Cum pregătește Cornelia Rednic un cheesecake delicios? Artista dezvăluie secretul ei pentru acest desert. “Este important să fie smântână grasă, dar lichidă.”
Diana Puiu31 ianuarie 2025Actualizat: 31 ianuarie 2025, 11:44
Cum pregătește Cornelia Rednic un cheesecake delicios? Artista dezvăluie secretul ei pentru acest desert. “Este important să fie smântână grasă, dar lichidă.”
Cornelia Rednic împarte secretele din bucătărie cu toți cei care o urmăresc, iar aceasta a postat, pe canalul ei de Youtube, cum pregătește cheesecake-ul și care sunt ingredientele de care are nevoie. Începe prin a face blatul de biscuiți, iar ulterior îl bagă la cuptor și pregătește crema.
“Facem un cheesecake, o rețetă de bază. Eu am făcut mai multe dintre ele, am tot încercat. Însă, într-un final, am ajuns la această rețetă. Avem nevoie de biscuiți, 400 g, deja sfărâmați. Biscuiții digestivi sunt mai poroși. Le puteți sfărâma într-o pungă cu un sucitor.
Avem nevoie de 150 g de unt topit. Pentru crema de brânză avem nevoie de brânză și 200 g de smântână lichidă. Este important să fie smântână grasă, dar lichidă. Avem 90 g de făină, 250 g de zahăr. Vom face la urmă un sos, iar el fiind dulce, puteți să puneți și zahăr mai puțin. Șase ouă întregi și vanilie. Am și coajă rasă de lămâie și portocală. Pun untul topit peste biscuiți.
Biscuiții vor absorbi untul topit. După urmează să pun biscuiți în tavă, acesta este blatul. Avem o tavă cu diametrul de 29 cm, fiind ideală pentru aceste cantități, însă puteți să faceți și într-o tavă de 26 de centimetri. Am pus hârtie de copt. Așezăm biscuiții în tavă și vom lua un pahar cu fundul plat și nivelăm blatul. Acum la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.”, a povestit Cornelia Rednic.
Cum realizează Cornelia Rednic crema pentru cheesecake?
Crema pe care o realizează artista este din smântâna lichidă și cremă de brânză, peste care vine cu ouăle, esența de vanilie și incorporează ușor făină. Când crema este gata, o pune peste blat, lasă timp de o oră la cuptor, iar apoi pregătește un sos de zmeură pentru a fi turnat pe deasupra și fructele necesare pentru o prăjitură plină de culoare.
“Ne apucăm de crema de brânză care este foarte simplu de făcut. Avem crema de brânză, venim cu smântâna lichidă. Amestecăm cu mixerul. Adăugăm zahărul, extractul de vanilie și puțină sare, punem ouăle și amestecăm puțin. Acum urmează să pun coaja rasă de la lămâie și portocală și adaugăm încet făină, cele 90 g. Așa arată crema noastră, scoatem blatul de la cuptor și adăugăm crema peste el.
Îl nivelez. Într-o tavă am pus apă caldă pe care o așezăm jos în cuptor, iar pe grătar să așezați cheesecake-ul. Lăsăm la 150 de grade o oră și jumătate. Pentru sosul de zmeură avem nevoie de zmeură, 50 ml de apă pe care le punem la foc, 50 g de zahăr și vom fierbe. Vom pune și zeama de la o jumătate de lămâie. Blatul l-am scos din cuptor, are nevoie de 4-5 ore să se răcească.
S-a răcit, iar acum urmează să-l ornăm.”, a mai spus artista.
Cum pregătește Cornelia Rednic un cheesecake delicios? Artista dezvăluie secretul ei pentru acest desert. “Este important să fie smântână grasă, dar lichidă.”
Diana Puiu31 ianuarie 2025Actualizat: 31 ianuarie 2025, 11:44