Cum pregătește Cornelia Rednic un cheesecake delicios? Artista dezvăluie secretul ei pentru acest desert. “Este important să fie smântână grasă, dar lichidă.”

Cum pregătește Cornelia Rednic un cheesecake delicios? Artista dezvăluie secretul ei pentru acest desert. “Este important să fie smântână grasă, dar lichidă.”
Cum pregătește Cornelia Rednic un cheesecake delicios? Artista dezvăluie secretul ei pentru acest desert. “Este important să fie smântână grasă, dar lichidă.”

Vedeta a dezvăluit rețeta de cheesecake.

Cornelia Rednic împarte secretele din bucătărie cu toți cei care o urmăresc, iar aceasta a postat, pe canalul ei de Youtube, cum pregătește cheesecake-ul și care sunt ingredientele de care are nevoie. Începe prin a face blatul de biscuiți, iar ulterior îl bagă la cuptor și pregătește crema.

Ingrediente:

  • 400 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt
  • 1kg cremă brânză
  • 200 g smântână
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 90 g făină
  • Extract de vanilie
  • Coaja rasă de la o lămâie și o portocală
  • Puțină sare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

“Facem un cheesecake, o rețetă de bază. Eu am făcut mai multe dintre ele, am tot încercat. Însă, într-un final, am ajuns la această rețetă. Avem nevoie de biscuiți, 400 g, deja sfărâmați. Biscuiții digestivi sunt mai poroși. Le puteți sfărâma într-o pungă cu un sucitor.

Avem nevoie de 150 g de unt topit. Pentru crema de brânză avem nevoie de brânză și 200 g de smântână lichidă. Este important să fie smântână grasă, dar lichidă. Avem 90 g de făină, 250 g de zahăr. Vom face la urmă un sos, iar el fiind dulce, puteți să puneți și zahăr mai puțin. Șase ouă întregi și vanilie. Am și coajă rasă de lămâie și portocală. Pun untul topit peste biscuiți.
Biscuiții vor absorbi untul topit. După urmează să pun biscuiți în tavă, acesta este blatul. Avem o tavă cu diametrul de 29 cm, fiind ideală pentru aceste cantități, însă puteți să faceți și într-o tavă de 26 de centimetri. Am pus hârtie de copt. Așezăm biscuiții în tavă și vom lua un pahar cu fundul plat și nivelăm blatul. Acum la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.”,
a povestit Cornelia Rednic.

Cum realizează Cornelia Rednic crema pentru cheesecake?

Citește și: Prăjitură cu foi de zahăr ars, rețeta pregătită de Cornelia Rednic. „Așa o facem noi, în Maramureș! Este o prăjitură simplă, umplută cu o cremă de griș.”

Citește și: Jeff Bezos o trimite pe Katy Perry în spațiu alături de logodnica sa: Artista va face parte dintr-un echipaj format exclusiv din femei- kanald.ro

Citește și: „Asta își dorește și fiica ta” Igor Cuciuc, decizie radicală la doar 3 luni de la moartea unicului său copil! Nimeni nu credea că va face asta atât de repede- stirilekanald.ro

Citește și: Gogoși de casă, pregătite chiar de Cornelia Rednic! „Am mai lăsat încă vreo 20 de minute să mai crească!"

Crema pe care o realizează artista este din smântâna lichidă și cremă de brânză, peste care vine cu ouăle, esența de vanilie și incorporează ușor făină. Când crema este gata, o pune peste blat, lasă timp de o oră la cuptor, iar apoi pregătește un sos de zmeură pentru a fi turnat pe deasupra și fructele necesare pentru o prăjitură plină de culoare. 

“Ne apucăm de crema de brânză care este foarte simplu de făcut. Avem crema de brânză, venim cu smântâna lichidă. Amestecăm cu mixerul. Adăugăm zahărul, extractul de vanilie și puțină sare, punem ouăle și amestecăm puțin. Acum urmează să pun coaja rasă de la lămâie și portocală și adaugăm încet făină, cele 90 g. Așa arată crema noastră, scoatem blatul de la cuptor și adăugăm crema peste el.
Îl nivelez. Într-o tavă am pus apă caldă pe care o așezăm jos în cuptor, iar pe grătar să așezați cheesecake-ul. Lăsăm la 150 de grade o oră și jumătate. Pentru sosul de zmeură avem nevoie de zmeură, 50 ml de apă pe care le punem la foc, 50 g de zahăr și vom fierbe. Vom pune și zeama de la o jumătate de lămâie. Blatul l-am scos din cuptor, are nevoie de 4-5 ore să se răcească. S-a răcit, iar acum urmează să-l ornăm.”,
a mai spus artista.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Gogoși de casă, pregătite chiar de Cornelia Rednic! „Am mai lăsat încă vreo 20 de minute să mai crească!"

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv

Cauza oficială a morții Monalisei Liuba! De ce a murit, de fapt, femeia de 35 de ani în salonul din Chișinău

„Spun și eu că o să ne căsătorim” Violeta Bănică, anunț neașteptat după un an de relație

Ploi, lapoviță și burniță! Care sunt zonele vizate de acest fenomen: Meteorologii ANM anunță prognoza meteo pentru vineri, 28 februarie 2025

Copii rămași orfani din cauza unui teribilist de 19 ani, fiul unui afacerist influent. "Banii fac legea în ziua de azi"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies