păr doar pe vârfuri și evită folosirea surselor de căldură direct pe păr, fără să folosești protecție termică.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.