Cum poti sa-ti renovezi casa cu cel mai mic buget posibil. 4 sfaturi de tinut minte

Cum poti sa-ti renovezi casa cu cel mai mic buget posibil. 4 sfaturi de tinut minte
Cum poti sa-ti renovezi casa cu cel mai mic buget posibil. 4 sfaturi de tinut minte

Este cel mai bun moment din an sa iti renovezi locuinta, iar daca tii cont de aceste sfaturi, vei putea sa ai o casa ca noua cu o cheltuiala minima.

O renovare este binevenita oricand, insa, de multe ori o amanam din cauza ca ea presupune si un buget destul de mare. Totusi, daca faci alegerile potrivite, ea nu este deloc scumpa. Secretul consta in alegerile potrivite si in gasirea unor materiale si obiecte cu un pret avantajos, dar de o calitate ridicata. Iti pare o misiune imposibila? Ei bine, iti aratam noi cum poti sa-ti renovezi casa cu un buget mic si cu efort minim:

  1. Schimba mobilierul din living, achizitionand doar cateva obiecte

Livingul este incaperea in care merita sa investesti cel mai mult, pentru ca acolo iti petreci mare parte din timp. Nu e cazul sa te gandesti la biblioteci masive si scumpe pentru a-i da un suflu nou, e de ajuns sa achizitionezi doar cateva obiecte de mobilier.

O canapea, cateva taburete colorate sau niste fotolii puf nu sunt achizitii scumpe, dar reusesc sa faca toata camera sa arate diferit. Daca te uiti printre aceste canapele si fotolii te vei convinge si ca bugetul pentru a le inlocui pe cele vechi poate fi unul foarte mic, fara ca asta sa presupuna compromisuri in ceea ce priveste aspectul.

  1. Un fototapet bine ales ii poate face pe toti sa creada ca te-ai mutat in casa noua

O alta idee pe care sa o iei in calcul atunci cand vrei sa renovezi, dar nu vrei sa ai casa intoarsa pe dos zile intregi si nici nu vrei sa investesti prea mult, este folosirea unui fototapet.

Il poti aplica si singura, iar modelele variaza de la imagini urbane pana la peisaje din natura sau chiar fotografiile unor dive precum Audrey Hepburn sau Marilyn Monroe.

Poti avea parte de o casa foarte cool si moderna cu ajutorul lui, fara prea mult efort si cu cheltuieli mici. In maximum cateva ore orice camera poate fi transformata radical prin acest truc foarte simplu.

  1. Nu ezita sa-ti pui la bataie aptitudinile practice

De ce sa apelezi la un meserias, cand poti si tu la fel de usor sa faci anumite lucruri in casa? Aplicarea unui strat de vopsea colorata pe unul dintre peretii unei camere creand un perete accent, varuirea unei camere intregi, dar si vopsirea si reconditionarea unor corpuri de mobilier nu necesita prea multe cunostinte din domeniul constructiilor.

In plus, cu noile vopseluri si ustensile de vopsit e de ajuns sa aplici un singur strat de vopsea pentru a avea un rezultat ca la carte.

Daca alegi sa te ocupi de astfel de lucruri de una singura, sau impreuna cu iubitul sau sotul tau, vei descoperi ca poti redecora cu foarte putini bani. Mai mult decat atat, cand vei vedea rezultatul final, vei simti si implinirea ca le-ai facut fara ajutor.

  1. Nu schimba lucrurile care pot fi reconditionate

In loc sa arunci corpuri de mobilier si sa le inlocuiesti, iti recomandam sa dai o raita in magazinele de bricolaj, unde vei gasi o multime de materiale si ustensile pentru a le reda aspectul de la inceput. Poti schimba vechile manere defecte de la dulapuri si sertare, poti aplica un autocolant pentru mobila pe o comoda veche sau pe o masuta de cafea uzata sau poti, dupa cum iti explicam mai sus, sa le vopsesti si sa le schimbi total aspectul.

Alte lucruri importante in masura sa schimbe aspectul casei si care nu costa mult sunt perdelele, galeriile vechi de la draperii, dar si covoarele sau corpurile de iluminat.   

Sursa foto: Shutterstock



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Te dor ochii la lumina puternica sau soare? Iata ce prevesteste acest lucru!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies