Vedeta TV ne-a obișnuit să prepare diverse rețete delicioase și să le posteze în mediul online, iar recent a pregătit și vafe.
Cristina Șișcanu este mereu activă pe rețelele de socializare, iar atunci când vine vorba de noi preparate sau pe care obișnuiește să le consume sub formă de desert, aceasta nu ezită să le împartă cu toți cei care o urmăresc în mediul online. De această dată, a pregătit o rețetă de vafe, cu doar câteva ingrediente, alegând să nu folosească rețeta originală, ci una mai sănătoasă, pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook.
Cum pregătește Cristina Șișcanu, vafele
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- Făină de ovăz
- 2 banane
- 2 ouă
- Un pliculeț de praf de copt
- O esență de vanilie
- Unt sau ulei de cocos
Mod de preparare
- “Niște făină de fulgi de ovăz, pentru că vreau să fac niște vafe mai sănătoase, cu făină de ovăz, cu ou și o banană. Deja am fărâmițat fulgii de ovăz. (…) Așa arătau și așa i-am transformat în făină și o să fac niște vafe aurite. (…)
- Două banane, două ouă și făină din ochi așa, nu mai țin minte cât, dar de fiecare dată când le fac, pun din ochi și nu mai știu să vă zic ce cantitate. Amestecăm și gata.
- Pisăm bananele, cu cât mai coapte, cu atât mai bine.
- Câte banane puneți, atâtea ouă, asta știu că e regula. Punem și un pic de praf de copt, acum… nu știu, pun o treime din acest pliculeț, esență de vanilie, nu contează ordinea, bananele și făina de ovăz. Amestecăm bine, bine.
- Să pregătesc și aparatul pentru vafe, (…) îl punem la încins.
- Consistența compoziției trebuie să fie cam asta (n.r. nici prea lichidă, nici prea solidă). (…) Cu lingura, vom pune compoziția în aparatul de vafe. (…) O întindem bine și așteptăm. (…)
- Și vafa noastră e gata! (…) Puteți să le mâncați cu ce vreți voi, cremă cu alune și ciocolată, dulceață, sirop de arțar, iaurt și fructe dimineața.”, a explicat Cristina Șișcanu, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.