Fiecare persoană trebuie să acorde o atenție sporită atunci când vine vorba de grija propriului corp, fie că este vorba de o dietă sau chiar de mai multă odihnă. Află din rândurile de mai jos cum poți schimba forma corpului din alimentație!
Cristian Mărgărit, nutriționist, a vorbit în cadrul emisiunii TV “Teo Show”, difuzată la Kanal D, despre cum îți poți schimba forma corpului din alimentație.
Cum poți schimba forma corpului din alimentație
Dacă grăsimea este dispusă pe burtă, însă picioarele sunt subțiri, este un semn de stres și de o alimentație dezordonată.
“Analizând modul de dispunere a grăsimii, deoarece peste acest schelet vin mușchii care depind de sport, de activitatea fizică și de genetic, și apoi grăsimea. Dacă grăsimea este dispusă în principal pe burtă și picioarele sunt subțiri, este mai degrabă un semn de stres, de alimentație dezordonată, și asta se tratează pe lângă dieta hipercalorică pentru a reduce stratul de grăsime, cu a mânca mai
Citește și: Ce să mănânci dimineața atunci când ții post
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De asemenea, pentru ca forma corpului să se schimbe într-un mod cât mai sănătos, este necesară reducerea zahărului, uleiurilor și făinoaselor .
“În toate situațiile, trebuie reduse zahărul, uleiurile și făinoasele. Făinoasele au și efect proestrogenic, și calorii multe, și această combinație de uleiuri și făinoase nu dă un indice de sațietate. Din contră, tu ai mâncat 1000kcal dar corpul tău crede că ai mâncat mai puține, cum ar fi de exemplu pâinea cu unt, croissant cu unt sau cu alte substanțe grase înlocuitoare”, a mai explicat acesta.
Deși o persoană se simte și arată în formă, aceasta poate avea cocoașa, deoarece contează extrem de mult și postura corpului, cât și aportul de proteine. Ele susțin masa musculară care se așează altfel dacă o persoană face sport constant, mănâncă sănătos chiar dacă are un strat de grăsime mai mare. Aceasta dispunere se întâmplă deoarece este vorba mai mult despre o dispunere anormală sau asimetrică a grăsimii, prea mult în partea de jos sau de sus. Astfel, în momentul în care se face sport, grăsimea se distribuie mai uniform pe suprafața corpului.
“Eu când mă uit la o femeie să văd dacă este în formă, mă uit la umeri, pentru că acolo poate să arate bine dar să fie cocoșată. Contează foarte mult postura, aportul de proteine pentru că ele susțin masa musculară. Pe un corp cu masă musculară bine dezvoltată se așează altfel și grăsimea, adică o persoană care face sport în mod constant, care mănâncă sănătos chiar dacă are un strat de grăsime mult mai mare, pe acela se dispune altfel. Pentru că noi vorbim mai degrabă de o dispunere anormală sau asimetrică a grăsimii, prea mult în partea de jos sau de sus. Când faci sport, atunci această grăsime se distribuie mult mai uniform pe suprafața corpului”, a specificat el.
Citește și: Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul
Pe lângă factori precum carbohidrații, băuturile carbogazoase, retenția de apă, alcoolul și stresul, un lucru care poate provoca, de asemenea, o grăsime mai mare în zona taliei este lipsa somnului, deoarece acesta reprezintă o parte a reglării hormonale și a reglării sistemului nervos.
“Odihna este extrem de importantă, lipsa de somn clar va duce la o dispunere a grăsimii mai mare în zona taliei. Somnul este o parte a reglării hormonale, a reglării sistemului nervos, deci trebuie acoperit și acela”, a mai spus specialistul.