Cum poți schimba forma corpului din alimentație

Cum poți schimba forma corpului din alimentație
Cum poți schimba forma corpului din alimentație

Fiecare persoană trebuie să acorde o atenție sporită atunci când vine vorba de grija propriului corp, fie că este vorba de o dietă sau chiar de mai multă odihnă. Află din rândurile de mai jos cum poți schimba forma corpului din alimentație! 

Cristian Mărgărit, nutriționist, a vorbit în cadrul emisiunii TV “Teo Show”, difuzată la Kanal D, despre cum îți poți schimba forma corpului din alimentație.

Cum poți schimba forma corpului din alimentație

Dacă grăsimea este dispusă pe burtă, însă picioarele sunt subțiri, este un semn de stres și de o alimentație dezordonată. Pentru a regla acest lucru, este necesar să se consume mai multe proteine dimineața, fără a sari peste micul dejun sănătos. În cazul în care micul dejun echilibrat nu există, se poate accentua depunerea grăsimii în

zonă burții, lăsând picioarele subțiri. Însă, dacă alimentația este proestrogenică, grăsimea va fi depusă în formă de pară, mai exact coapsele prind mai multă celulită, burta poate să arate în regulă iar bustul să arate perfect. Astfel, este recomandată introducerea unor alimente care să elimine retenția de apă și grăsimea din zona picioarelor precum rucola, țelină, ciuperci albe, tărâțe, fulgi de ovăz și semințe de in.

“Analizând modul de dispunere a grăsimii, deoarece peste acest schelet vin mușchii care depind de sport, de activitatea fizică și de genetic, și apoi grăsimea. Dacă grăsimea este dispusă în principal pe burtă și picioarele sunt subțiri, este mai degrabă un semn de stres, de alimentație dezordonată, și asta se tratează pe lângă dieta hipercalorică pentru a reduce stratul de grăsime, cu a mânca mai bine dimineața, a mânca proteine dimineața, a mânca un mic dejun sănătos.

Fără un mic dejun sănătos acest stres asupra organismului se accentuează și corpul vrea să depună grăsime în această zonă a burții, lăsând picioarele subțiri. (…) Daca alimentația este proestrogenică, va fi depusă în acea formă de pară. Deci coapsele prind mai multă celulită, burta poate să arate în regulă, bustul să arate perfect. Trebuie să introducem în dietă alimente care să elimine retenția de apă și grăsime din zona picioarelor, precum rucola, țelină, ciuperci albe, tărâțe și fulgi de ovăz, semințe de in”, a
spus specialistul.

Citește și: Ce să mănânci dimineața atunci când ții post

Cum poți schimba forma corpului din alimentație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, pentru ca forma corpului să se schimbe într-un mod cât mai sănătos, este necesară reducerea zahărului, uleiurilor și făinoaselor

“În toate situațiile, trebuie reduse zahărul, uleiurile și făinoasele. Făinoasele au și efect proestrogenic, și calorii multe, și această combinație de uleiuri și făinoase nu dă un indice de sațietate. Din contră, tu ai mâncat 1000kcal dar corpul tău crede că ai mâncat mai puține, cum ar fi de exemplu pâinea cu unt, croissant cu unt sau cu alte substanțe grase înlocuitoare”, a mai explicat acesta.

Deși o persoană se simte și arată în formă, aceasta poate avea cocoașa, deoarece contează extrem de mult și postura corpului, cât și aportul de proteine. Ele susțin masa musculară care se așează altfel dacă o persoană face sport constant, mănâncă sănătos chiar dacă are un strat de grăsime mai mare. Aceasta dispunere se întâmplă deoarece este vorba mai mult despre o dispunere anormală sau asimetrică a grăsimii, prea mult în partea de jos sau de sus.

Astfel, în momentul în care se face sport, grăsimea se distribuie mai uniform pe suprafața corpului.

“Eu când mă uit la o femeie să văd dacă este în formă, mă uit la umeri, pentru că acolo poate să arate bine dar să fie cocoșată. Contează foarte mult postura, aportul de proteine pentru că ele susțin masa musculară. Pe un corp cu masă musculară bine dezvoltată se așează altfel și grăsimea, adică o persoană care face sport în mod constant, care mănâncă sănătos chiar dacă are un strat de grăsime mult mai mare, pe acela se dispune altfel. Pentru că noi vorbim mai degrabă de o dispunere anormală sau asimetrică a grăsimii, prea mult în partea de jos sau de sus. Când faci sport, atunci această grăsime se distribuie mult mai uniform pe suprafața corpului”, a specificat el.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul

Cum poți schimba forma corpului din alimentație[Sursa foto: freepik]

Pe lângă factori precum carbohidrații, băuturile carbogazoase, retenția de apă, alcoolul și stresul, un lucru care poate provoca, de asemenea, o grăsime mai mare în zona taliei este lipsa somnului, deoarece acesta reprezintă o parte a reglării hormonale și a reglării sistemului nervos.

“Odihna este extrem de importantă, lipsa de somn clar va duce la o dispunere a grăsimii mai mare în zona taliei. Somnul este o parte a reglării hormonale, a reglării sistemului nervos, deci trebuie acoperit și acela”, a mai spus specialistul.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies